reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pan Kotek było chory...:(

Mrsf dziewczyny dobrze pisza trzeba dwac duzo icia najlepeij wody mineralnej lub przegotowanej, ja dawałam jeszcze orsalit, priobriotyki i z hipp ors 200
zdrówka dla Dzemika :-)

Ostatnia edycja:
reklama
MrsF, i jak Dzemik? Mam nadzieję, że jest już lepiej. Buziaki dla małego chorowitka.

Dzieki dziewczyny za rady, jestescie kochane. dzis juz lepiej chociaz noc nie byla ciekawa. za rada Kry, podawalam malemu male ilosci wody i ok 1wszej przestal zwracac wiec kontynuowalismy podawanie paru lyczkow co 5 potem 10 mins. Myslalam ze serce mi peknie bo J strasznie krzyczal, patrzyl na mnie blagalnie i lapki do butelki wyciagal a ja nie chcialam mu dac wiecej niz pare lykow zeby nie zwymiotowal. Niczym nie moglismy go uspokoic wiec wkoncu wlaczylam TV zeby go czyms zainteresowac i maly dostal swoja pierwsza dawke newsow i teraz niestety uwielbia televizor ale coz chocaz TV mu pomogl przetrwac te najgorsze momenty. Ok 4tej obudzil sie z placzem wiec ja glupio zdecydowalam ze dam mu mleka i ...oczywiscie zwymiotowal. o 5tej woda i spal do 8mej. Moj maly bohater obudzil sie z usmiechem i zjadl 6 lyzeczek kaszki, potem 40ml mleka ok 10tej i zasnal. Uff, wychodzimy na prosta mam nadzieje :-)

Podejzewam ze to bylo przez nianie, ktora mu pewnie ryby nie odmrozila odpowiednio. Jak sie prawidlowo odmraza surowy filet rybny?

Wlasnie Rod dzwonil ze obudzil sie i znowu zwymiotowal...
Chyba wrocimy do wody, moze za wczesnie na kaszke i mleko
Sprobuje zdobyc gdzies te elektrolity

MrsF, no ale chyba ta ryba była potem ugotowana albo jakoś inaczej przyrządzona. Na surowo to chyba Dzemikowi nie podała. A produkty spożywcze powinny się rozmrażać w lodówce. Z mlekiem bym poczekała. Nie jestem pewna jak to jest przy wymiotach, bo przy biegunce należy całkowicie odstawić mleko i jego przetwory. Zastanawiam się nad smectą, no na biegunkę to na pewno mozna podać, ale czy przy wymiotach to nie jestem pewna. No i elektrolity koniecznie. Też po jednym łyczku, żeby nie zwymiotował. Na wymioty można zagęszczać jedzenie kleikiem ryżowym. I też malutkimi porcjami. Nie wiem jak u Was jest z badaniami, ale jakby nie przechodziło, to dobrze zrobić badanie kału.
Trzymam mocno kciuki, żeby już przeszło Dżemikowi.

dzieki Giza. no wlasnie - w lodowce. ona ta rybe od razu na wrzatek wrzucial i ugotowala

co do mleka to nawet tego w proszku nie polecaja? J ma teraz Aptamil 3 (w PL to chyba odpowiednik tych 'junior' po 1szych urodzinach). bioegunki nie ma. mial lekka temp (ok 37.3 w nocy) ale teraz 36.6 i dobry humor.

co to ta smecta?

Mrowa, u nas chyba nie ma orsalitu ale wyszukalam pediatyle i kao lectrolyte. Rod pojdize do apteki i sie wypyta. kazalam mu isc do lekarza ale powiedzial ze histeryzuje :wściekła/y:. jak jeszcze raz J zwymiotuje to wracam do domu i sama go zabiore

Mrsf a moze dopadł Jamsika jakis wirus lub rota? pewnie to to samo :tak:
biedny Jamsik ale go wymeczył:-( a z melkiem to aj bym poczekała i dała jakas amrchwianke i lekko strawne potrawy

reklama
Do góry