reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pampersy kontra tetra

Jakie pieluszki preferujecie?

• Wszystkich głosujących
    25
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
My też tylko pampersy - teraz już 2, zresztą 1 poszły w odstawkę po tygodniu. tetrowe się przydają ale do wycierania buzi przy karmieniu itp. Moja lekarka nie ma nic przeciwko pampersom i raczej mam do niej zaufanie bo jest ordynatorem oddziału dziecięcego w szpitalu i myślę że gdyby były jakieś przeciwskazania to by mi powiedziała. Nie wiem jak u chłopców moze faktycznie bezpieczniej jest w tetrowych ale może warto sprawdzić czy "suche majtki" nie dają też dużej temperatury.

reklama
Też się wypowiem. Próbowałam pieluch tetrowych i to była katastrofa!! Nie dość, że pieluchy przemoczone to jeszcze ciuchy. W ogóle Misio jest bardzo niespokojny jak śpi w tetrach. Budzi mi się co chwila obsikany od góry do dołu :( Więc sobie odpuściłam. Do wczoraj ;) Wycięłam ceratki, żeby chociaż ciuchy uratować. No i nic z tego - wsio mokre. Jak mój Artur to zobaczył, zaczął rzucać inwektywami, bo musiał wypłukać zawartość pieluchy, hehe :) Jak wrócił z łazienki powiedział, że mam sobie odpuścić takie ekpserymenty, gdyż on nie ma zamiaru czyścić odchodów małego spod swoich paznokci ;) No i jedziemy na pampersach...
A co do tych "suchych majtek" - podobno też odpażają. W końcu tak jak pampers zatrzymuje to co narobi maluszek.

my ciagle uzywamy 1 (wole huggisy niz pampersy) 2 sa jeszcze za duze - wlasnie malej sie przelalo z dwojki bo 1 sie nam skonczyly

My też używamy tylko jednorazowych przy tetrowych jest za dużo zachodu i to przebieranie na okrągło a pupcia bardziej narażona na podrażnienia

czesc
my tez uzywamy jednorazowek i przy Maksiu i przy Mai teraz:) Tetry uzywamy tylko do wycierania buzi i odbijania po jedzonku.
A co do nauki nocnikownia to u nas Maks mimo ze chodzil w jednorazowych to bardzo syzbko wolal siku i kupcie nie mial nawet 2 latek. Mi sie wydaje ze wszystko zalezy od podejscia rodzicow czy maja czas aby pilnowac i nauczyc dziecko korzystania i wolania. Ale to tylko moja opinia.
Nawet nie mam czasu dokladnie poczytac bo jak tylko zaczne to zaraz Maja placze, chyba wyczuwa ze chce troche poplotkowac pogadac a nie zajmowac sie Nia:)))
Pozdrawiam.
ps od jutra zostaje sama z dwojgiem dzieciakow :)))) oj zobaczymy jak minie nam dzien:))))))))) Pa

u nas pampersy schodza w ogromnycg ilosciach - ledwie otworze jedna paczke a tu juz koniec - wszystko przez te ogromne ilosci kupek :) jak pomysle sobie ze musiala bym prac pieluchy tetrowe to wymiekam ;D

Idzia nasza Karolinka też robiła tyle kupek, po każdym jedzeniu, aż przyszły dwa dni bez kupki i teraz robi już jedną (góra dwie) na dzień, za to zawsze są takie że trzeba ją całą przebierać ;). Gdzieś czytałam że w okolicach 4 tygodnia to się stabilizuje, może być kilka dni bez kupki a potem maluch ustala swój rytm, np. do dwóch kupek dziennie albo do jednej (lub inaczej - to sprawa indywidualna) Ale Ty masz już drugie dziecko więc pewnie wiesz jak to wygląda ;)

iza - powinnam pamietac - ale to juZ prawie 6 lat minelo - wiele rzeczy sie zapomina ;D - wiec z przyjemnoscia slucham waszych rad :) i mam nadzieje ze mala juz niedlugo sie unormuje z kupkami ::)

też schodzą mi ogromne ilości pieluch w tej chwili... troche przy pomocy dziadka bo mój tatuś nie może zrozumieć, że mała robi czasem na raty i trzeba troche poczekać, można przebrać i po 5min znowu będzie taka potrzeba ;D wkurzałam się ostatnio, że te pieluchy rozmiar 2 są zaduże jeszcze więc kupiłam jedynki i są chyba przyciasne :-[ bo czasem małej się odciskają, więc je delikatnie zapinam i się boje, żeby coś bokiem nie wypłyneło ;D dlatego na noc będziemy chyba te 2 zakładać...

reklama
Oj, u nas też idzie mnóstwo pampersów. Kupujemy takie wielkie paczki, które niestety starczają na bardzo krótko. Buuu.
A tetrowe używamy do chowania się przed sikającym pisiurkiem ;) Bo nagminnie Misio sika jak mu się zdejmie pieluchę ;) No i w sumie też sporo tego idzie. Ale na szczęście pranie robi Babcia :D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry