reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pampersy kontra tetra

Jakie pieluszki preferujecie?

• Wszystkich głosujących
    25
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
A nam Huggiesy zaczęły w nocy przeciekać. Chyba nie wytrzymują naporu wilgoci ;) Poza tym Misiak już chyba z nich wyrósł, bo jak nic ma ponad 8 kilosów. Ponadto dziś Misiakowi wylazła kupka z Huggiesów! Ślicznie ciekło mu po nóżkach ;) Wsio było obsrane z moją bluzką włącznie.
Wczoraj kupiliśmy pampersy 4 i nockę wytrzymały. Zobaczymy jak kolejne próby.
A Wy kupujecie już swoim pociechom większe rozmiary?

reklama
U nas ciągle 3 i narazie nie zmieniamy. Ostatni przerzuciłam się na Happy ale u nas nie było z żadnymi pieluchami problemu tym bardziej, że od dluższego czasu Klaudia już robi taką ściślejszą kupkę a po ostatnich nowościach żywieńiowych to wręcz dorosłą.

Dzisiejszą noc pampersy 4 też dały radę :) Pielucha ważyła chyba z pół kilo :) Tak więc przerzucimy się na te pieluchy. Trza teraz wykończyć huggiesy.
Rybcia jeszcze nie testowałaś 4?
Iza, 4 są od 7 kilogramów :)

My jeszcze używamy 3 mamy ich jeszcze spory zapas, mam nadzieje że zdążymy je zużyć zanim mały z nich wyrośnie :)

Iza1 to prawda jest rozmiar nr.3 w wadze od 4 do9 ale jak pupujesz nr.4 to sa od 7 do 18 kg.

Żuczku już testowaliśmy 4 i sa ok nic nie przeleciało nam..

Ale ja używam tych pieluszek z lidla Cien

Ja dziś wybierałam się do Biedronki, by wypróbować pieluszki Dada, ale po drodze był Rossmann, a że wisiała promocja piluszek, to do biedronki już nie doszłam :D Jak na razie to mi się podobają, są fajnie mięciutkie, ale jutro się okaże czy równie skuteczne :)
Żuczku te 4 to masz z tymi gumkami, czy zwykłe, bo łyszałam, że nowe weszły ostatnio? A i ile Michałek waży, że już 4 są dobre? Też się na nie szykuję, ale chciałabym dorwac te elastyczne.

reklama
My przez pierwsze 2,5 mies. jechaliśmy na pampersach, ale jak Pola zrobiła się "dorosła" i straciła status niemowlaka to huggiesy okazały się - jakby to ująć - bardziej przyjemne dla zmysłu powonienia ;) Pomysł sprzedała mi koleżanka, na której zdaniu naparwdę polegam (no oprócz wyjazdu do ciechocinka w 32 tc ;D, ale to długa i przezabawna historia na trochę inny wątek ;D) i rzeczywiście są ok :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry