reklama
Agnieszka_72
Fanka BB :)
A mnie się nie podobają te koszule, które są tak popularne na Allegro . W sumie to nawet nie ma z czego wybierać. Nie rozumiem, czemu większość musi być tak infantylna, z jakimiś zajączkami, bociankami czy misiami z serduszkami . Jak są mniej infantylne to ledwo tyłek zasłaniają i są duuużo droższe. I w ten sposób do teraz nie mam koszuli do szpitala. Boshe... to chyba luka na rynku. Może zacznę projektować kobiece koszule do karmienia .
Ja mam taką koszulkę:
Ona jest z bardzo elastycznego materiału i już zrobiłam próbę, że można w niej karmić. Drugiej poszukam podobnej.
Przypomniało mi się, już w głównym wątku pisałam, że do szpitala zabiorę dodatkowo nakładki na toaletę, żeby sie nie załatwiać "na Małysza" :-)
Agnes92
Dziewczyny a bierzecie rzeczywiscie az 3 koszule? Ja tez nie uzywam koszul bo nie lubie i zastanawiam sie czy az tyle kupowac... chyba wystarczy 1 nowa a druga do porodu?? A i jeszcze takie pytanko... jak to u Was jest z...lewatywa? trzeba wziac swoja do szpitala??
Agnes, u mnie lewatywę robili w szpitalu swoim sprzętem Sama przyjemność
Ja biorę trzy koszule - jedna do porodu. Na pewno będzie poplamiona wodami czy krwią i nie będzie się do niczego nadawać.
Potem w zasadzie wystarczyłaby jedna, ale chodzisz w niej cały dzień i przyjemnie jest przebrać się w coś czystego na drugi dzień. A jak mleko siknie, dziecko Cię osika czy mu się uleje, to tym bardziej Poza tym jeszcze cały czas sporo się krwawi i mimo podkładów i podpasek można zabrudzić koszulę, więc warto mieć coś na zmianę.
Ja biorę trzy koszule - jedna do porodu. Na pewno będzie poplamiona wodami czy krwią i nie będzie się do niczego nadawać.
Potem w zasadzie wystarczyłaby jedna, ale chodzisz w niej cały dzień i przyjemnie jest przebrać się w coś czystego na drugi dzień. A jak mleko siknie, dziecko Cię osika czy mu się uleje, to tym bardziej Poza tym jeszcze cały czas sporo się krwawi i mimo podkładów i podpasek można zabrudzić koszulę, więc warto mieć coś na zmianę.
Agnes92
W sumie masz racje z tymi koszulami nie wiem za bardzo w ktorym watku o tym napisac... witaminy np.Femibion(ja je biore) w czasie karmienia tez przyjmujemy?? tak jest napisane na opakowaniu ale czy rzeczywiscie jest to dziecku potrzebne?
kakakarolina
A wiecie są szpitale gdzie lewatywy i golenia nie ma ;-) mi tych przyjemności oszczędzili
a piżam doradzam więcej bo jak wody schodzą to się człowiek strasznie poci a to w dodatku sierpień będzie
a piżam doradzam więcej bo jak wody schodzą to się człowiek strasznie poci a to w dodatku sierpień będzie
agos3009
u mnie w szpitalu trzeba mieć swoją lewatywę, a co do koszul to chyba wezmę 3, tak jak dziewczyny piszą ;-) lepiej o 1 za dużo niż za mało. Co do witamin to kupiłam ich jak szalona, jeszcze po porodzie starczy mi na 4 miesiące, więc zamierzam brać. Czy potrzebne dziecku, hmmm... nie wiem, ale na pewno nie zaszkodzą. Po porodzie nasze organizmy też będą wykończone więc dodatkowa porcja witamin na pewno się przyda :-)
kruszki
to ja czekam na linka z Twoimi projektamiA mnie się nie podobają te koszule, które są tak popularne na Allegro . W sumie to nawet nie ma z czego wybierać. Nie rozumiem, czemu większość musi być tak infantylna, z jakimiś zajączkami, bociankami czy misiami z serduszkami . Jak są mniej infantylne to ledwo tyłek zasłaniają i są duuużo droższe. I w ten sposób do teraz nie mam koszuli do szpitala. Boshe... to chyba luka na rynku. Może zacznę projektować kobiece koszule do karmienia .
zabieraj sie do roboty
ja mam fajny leciutki, tylko obawiam sie ze jest troszke za krotki, taki w pol uda :/Ja chyba będę musiała się zaopatrzyć w lżejszy szlafrok,bo mam taki ciepły z froty i taki lekki, krótki. Więc warto by było znaleźć coś pomiędzy...
Ja nie kupuję koszul do karmienia, też nie lubię spać w koszulach więc szkoda mi kasy. Kupiłam sobie jakies takie dwie zwykłe koszule, które później oddam mamie, bo ja w nich spać nie będę. Zawsze jak śpię w koszuli to sie budzę z gołym tyłkiem bo koszula mi się podciąga do samych pach
ale M. chyba nie narzeka moja tesciowa zawsze byla zdziwiona ze ja zakladam majtki do spania
reklama
MieMie
Dziewczyny, wiem, że już pytałam,ale nawet nie wiem, gdzie dokładnie szukać odpowiedzi...
Znalazłam na Allegro takie oto majty: Hartmann Majtki poporodowe Molipants Comfort roz.M (2361041524) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Co o nich myślicie? Miałyście takie? Jaki rozmiar? Taki średni, większy, czy taki jak przed porodem? Ale po porodzie to przecież brzuch aż tak szybko nie zejdzie...? No i podkłady też są do zamówienia, ale jest ich cała masa do wyboru - takie ogromniaste 27 cm na 40cm i mniejsze. Ile tego byłoby potrzebne? Będę Wam wdzięczna za informację. Próbuję zamówić w końcu jakieś rzeczy, ale chciałam Was jeszcze o to podpytać.
Znalazłam na Allegro takie oto majty: Hartmann Majtki poporodowe Molipants Comfort roz.M (2361041524) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Co o nich myślicie? Miałyście takie? Jaki rozmiar? Taki średni, większy, czy taki jak przed porodem? Ale po porodzie to przecież brzuch aż tak szybko nie zejdzie...? No i podkłady też są do zamówienia, ale jest ich cała masa do wyboru - takie ogromniaste 27 cm na 40cm i mniejsze. Ile tego byłoby potrzebne? Będę Wam wdzięczna za informację. Próbuję zamówić w końcu jakieś rzeczy, ale chciałam Was jeszcze o to podpytać.