reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Owulacja

Cześć,
Dokładnie miesiąc temu rozpoczęłam stosowanie kwasu foliowego z witaminami a dokładnie Pregna Start.
Do tej pory moje cykle wahały się między 28 a 35 dni.
Ostatnia miesiączka wystąpiła 5.03
Według kalendarza powinnam być już 4 dni po owulacji
Jednak przez cały ten czas brak symptomów
Śluz z pochwy jest niezbyt obfity przejrzysty z bardzo delikatnie mlecznym nalotem i klejący.
Do tej pory śluz płodny u mnie był dosyć obfity
Testy owulacyjne wykonywałam od zakończenia krwawienia i żaden nie wykazał większego wzrostu LH
Trochę się martwię czy wszytsko jest w porządku czy może po prostu przez te tabletki cykl musi się na nowo uregulować i dlatego prawdopodobnie brak tej owulacji
Dodam tylko że kilka dni przed rozpoczęciem kuracji tabletkami byłam na wizycie u ginekolog która utwierdziła mnie w tym że owulacja była prawidłowa w poprzednim miesiącu

reklama
Cześć,
Dokładnie miesiąc temu rozpoczęłam stosowanie kwasu foliowego z witaminami a dokładnie Pregna Start.
Do tej pory moje cykle wahały się między 28 a 35 dni.
Ostatnia miesiączka wystąpiła 5.03
Według kalendarza powinnam być już 4 dni po owulacji
Jednak przez cały ten czas brak symptomów
Śluz z pochwy jest niezbyt obfity przejrzysty z bardzo delikatnie mlecznym nalotem i klejący.
Do tej pory śluz płodny u mnie był dosyć obfity
Testy owulacyjne wykonywałam od zakończenia krwawienia i żaden nie wykazał większego wzrostu LH
Trochę się martwię czy wszytsko jest w porządku czy może po prostu przez te tabletki cykl musi się na nowo uregulować i dlatego prawdopodobnie brak tej owulacji
Dodam tylko że kilka dni przed rozpoczęciem kuracji tabletkami byłam na wizycie u ginekolog która utwierdziła mnie w tym że owulacja była prawidłowa w poprzednim miesiącu
Tabletki z witaminami nie wplywają na owulację. Skoro nie bylo wzrostu LH, to nie jestes 4 dni po, tylko ciągle przed owulacją.

Kalendarze nie są wiarygodnym źrodlem.

Pisząc kalendarze miałam na myśli realne wyliczenie dni cyklu dzisiaj jest 21 dzień mojego cyklu a objawow owulacji jak nie było tak nie ma, więc coś też musiało wpłynąć na wydłużenie tego cyklu.
Podejrzewam że to przez tabletki ponieważ witaminy i składniki zawarte w Pregna start mają za działanie uregulowanie cyklu i hormonów

Pisząc kalendarze miałam na myśli realne wyliczenie dni cyklu dzisiaj jest 21 dzień mojego cyklu a objawow owulacji jak nie było tak nie ma, więc coś też musiało wpłynąć na wydłużenie tego cyklu.
Podejrzewam że to przez tabletki ponieważ witaminy i składniki zawarte w Pregna start mają za działanie uregulowanie cyklu i hormonów
Ale żaden kalendarz nie obliczy Ci, kiedy powinnaś mieć owulację.
Wiesz, tak się po prosru zdarza czasem. Moim zdaniem to nie witaminy.

No nie, te tabletki nic Ci nie zmieniły bo to są jedynie witaminy i kwas foliowy. Szukasz winowajcy w złym miejscu

reklama
Tak jak piszą dziewczyn - ten preparat nie ma składników które wpływają na cykl. Kwas foliowy i cholina zmniejszają prawdopodobieństwo np. wad cewy nerwowej, do tego masz witaminę D, cynk i jod. Nic z tego nie zmienia cyklu. Najpewniej przydarzył Ci się cykl bezowulacyjny, albo owulacja mocno się przesunie.

reklama
Do góry