reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Miałam tak, że jak pojem to za chwilę jestem głodna:)

Ja nie czułam ruchów w ogóle, tak jak mówią, że to jakieś łaskotanie w brzuchu czy bulgotanie czy coś, ja od razu miałam kopniaki, najpierw kilka na dzień, a teraz to już regularne rozpychanie się, przeciąganie i kopniaki:D
Pierwszy raz te kopniaki wyczułam między 18, a 19 tygodniem w takiej pozycji:

pozycja.jpgCzytałam na forum, że nie tylko ja wyczułam pierwsze kopniaki w pozycji z wypiętym brzuchem:D

nadalka, nie wiem jak Ty, ale ja już chodzę jak kaczka...

Z pół godziny temu nachyliłam się do kota i od tego czasu boli mnie góra macicy;/

Ainhoa- przepraszam, ze pytam ale w ktorym tyg stracilas wczesniejszego dzidziusia ? (co prawada to moja pierwsza ciaża, na początku sie bałam ze moze cos byc nie tak, ze moze nie donosze albo nie wiem co...teraz jestem spokojniejsza, ale jak napsalas o serduszku ktore przestalo bic to az ciarki mnie przeszly i pomyslalam sobie czy oby z Jaśkiem do konca wszystko bedzie dobrze...nie wiem czemu ale jakos bez powodu mam takie schizy zawsze, na zapas sie martwie) 95kg to chyba nie jest tak zle, gorzej jest jak juz sie przekroczy ta magiczną liczbe 100... ;D

Ainhoa- przepraszam, ze pytam ale w ktorym tyg stracilas wczesniejszego dzidziusia ? (co prawada to moja pierwsza ciaża, na początku sie bałam ze moze cos byc nie tak, ze moze nie donosze albo nie wiem co...teraz jestem spokojniejsza, ale jak napsalas o serduszku ktore przestalo bic to az ciarki mnie przeszly i pomyslalam sobie czy oby z Jaśkiem do konca wszystko bedzie dobrze...nie wiem czemu ale jakos bez powodu mam takie schizy zawsze, na zapas sie martwie) 95kg to chyba nie jest tak zle, gorzej jest jak juz sie przekroczy ta magiczną liczbe 100... ;D
Ja ją na pewno przekroczę;p Nie martw się, takie coś się zdarza częściej do 12 tygodnia, podobno 1/3 kobiet traci dziecko w pierwszym trymestrze. Ja straciłam niby w 9 niby w 15, do końca nie wiem, bo tam była niezgodność 6 tygodni z moim okresem, w ogóle tamta ciąża była tak dziwnie prowadzona przez kilku lekarzy...

Właśnie wyprawiłyśmy mojego tatę ostatni dzień do pracy, a od poniedziałku piekłyśmy placki z mamą na jego odejście na emeryturę. Kiedy my się tego doczekamy?! O ile doczekamy...

Cześć dziewczynki:-)
Ale tutaj przybyło stron, a zaledwie pół dnia mnie nie było....
Ja wczoraj miałam wizytę u gina, waga 92,5 (jak zwykle +2 kg w 3 tyg., już przestało mnie to dziwić..)
Cukrzycy na szczęscie nie mam, cukier mi wyszedł 132, a podwyższony zaczyna się od 140, lekarz mówi, że nie jest to zadowalający wynik, no ale nie jest źle. Dzisiaj idziemy na kolejne USG 4D, zobaczę mojego Kajtusia 6,5 tygodnia później od ostatniego takiego wypaśnego USG, już się nie mogę doczekać:-D

A oto mój brzusiu w 24,5 tyg.:sorry:
Zdj.jpg

krakowianka ale masz śliczny brzuszek , umneijedynie wiac co przez bluzke jak troszk eobcisla, bo jak goly brzuch to wygladaja takie 2 faldki jak siadam:happy: ale kij z tym byle by dzidzi bylo zdrowe:-D

madzialenka1988 ja pierwsze ruchy czułam tak między 16 a 18 tygodniem.

Ainhoa ale masz śliczny brzusio, taki duży i zgrabniutki

nadalka twój też śliczny i zgrabniutki.

Krakowianka i twój śliczniutki.

Ja na końcówce miałam taki (i +19kg):

Załączniki

• 8b.JPG
    8b.JPG
    48,6 KB · Wyświetleń: 87
Ostatnia edycja:
reklama
babeczki, piękne brzuszki!

Aioha, Twoj jest absolutne okrągly, fajowo! nadalka a Twoj juz taki dojrzaly, tez okrąglutki, juz finiszuje, trzymam kciuki mocno! :) Krakowianka zgrabny brzuś! wampi, a po Twoim nie widac ze to koncowka, taki malusi zgrabniusi :)
ja chyba zaraz wkleje mój, tylko sobie jakos w robocie zdjecie trzasne ;)
cholera, ja jeszcze chodze do pracy...ktoraś pracuje z Was teraz czy juz wijecie gniazdka? :)
spiesze sie pochwalic, ze wczoraj zadbalam o sprawy estetyczno-higieniczne i trzasnelam sobie bikini brazylijskie.... ale to kuwa bolalo!!!!!!!!! ale dzieki temu przemilemu zabiegowi wstapil we mnie duch kobiecosci, ktory obecnie wypedza ducha wieloryba (chwilowo). wiec w sumie bylo warto. zamierzam sie trzymac tego brazylijskiego procederu do samego porodu, a moze i dluzej ;)

Do góry