reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

ja jeszcze do praacy chodze normalnie, to juz w ogole nie wiadomo, gdzie to ucieka! a jeszcze nic nie przygotowane, lozeczko, wyprawka, nic!

reklama
ja jeszcze do praacy chodze normalnie, to juz w ogole nie wiadomo, gdzie to ucieka! a jeszcze nic nie przygotowane, lozeczko, wyprawka, nic!
zdążysz:) ja teżwszystkiego jeszcze nie mam, bo muszę się finansowo miesięcznie rozkładać kupować po trochu... co prawda została mi już "drobnica" , ale np. łóżeczko niezłożone, wóżek (używany) nie wyprany...
Mi się czas dłuży:crazy:
Niech dzidziulka sobie siedzi jeszcze w brzuchu do terminu, ale już nie mogę doczekać się tej "lekkości" choć to za dużo powiedziane, bo i tak zostanie mi dużo dużo kg do gubienia... ale ostatanio na szkole rodzenia nam mówiły położne, że jak wody odchodzą to takie fajne uczucie, bo brzuch robi się mięciutki i jest lżej, a po porodzie to dziewczyny prawie latają bo wydaje im się że są takie lekkie...:happy: pomarzyć można:rofl2:

Ja już lepiej stoję z wyprawką niż miesiąc temu, ale mi właśnie na koniec zostaną największe rzeczy, bo póki co nadal nie wiemy gdzie będziemy mieszkać, więc póki co łóżeczka jeszcze nie zamawiałam, ale mam wybrany:

ŁÓŻECZKO buk HAFT moskitiera MATERAC-16el DARLAND (2283321726) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Nie piszcie mi czy coś z tego zestawu będzie mi naprawdę potrzebne, bo nie ja płacę za to łóżeczko i resztę, więc nie będę się zastanawiała nad moskitierą czy przybornikiem:D

A wózek zobaczyłam dzisiaj:

Wózek Wielofunkcyjny 3 w 1 Komeko - GTi (2365810230) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ale jeszcze się zastanawiam. Uparłam się na kolor fioletowy lub różowy hehe

ja już też czekam na pozbycie się tego balastu - dziwnie brzmi, wiem, ale obciążenie ogromne. Z rozrzewnieniem wspominam moją 'lekkość' przed ciążą..hehe..
Mam 17kg na plusie i chce mi się płakać :(

A z okazji porodu za 3 tyg nie mam ani torby spakowanej ani nawet TORBY fizycznie samej torby nie mam :) Dziś mój najwspanialszy mężczyzna pod słońcem NA KOLANACH wyszorował całe mieszkanie za co jestem mu dozgonnie wdzięczna. Gdybym ja coś miała na podłodze na kolanach robić to bym tam została do porodu....

Ja wczoraj zamówiłam wózek, na który łakomiłam się dłuższy czas
Quatro 4 WYPRZEDAŻ!!! - Wózki - Producent wózków dziecięcych Adamex

Mam już kilkanaście ciuszków, kupuję w lumpeksach, bo w sklepach drogo, a jakość też mizerna. A lumpkowe tanie, a porządne (co firma to firma). Jednego rampersa i spodenki lniane kupiłam ze sklepową metką:-D.
Poza tym mam 3 butelki ze smoczkiem, 3 smoczki, 2 śliniaczki i jeszcze inne drobiazgi, a wszystko dostałam lub wygrałam na targach Mama&Baby, które niedawno były w Krakowie:-D

Niech dzidziulka sobie siedzi jeszcze w brzuchu do terminu, ale już nie mogę doczekać się tej "lekkości" choć to za dużo powiedziane, bo i tak zostanie mi dużo dużo kg do gubienia... ale ostatanio na szkole rodzenia nam mówiły położne, że jak wody odchodzą to takie fajne uczucie, bo brzuch robi się mięciutki i jest lżej, a po porodzie to dziewczyny prawie latają bo wydaje im się że są takie lekkie...:happy: pomarzyć można:rofl2:

mi brzuszek juz ciazy niezle, tez bym chciala tej lekkosci - ale tez mam duuuuzo do zgubienia! ponownie wnosze o zalozenie watku "po", jak nam to gubienie idzie ;)

ja już też czekam na pozbycie się tego balastu - dziwnie brzmi, wiem, ale obciążenie ogromne. Z rozrzewnieniem wspominam moją 'lekkość' przed ciążą..hehe..
Mam 17kg na plusie i chce mi się płakać :(

A z okazji porodu za 3 tyg nie mam ani torby spakowanej ani nawet TORBY fizycznie samej torby nie mam :) Dziś mój najwspanialszy mężczyzna pod słońcem NA KOLANACH wyszorował całe mieszkanie za co jestem mu dozgonnie wdzięczna. Gdybym ja coś miała na podłodze na kolanach robić to bym tam została do porodu....

no właśnie, sama torba (TORBA, pusta, bez wkładu) to już dla mnie zagadka - to chyba jakies sporawe ma być! Wam też na szkole rodzenia panie mówiły że to panowie nasi powinni torby pakować? żeby się nas w największym amoku nie pytać, jak wrzeszczymy: daj mi te cholerną gumkę do włosów - a gdzie kochanie ją spakowałaś? hehe
to może tego najwspanialszego w torbę wrób ;)

Ostatnia edycja:
Dzisiaj się zważyłam, waga wynosi 92,9, czyli już 4,9 kg na plusie.

Ja torbę spakuję sama, wydaje mi się, że tak naprawdę ta torba nie będzie duża, tym bardziej, że rodzę w lecie, więc ani dla mnie ani dla Zuzki grubych ciuchów nie muszę zabierać:)

Krakowianka_12, on jes taki piękny, szkoda, że nie ma różowych albo fioletowych;p

Ainhoa piękne łożeczko i te drobiazgi...ehhh jak ja bym już chciała kupować te wszystkie piękne rzeczy dla maluszka,a tu jeszcze tyyyyyyyyyle czasu :-)
december twój facet to skarb, na kolanach całe mieszkanko ;-) nono :-) ale na swojego też nie mogę narzekać, zrobi wszystko oprócz gotowania,chyba że herbaty :laugh2:
a torbe trzeba spakować i to już,nie ociągaj się!! ;-)

reklama
Witam dziewczynki :-) mi si czas dluzy ale pewnie dlatego ze leze plackiem :eek: i szczeze powiem ze chciała bym juz jakis 32 tydz bo spokojniejsza bym była o dzidzie:tak: a tak sie boje .....

Do góry