reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Ale przez pochwę czy przez brzuch, bo nie czaję:D Za wcześnie jeszcze mi na to:D

Przez pochwę chyba nie, bo przecież jest pęcherz płodowy..:D Dziwne buahahaha:D

reklama
Witam dziewczynki
biggrin.gif
jakos mało mnie ostatnio ale jako weny brak
mad.gif
Dzis byłam na połowkowych badaniach i tak wiadomosci dobre to dzidzia zdrowa wszystkie wymiary serduszko nerki itp ok i jes tooooo....DZIEWCZYNKA
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
gratuluje:) a typ imienia żeńskiego mieliście przygotowany??:laugh2:
Dziś 15 maj, a ja mam termin na 15 czerwca. Czyli chyba wkroczyłam zamaszyście w 9 miesiąc :)
A ja mam tp miesiąc po Tobie bo 15 lipiec:)

A powiedzcie, kiedy zaczął się pokazywać brzuszek ciążowy?
Ja to mam wielki brzuchol i martwie się że dopiero pod koniec bedzie widać że to ciążowy hehehe
Ja nie pamiętam... wiesz zima pod kurtką, ja raczej nie kruszyna wiec nikt nic nie mówił i nie widzial:) Jak zdjęłam kurtkę,bo cieplo się zrobiło to obca babka mnie zaczepiła i gratulowała:happy2: Mąż i siostra mi caly czas wmawiaja że mały coś mój brzucho jest, a ja ostatanio już nie mogę wymierzyć odległości i to walne się drzwiami wejściowymi,a to szafy domknąć nie mogę bo o brzuch drzwi zahaczą:) wesoło... doczekasz się, na razie się ciesz że go nie ma, ja się czuje jak ogromny mors wyrzucony na plaży jak przewracam się z łóżka z boku na bok:-)

witam :)
jestem baaardzo świeżą przyszłą mamą - jeszcze nie powierdzoną przez lekarza - tylko testy i objawy:)
gratuluje:-D Ah a ja w tym tygodniu się nawet nie zważyła... wszyscy mnie dokarmiają jakbym jeszcze za mało ważyła:baffled: u gina byłam w tamtym tygodniu i córcia przez miesiąc nadrobiła do normy z nawiązką i waży już dwa kg:laugh2:

Witam wieczorowo:-) zdycham w łozku te upały mnie wykoncza nawet wiatrak nie pomaga duchota straszna:baffled: jutro ide na glukoze bleeeee:no: wskocze sobie u połoznej na wage przy okazji:-p ale puchnac zaczeły ni konczyny:baffled: dobrze ze cisnienie w normie bo normalnie:wściekła/y:

Emnaai z imieniem to problem zero zgodnosci:rofl2:

U mnie wtorkowy poranek i dzis stuka 41 tygodni. Wczoraj mialam ktg, skurczow totalne zero. Jutro znowu ktg/usg i cotygodniowa wizyta. Tydzien temu mialam badanie wewnetrzne (pierwsze w czasie calej ciazy) i wszystko szczelnie pozamykane. Zobaczymy jutro, choc nie spodziewam sie wiekszych zmian. Pewnie nie wywine sie piatkowemu wywolywaniu :( trudno.

Z tym wymiezanie odleglosci potwierdzam. Smieszna sprawa ;) albo ja waskie przejscie i chce wciagnac brzuch, a tu lipa :p

Ale przez pochwę czy przez brzuch, bo nie czaję:D Za wcześnie jeszcze mi na to:D

Przez pochwę chyba nie, bo przecież jest pęcherz płodowy..:D Dziwne buahahaha:D

przez pochwę :) gdy szyjka miękka da się wyczuć główkę dziecka u jej wewnętrznego ujścia. Z resztą nie jestem jedyna - koleżanki z czerwca też już mają wyczuwalne główki :) Szczerze mówiąc nie wiem jak to się ma do pęcherza płodowego :(
Zanim się obejrzysz Twój lekarz też będzie podczas badania głaskał dziecko po główce :) :)

wikasik oby poszło szybciej - domyslam się jak musisz byc już zmęczona tym oczekiwaniem. Trzymam kciuki!

przez pochwę :) gdy szyjka miękka da się wyczuć główkę dziecka u jej wewnętrznego ujścia. Z resztą nie jestem jedyna - koleżanki z czerwca też już mają wyczuwalne główki :) Szczerze mówiąc nie wiem jak to się ma do pęcherza płodowego :(
Zanim się obejrzysz Twój lekarz też będzie podczas badania głaskał dziecko po główce :) :)
Ale fajnie! Mój lekarz lepiej niech nie dotyka mojej Zuzi;p

Dziewczyny jak odczuć skurcz?? Mnie boli w ostatnich dniach w pachwinach i w dodatku mam takie bóle jak na okres;/

ja się wczoraj pytałam gina jak czuje się skurcze, niestety nie był w stanie mi powiedzieć. Ja na pewno czuję napieranie główki na szyjkę, ale nic oprócz tego mnie nie boli. Też bym się chętnie dowiedziała, ale słyszałam opinie, że skurczów nie da się pomylić z niczym innym :) Poza tym KTG pokazuje skurcze w razie czego.

ooo, dobrze, że dłużej w szpitalu Cię nadalka nie trzymali :) To faktycznie nic miłego...

A ja po wizycie, 3 kg na plusie (sic!) w ciągu 2 tyg, większość to woda. Jestem opuchnięta jak bańka. Szyjka miękka, da się wyczuć główkę, poród możliwy w każdej chwili :)

december trzymam kciuki! ja zaczęłam szkołę rodzenia i koncepcja porodu siłami natury póki co totalnie do mnie przemawia, życzę żeby poszło szybko i terminowo! :)

U mnie wtorkowy poranek i dzis stuka 41 tygodni. Wczoraj mialam ktg, skurczow totalne zero. Jutro znowu ktg/usg i cotygodniowa wizyta. Tydzien temu mialam badanie wewnetrzne (pierwsze w czasie calej ciazy) i wszystko szczelnie pozamykane. Zobaczymy jutro, choc nie spodziewam sie wiekszych zmian. Pewnie nie wywine sie piatkowemu wywolywaniu :( trudno.

Z tym wymiezanie odleglosci potwierdzam. Smieszna sprawa ;) albo ja waskie przejscie i chce wciagnac brzuch, a tu lipa :p

wikasik cierpliwości, kciuki trzymam cały czas! :)

reklama
Ja również 3mam kciuki wikasik :-) Wiem, że Ci jest już bardzo ciężko, ale dasz rade, będzie dobrze, w weekend już będziesz tulić dzieciątko w ramionach - zazdroszczę Ci...:tak:

Ja dzisiaj na ćwiczeniach w szkole rodzenia miałam symulację parcia na skurczu i połączenia go z oddechem na przeponie. Pani też nie potrafiła wytłumaczyć jak odczuć skurcz - to podobno natura sama nam powie w odpowiedniej sytuacji:tak: Mam na zadanie ćwiczyć bezdech na wciągniętym do przepony powietrzu. Dzisiaj wytrzymywałyśmy po 5 sek, ale mamy przez ten tydzień wyćwiczyć bezdech do 20 sek.

Do góry