reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Mimi Twoje maluchy już śpią? Mój Filip bawi się w najlepsze8-) a miałam ochotę na romantyczny wieczór z mężem ;)
Sama robisz hybrydy? Też kiedyś próbowałam, kupiłam sobie lampę, bazy, topy, lakiery i te inne pierdoly ale mi się odechcialo. To co mi się podobało to nie mogłam sobie zrobić bo albo brakowało mi lakierów albo umiejętności. Stwierdziłam że za 30 zl (bo tyle płacę za hybryde) nie będę się męczyć i robi mi znajoma, wczoraj mi robiła nową hybryde:)

Ja też lubię wygodę, ale wyjazd pod namioty ma coś w sobie i nawet mamy duży namiot tylko musimy trochę poczekać aż Filip podrośnie i na pewno uderzyły gdzieś pod namioty:-) :)

reklama
Colorado witaj:) Dobry pomysł,też myślimy jechać w czerwcu:)
Mimi i znowu się zgadzamy;) Ja też wolę wygodę;) Pod namiot się nie nadaję. Jaki kolorek robisz? Semilac czy inne?Ja przedwoczoraj zdjęłam ale nie mam czasu zrobić. Wieczorem jestem wypompowana.
Edysiek i Nagini podziwiam za spanie pod namiotem. Mi przeszkadzają robale,brr...

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Baza i top Eveline a lakier semilac. Little Stone 140. Ja mam krótkie pazury więc musi być jasny kolor

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Mimi Twoje maluchy już śpią? Mój Filip bawi się w najlepsze8-) a miałam ochotę na romantyczny wieczór z mężem ;)
Sama robisz hybrydy? Też kiedyś próbowałam, kupiłam sobie lampę, bazy, topy, lakiery i te inne pierdoly ale mi się odechcialo. To co mi się podobało to nie mogłam sobie zrobić bo albo brakowało mi lakierów albo umiejętności. Stwierdziłam że za 30 zl (bo tyle płacę za hybryde) nie będę się męczyć i robi mi znajoma, wczoraj mi robiła nową hybryde:)

Ja też lubię wygodę, ale wyjazd pod namioty ma coś w sobie i nawet mamy duży namiot tylko musimy trochę poczekać aż Filip podrośnie i na pewno uderzyły gdzieś pod namioty:-) :)
Dopiero się uczę ;) póki co pazurki jednokolorowe [emoji1][emoji1]

Filip teraz na noc zasypia ok 20. Za to budzi się ok 3 rano

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Mimi, też rozważałam zakup zestawu do hybryd :) ale jak zaczęłam szukać odpowiednich lakierów, to mnie zniechęciło to, że w rozsądnych cenach to były opinie, że uczulają, a ja alergik jestem, więc nie chciałam ryzykować. a na te drogie poskąpiłam [emoji16]

Przed ślubem u kosmetyczki kilka razy robiłam hybrydy i byłam bardzo zadowolona, ale 1 wizyta 70 zł [emoji32]

Na wiosnę może u stóp pójdę zrobić [emoji16]

Co do rodzaju wakacji, to ja też pod namiot się nie nadaję :) mój mąż był nauczony wakacje w namiocie spędzać, z rodzicami tak często miał, ale na szczęście nie zostało mu to w nawyku [emoji16]

Też uwielbiam nasze morze, jest nostalgiczne bardzo :) ja zaś fanka kaszubskich rejonów [emoji1] taaaaam to bym zamieszkała.... [emoji16] Nawet rybę częściej bym zjadła [emoji14]

8une3e3kck8m6mea.png

Ładny kolor. Ja też krótkie a na dodatek ogólnie mam maleńkie paznokcie. Dostałam zestaw do hybryd pod choinkę i też się uczę dopiero;) Ładnie Ci śpi Filip. Mój dopiero zasnął...

Ładny kolor. Ja też krótkie a na dodatek ogólnie mam maleńkie paznokcie. Dostałam zestaw do hybryd pod choinkę i też się uczę dopiero;) Ładnie Ci śpi Filip. Mój dopiero zasnął...

Mężowi robiłam bezpośrednie sugestie, żeby pod choinkę dostać jakiś rozpieszczający karnecik, ale nic z tego [emoji16] mąż stwierdził chyba, że jestem zbyt kudłata, bo urządzenie do depilacji ipl dostałam, którego i tak teraz w ciąży nie mogę używać [emoji1]

A hybryda na dłuższą metę nie osłabia Wam paznokci?

Mimi, wyszukałam, faktycznie ładny kolor :) też mam kilka nudziaków w kolekcji, nie-hybrydowych ;)

8une3e3kck8m6mea.png

Wolałam jak zasypial ok 23 i spał do 7-8 [emoji3] no ale.... [emoji5]

Ja lampę mam ze starych lat....
Póki co mam 3 kolory. Jeszcze mam czerwień i fiolet ale fiolet nie na moje pazury. Teraz muszę kupić sobie semi hardi. Podobno fajnie utwardza, a ja mam paznokcie miękkie jak papier....

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Mężowi robiłam bezpośrednie sugestie, żeby pod choinkę dostać jakiś rozpieszczający karnecik, ale nic z tego [emoji16] mąż stwierdził chyba, że jestem zbyt kudłata, bo urządzenie do depilacji ipl dostałam, którego i tak teraz w ciąży nie mogę używać [emoji1]

A hybryda na dłuższą metę nie osłabia Wam paznokci?

Mimi, wyszukałam, faktycznie ładny kolor :) też mam kilka nudziaków w kolekcji, nie-hybrydowych ;)

8une3e3kck8m6mea.png
Ja dopiero robię 3 raz więc się okaże.... choć i tak są jak papier :/

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

reklama
Ja to dla odmiany nie nadaje się na wakacje bez namiotu. Jeszcze jakiś domek by uszedł, ale hotel??? Jak się w tym poczuć wakacyjnie? ;) My mamy bardzo duży namiot, stolik, krzesła, lodówkę, kuchenkę, grilla. Od lat staramy się inwestować w potrzebny sprzęt. Potem zawsze załadujemy auto po brzegi, do tego obowiązkowo rowery i jedziemy na objazdowe. Przeważnie 2-3 dni w jednym miejscu. Kiedyś jak nie było dziecka to mały namiot bez wygód i np. samolotem do Portugalii, auto z wypożyczalni i w 10 dni dookoła kraju. Innym razem Szkocja na tej samej zasadzie, tylko że autem naszym bo mieszkaliśmy wtedy w Anglii. Teraz z dzieckiem jest inaczej. Mniej jazdy autem więcej siedzenia, no bo wakacje ustawiamy pod dziecko :) Ale też jest fajnie :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Do góry