reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

My właśnie w drodze z wigilii od teściów do rodziców.

Dziewczyny, wszystkiego dobrego na te Święta i czas po nich, spokoju, radości i zdrowia [emoji4] dużo dobra dla maluszków tych już tutaj i tych w brzuszku, a także tych, które powstaną w miłości w najbliższym czasie.

Kochane chciałabym Wam również podziękować za to, że jesteście. Mimo, że nie znamy się osobiście, jesteście dla mnie kimś ważnym. Zawsze służycie radą, wsparciem, a to naprawdę dużo znaczy [emoji4]

oar8csqvorsnpm8z.png

reklama
My w tym roku bez szaleństw. Na spokojnie. Bez masy jedzenia i 5 ciast . Wigilia na luzie, była u nas Mama moja. Prezenty dla dzieci i posiedzieliśmy do późna. Pierwsze Święta Młodego, było naprawdę miło. Córka też zadowolona z prezentów tych od nas i od Mikołaja.
Dziewczynki wszystkiego dobrego!!! Dużo odpoczynku życzę .

Kochane życze Wam dużo zdrowia ,mało stresu,wiecej odpoczynku i dużo uśmiechu :) Brzuchatką życzę spokojnych 9miesiecy i bezbolesnych porodów.Mamusią bardzo dużo cierpliwości dla naszych szkrabików, a staraczką życzę dwóch kreseczek :*
U nas wigilia sprawnie poszła Michaś prawie całą przespał ;) Po Wigilii szybkie sprzątanie i dopiero skończyłam szykować na jutro, bo to wielki dzień Hehe wypędzimy diabełka Michasiowi :D Prezenty trafione dla moich chłopaków te od nich dla mnie też :)
Mimi co do olejków wlewam od 3lat i nic się nie stało :)
Zmykam spać bo muszę o 7wstac ,żeby resztę przyszykowac i zdążyć do kościoła na 10.20 ;)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny kiedy wasze brzuchy zaczęły być widoczne? Szczupła nie jestem, dopiero 10tc a mi spodnie nie pasują a do tego tak mi się zaokraglil charakterystycznie brzuch, że ludzie to zauważają. Myślałam, że przy nadwadze zacznie być widoczny dużo później. Póki co nie przytyłam ani grama (na szczęście!), w Święta też nie pojadlam, bo apetytu brak... Jak to było u Was z brzuszkami?

p19uqqmzxqi22hcj.png

Witajcie! Ja dzisiaj idę do swojego ginekologa. Plamienia ustały, ale brzuch cały czas pobolewa mnie jak na okres- 8 tydzień. Podobno to normalne, ale nie wiem. Mi spodnie z pierwszym dzieckiem zaczęły uwierać w 5 miesiącu. wtedy byłam duża, ale teraz to już jestem mega duża. Jak tu pilnować wagi? Nie mam pomysłu. do tego jeszcze jestem mega nerwowa, a moja mała daje mi w nocy koncerty. Chodzi spać o 12 w nocy, a ja o 6 rano muszę wstawać. Wczoraj wpadła w szał, bo zgasiłam światło górne i zamknęłam drzwi do pokoju, aby nie łaziła po całym mieszkaniu. wyła tak strasznie, że aż się zanosiła. Już nie wiem co robić. Myślałam, że dam jej się wypłakać, ale gdzie tam. Wyła, wyła. Aż nerwy mnie poniosły i krzyknęłam na nią. Oczywiście to też nic nie dało. Jak ustawić jej dzień, aby chodziła spać chociaż o 23.00 i nie budziła się w nocy?

Nagini, ja dość szybko czułam, że zwykle spodnie mi przeszkadzają i jest niewygodne, ale skończyłam 20 tydzień, a nikt dalej nie widzi brzuszka. Zaokrąglił się, ja widzę różnicę, ale inni nie, z tym, że ja chodzę dość luźno ubrana i mój brzuch już przed ciążą był spory.

oar8csqvvoff0edf.png

reklama
Dziewczyny kiedy wasze brzuchy zaczęły być widoczne? Szczupła nie jestem, dopiero 10tc a mi spodnie nie pasują a do tego tak mi się zaokraglil charakterystycznie brzuch, że ludzie to zauważają. Myślałam, że przy nadwadze zacznie być widoczny dużo później. Póki co nie przytyłam ani grama (na szczęście!), w Święta też nie pojadlam, bo apetytu brak... Jak to było u Was z brzuszkami?

p19uqqmzxqi22hcj.png
U mnie w 1ciazy widać było ok miesiąca. W 2 około 5 a niektórzy mówili że około 6

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Do góry