reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Zobaczymy co to będzie. Idę na 11.30

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Tylko dziwi mnie, że tak szybko
emoji4.png
dopiero 16+2 i pierwsza ciąża, a z drugiej strony nie czułam nigdy takich "ruchów", więc już sama nie wiem, co myśleć
emoji16.png
Każda kobieta ma inaczej :) ja też słyszałam, że ruchy dopiero w 20-21 tygodniu poczuję jak nie później. W 17+6 czułam ale myślałam, że to jelita ale jak kilka dni z rzędu czułam dokładnie to samo i w podobnym miejscu to już wiedziałam, że to jednak maluszek:)

zafirek A ile masz od początku na plus? Nie martw się, ja mialam 11-12kg Na plus i zeszło wszystko. Teraz mam 1kg mniej niż waga wyjściowa hehe
emoji1.png

Waga teraz powoli schodzi ale ważne ze nie zostało więcej niż było na starcie
emoji4.png

Brawo Ty! :D
No zależy jak liczyć bo zaczynałam ze 103,5 więc wciąż mam na minusie od tego czasu, ale w międzyczasie dzięki wymiotom zjechałam do 97 więc licząc od tego to mam 4,3 na plus. Wolę wersję pierwszą :p
Powodzenia u dentysty :)

Ka jeszcze trochę i Twój brzuch też będzie falował :)

Byłam w szkole rodzenia wczoraj i... bardzo pozytywnie póki co
smile.png
mega sympatyczna, młoda położna, wesoła i energiczna. Ludzie w grupie też spoko
smile.png
na 8 par tylko ja mam w brzuszku synusia
tongue.png

Dostałam 4 małe reklamówki gazetek, próbek (proszki i płyny do prania, pieluszki DADA, kremiki, oliwki, balsamy dla mam, butelka Avent, sudocrem i wiele innych), poradników, czasopism dla mam, bonów ze zniżkami na niektóre kosmetyki dla dzieci
smile.png
jestem bardzo zadowolona. Na pierwszych zajęciach głównie papierologia, deklaracje, pogadanki o tym co będzie, zabawy integracyjne nawet
biggrin.png

Ja dzisiaj mam lekko depresyjny nastrój. Ciągle słyszę od wszystkich z mojej części rodziny, że jestem nieodpowiedzialna, bo kto zachodzi w ciążę będąc grubym. Ze przeze mnie dziecko będzie chore i coś mu się stanie, że nie będę dobrą mamą będąc gruba i pochorowana...nie mam siły już...

Pocieszam się tym, że dzisiaj wizyta i zobaczę znów naszego maluszka. Zobaczymy czy dalej dziewczynkę...

oar8csqvsr0wjvvx.png

Paula strasznie mi przykro! Co za ludzie...Jak mnie to wkurza!!![emoji35] Jest tyle patologii,złych ludzi,potworów które krzywdza maleństwa a czepiają się dobrych,odpowiedzialnych,kochających mam tylko z powodu wagi! To jest chore!!! Przyjęło się że trzeba być szczupłym i każdy kto jest inny jest źle traktowany, a co najgorsze, jest na to przyzwolenie społeczeństwa[emoji35] Trzymaj się:* Ja też się nasłuchałam. Przytyłam w pierwszej ciąży i od własnej mamy słyszałam zwroty typu: " ogarnij się", "zrób coś ze sobą", "jak można się tak zapuścić", czy "musisz schudnać bo chyba nie chcesz robić Kubie wstydu że ma taką grubą mamę"...

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Paula przykro mi, że masz do czynienia z takimi osobami i to jeszcze w swoim najbliższym otoczeniu.. Ja okropnie się obawiałam, że usłyszę przykre komentarze, ale na szczęście jeszcze od nikogo nic nie padło w moim kierunku co mogłoby mnie zranić. A niech tylko spróbują..
Wyglądamy jak wyglądamy i już. Nasze życie, nasza sprawa. Czy mama która waży 60 kg kocha bardziej niż mama która ma dwa razy tyle? Jasne, że nie! Jesteśmy tak samo wartościowe jak inni, tak samo mocno potrafimy kochać i tak samo dobrze potrafimy zająć się własnymi dziećmi. I niech nikt nie próbuje Ci wmówić, że jest inaczej! Będziesz doskonałą mamą taką jaka jesteś. Nie ważne ile ważysz, ważne jak bardzo chcesz tego dzieciątka i jak bardzo będziesz je kochać. A jak komuś się nie podoba to niech nie patrzy i nie wtrąca się!

reklama
Szafirek, cieszę się, że jesteś zadowolona ze szkoły rodzenia. A co tam się robi w ogóle? Chodzisz sama czy z mężem? :)

Paula, aż mnie zatrzęsło jak przeczytałam co napisałaś. Rozumiem Twój dołek, ale trzeba sobie przetłumaczyć, że niektórzy są po prostu podli i swoje kompleksy leczą wyżywając się na innych. A kto sobie tak pozwala?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry