reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Szafirek śliczne meble! I ta naklejka słodka:*
Paula i Szafirek jak się czujecie?
Jo, no to masz zapasy:) My na codzień używany Dada extra soft,też jeszcze rozm.3 ale już niedługo;) Są bardzo fajne,miękkie,dobrze chłoną,nie uczulają. Pampersy kupiłam bo były w promocji(też uwielbiam;) ) i na noc pod pajaca fajniejsze są te pieluchomajtki bo lepiej"trzymają się" brzuszka.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja czuje się z ośmiesza, chociaż mdli mnie jeszcze z rana... I czuję takie ciągnięcie macicy czasem, w sumie nie wiem czy to ok, ale jutro mam wizytę to dopytam. Czasem czuje takie plumkanie i jakby mi się coś tam "przewracało", nie wiem czy to jelita, czy może mała...? [emoji16]

oar8csqvnqc16ryj.png

reklama
No właśnie słyszałam, że Dady sprawdzają się bardzo dobrze, są tańsze od Pampersa a równie dobre.
No tylko, że mi jeszcze tak dużo zostało, że obawiam się że skończę z wagą 115 albo i więcej ;(

Jeśli chodzi o malucha to wczoraj doświadczyłam czegoś innego-dziwnego. Zawsze czuję go jak się wypycha w jakimś konkretnym miejscu.. A wczoraj przez długi czas ruszał się cały, normalnie czułam całe ciałko i momentami wzdłuż brzucha momentami wszerz.. Cały brzuch mi falował, z każdej możliwej strony- aż podskakiwałam.. Mogłam dotknąć go przez brzuch tak się wypychał..
Nawet się trochę wystraszyłam, że może coś się dzieje bo nigdy czegoś takiego nie miałam.. Ale w końcu uspokoił się, a dziś się od rana rusza normalnie.
Codziennie rano wita mnie kopniakami, w dzień też fika i na wieczór na dobranoc również obrywam :) genialne uczucie :)

Paula to pewnie maleństwo:)
Szafirek takich ruchów że cały brzuch faluje będze coraz więcej:)

Paula to pewnie maleństwo:)
Szafirek takich ruchów że cały brzuch faluje będze coraz więcej:)

Tylko dziwi mnie, że tak szybko [emoji4] dopiero 16+2 i pierwsza ciąża, a z drugiej strony nie czułam nigdy takich "ruchów", więc już sama nie wiem, co myśleć [emoji16]

oar8csqvnqc16ryj.png

My też używamy dady i są super. My teraz zakładamy 2. Są jeszcze trochę przy duże ale podwijam odrobinę od góry i jest ok :)

Szafirek A ile masz od początku na plus? Nie martw się, ja mialam 11-12kg Na plus i zeszło wszystko. Teraz mam 1kg mniej niż waga wyjściowa hehe [emoji1]
Waga teraz powoli schodzi ale ważne ze nie zostało więcej niż było na starcie [emoji4]

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Super mebelki:)
I w ogóle fajne zakupy dziewczyny:)

Paula pewnie ruchy szybko poczułaś:)

Pieluch używam dada i jestem zadowolona. Kiedyś kupiłam w Lidlu ale chyba wolę Dada a cena podobna.

Mimi ja tez się strasznie biję dentysty. Byłam tydzień temu, cała w nerwach poszłam. Myślałam, ze po ciąży bedzie masakra a tu tylko dwie małe dziurki. Moze i u Ciebie nie będzie tak źle.

Paula, Szafirek super się czyta Wasze historie o falujących brzuchach :D normalnie Wam zazdroszczę tego stanu :)

Mimi, nie bój się, na pewno znieczulenie dostaniesz. Też kiedyś się bałam, ale po 30tce mi przeszło :D

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja się nasluchalam od mojej mamy jak to wyla z bólu przy wyrywaniu mimo znieczulenia.... :/ może uda się jeszcze odratowac ten ząb choć jest w fatalnym stanie.

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Do góry