reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

1500 to mało przy naszej wadze

hchy43r8h8l5x99d.png
Tak mi dietetyk powiedziała. Waga duża, ale wzrost mały :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No mi też pokazuje prawie 1800 ale mam wrażenie, że jedząc tyle w życiu bym nie schudła...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mimi, Ka, nie liczyłam, ale porównuję ilościowo, w sensie ile kromek chleba, ile razy dziennie, z czym te kanapki, a jak nie kanapki to co innego, jakie obiady. Od tygodnia jem już "dietetycznie", zero słodkości, zero mąki białej w jakiejkolwiek formie. Dużo warzyw, trochę nabiału i kiszonek. Nic słodkiego do picia. Trzymam się w zasadzie wszystkich mi znanych zasad już przy IO. Od tygodnia. Mimo wszystko myślę, że na tym etapie mam spiep*** metabolizm, dlatego cynamonu dodaję gdzie bądź... Nie chcę więcej ucinać, bo jeszcze bardziej sobie zaszkodzę.

Plus taki, że czuję się o niebo lepiej [emoji4] jeśli przez miesiąc nic a nic nie schudnę, to wtedy zacznę kombinować z tą kalorycznością ewentualnie dietetykiem, bo wtedy będę pewna, że coś źle robię

Ka, gratuluję! To bardzo dobre tempo 1kg/tydz. Trzymam kciuki, żeby dalej tak waga leciała [emoji9]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Plus taki, że wg tych książek schudnięcie już o 5% znacząco poprawia płodność [emoji4] co to tam jakieś 5 kg zrzucić, stopę sobie można obciąć ... [emoji38][emoji38][emoji38][emoji38]

Ps. Ja jestem dość spora w każdym wymiarze, mam 170 cm wzrostu, więc i te kilogramy i kalorie też może inaczej się rozkładają, nie wiem [emoji16]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Ważne oby się nie glodzic i jeść zdrowo [emoji5]
Colorado czekamy na efekty [emoji11]
Jeszcze trochę i ja dołączę do odchudzających się [emoji3]

hchy43r8h8l5x99d.png

Mimi świetne:) podoba mi się jak rodzeństwo jest tak samo ubrane :D

Co do wypieków, to ja dzisiaj zrobiłam tort czekoladowy, żeby jutro jak będziemy informować rodziców i teściów była jakaś osłoda
emoji16.png
Ohh to są piękne chwile kiedy przekazuje się takie wiadomości :) fajnie, że to przed Tobą :)
A co do mdłości.. Towarzyszyły mi wraz z wymiotami (po 10 razy dziennie) do 17 tygodnia.. Nie życzę tego :p

Ja właśnie się obawiam że jak się urodzi duże dziecko ze będzie grube A ja mam schize na tym punkcie. Nie chce żeby dzieciaki były postury mojej....
Ja też trochę się boję, że moje dzieci będą otyłe.. Bardzo nie chce dla nich takiej przyszłości..

Ja do odchudzających się dołączę w marcu dopiero, a wtedy pewnie z Was chucherka będą i nie będę miała się z kim odchudzać :p

reklama
Colorado nieraz tak jeat ze dana odoba zle reaguje na dany skladnik i jest sie go nie wyeliminuje ciezko jest schudnac.
Ile pijesz przy tym wody ?
Ja juz weteranka a teraz cos nie idzie nie wiem czy moze tarczyca cos nie tak pracuje czy to przez karmienie piersią.
Mam znajoma schudla dopiero jak odstawila.dziecko od piersi.
Mimi no nie wyglada na grube dziecko, ale jak byl malutki to byl gruby pokaze pozniej zdjecia pyzy mial ale wyrosl wyciagnal sie .Tyle ze on po mleku bebiko byl taki gruby jak odstawilam o przeszlam na krowie to schudl.
Corcia wazy 9 kg a ma 7.5 msc. Syn w tym czasie nie wiem dokladnie ile mial ale na 6 msc mial 10.800g .

Do góry