reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Hej. Miło ze dolaczylas.
Najważniejsze to znaleźć takiego lekarza który nie będzie nas dodatkowo stresowal. ...
A ile masz wzrostu?

Ja mam początek 17tc i też nie czuję ruchów. Mam nadzieję ze jest wszystko dobrze.

Na usg najlepiej chodzić tam gdzie mają bardzo dobry sprzęt bo niestety ale prawda że przez nasz tluszczyk kiepsko widać. Mi też to powiedziała lekarka ale w taki sposób żeby mnie nie urazić....

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Cześć Jk89 to faktycznie już trochę przeszłaś .Co do ruchów na początku to coś w rodzaju przelewania łaskotania z czasem ruchy będą mocniejsze wszystko zalezy czy łożysko jest na przedniej czy tylnej ściance .Musisz spokojnie czekać :)Z USG u mnie nie było problemu lekarz nigdy nie powiedział że jest słaba widoczność czy też jestem za gruba .Z pewnością będzie wszystko dobrze :)
c55fskjojcqm7koh.png

Mam 169cm wzrotstu, i moja waga praktycznie nie jest do poprawy, już ważyłam 70 kg, ale zaczeły się problemy i wróciłam do swojej wagi;/
Ja się naczytałam, że do 22 tc powinno być czuć. A ja nie wiem czy to jest to,... i może też przez to panikuję, Dodatkowo to moja pierwsza ciąża więc nie wiem czego się spodziewać...
Na ostatnim usg buyłam w luxmedzie (który właśnie odmówił mi prowadzenia) i lekarka próbowała też z głowicą 3d i mówi, że bardzo słabo widzi albo nic nie widzi...
Co do łożyska to mam tylko informację, że prawidłowo ustawione, a dziecko ułożone poprzecznie.

Ja to taka panikara jestem bo boje się ze przez jakies moje zaniedbanie malenstwu zrobi się krzywda, a tego bym sobie nie wybaczyla...
A jak macie z ubraniami ? Nosicie swoje czy kupujecie te specjalne?

Kochana dzidziuś jest bezpieczny :)

Ja po domu chodzę w dresach specjalnych ciazowych. Niestety facet miał ostatnią parę i więcej nie sprowadza takich A na moje dupsko nie mogę nigdzie znaleźć :/
A jak wychodzę to mam jedne spodnie ciązowe z c&a.
Bluzki póki co noszę normalne tylko rozmiar większe :)

hchy43r8h8l5x99d.png

A ja właśnie mam probelem kupiłam sobie dwie pary tych ciążowych... ale one mi z pupy spadają mimo, że w pasie są dobre. I jak ide gdzies to caly czas je poprawiać... Dodatkowo jeszcze pracuje, więc dresy do biura odpadają.

a mam jeszcze swoje przedciazowe dwie pary jeansow w ktore wchodze i nie uciskają brzucha, ale moja mama mowi ze mam w nich nie chodzic bo to szkodzi.

chyba dziewczynka, ale na tej patologii wlasnie lekarka mi powiedziala, że tak widzi. A jak bylam teraz na usg to powiedziala, ze raczej sie pod tym nie podpisze. Ogolnie do brzucha mówimy Zosia... ale może się zrobić Franek hehe

reklama
a mam jeszcze swoje przedciazowe dwie pary jeansow w ktore wchodze i nie uciskają brzucha, ale moja mama mowi ze mam w nich nie chodzic bo to szkodzi.
A może jakby spróbować je przerobić na ciazowe? Podciac trochę w pasie i wszyc ta gumę? Hm może krawcowa dalaby radę

hchy43r8h8l5x99d.png

Do góry