reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Cicho tu bo mnie nie bylo ☺ a wiec tak na patologi tak jak pisalam mialam slaby zasieg i noe bylo jak pisac. W sobote wieczorem zaczelam miec dziwne objawy jakies mgielki przed oczami ale co najdziwniejsze dretwial mi jezyk i podniebienie moj A mowi zglos lekarzowi po poludniu cisnienie bylo cos 133na 90 wiec ok przyszla polozna zmierzyc cisnienie to odrazu wyrwala kartke zebym nie widziala jej co pisali cisnienia i poleciala po lekarzy jak pytalam jakie bylo to tylko ze duze i mimo podania lekow roslo wiec postanowili w trybie natychmiastowym zrobic cc i tak to sie skonczylo ze o 23:48 urodzil sie Gabrys z waga 3150 ☺ malo troche dostal punktow bo tylko 5 ale po 2 min juz 8 czy jakos tak ogolnie nie widac na razie po nim wczesniactwa urodzil sie w 36t4d. Dobrze ze bylam w szpitalu bo tak to nie wiadomo jakby sie to skonczylo zeby w domu tak. Na porodowce tylko powiedzieli ze cisnienie spada juz to bylo 223na 160 to nie wiem ile bylo wczesniej jak to niby spadalo. Teraz juz ksiazkowe 120 z groszem na 80-90. Mialam pelna narkoze bo nie dal rady wbic sie w kregoslup jakos i po godz prob sie poddal ze bedzie ogolne ale moze i dobrze. Czuje sie super maly tez podobno w piatek do domu ☺ jak mi sie uda wrzuce zdjecie a jak nie to juz w domu.

Marta gratulacje mam nadzieje ze moge tu z Wami zostac ☺ ciekawe ile waze teraz chodz czuje sie ciezko od tych kroplowek i wszystkiego.

Ojeeeeej Asia gratulacje!! Masz juz swoje wyczekiwane malenstwo przy sobie. Jak na 36tc to z Gabrysia spory, zdrowy chłopak. :) ale czy ja dobrze widze, cisnienie 223/160??? O Boze, jakas masakra nawet nie myslalam, ze takie moze byc. Musialo byc juz kiepsko Asia i lekarze podjęli jedyną, sluszna decyzje.
Super, ze wszystko sie dobrze skonczylo, bardzo sie ciesze i czekamy na fotki :)

Cicho tu bo mnie nie bylo [emoji5] a wiec tak na patologi tak jak pisalam mialam slaby zasieg i noe bylo jak pisac. W sobote wieczorem zaczelam miec dziwne objawy jakies mgielki przed oczami ale co najdziwniejsze dretwial mi jezyk i podniebienie moj A mowi zglos lekarzowi po poludniu cisnienie bylo cos 133na 90 wiec ok przyszla polozna zmierzyc cisnienie to odrazu wyrwala kartke zebym nie widziala jej co pisali cisnienia i poleciala po lekarzy jak pytalam jakie bylo to tylko ze duze i mimo podania lekow roslo wiec postanowili w trybie natychmiastowym zrobic cc i tak to sie skonczylo ze o 23:48 urodzil sie Gabrys z waga 3150 [emoji5] malo troche dostal punktow bo tylko 5 ale po 2 min juz 8 czy jakos tak ogolnie nie widac na razie po nim wczesniactwa urodzil sie w 36t4d. Dobrze ze bylam w szpitalu bo tak to nie wiadomo jakby sie to skonczylo zeby w domu tak. Na porodowce tylko powiedzieli ze cisnienie spada juz to bylo 223na 160 to nie wiem ile bylo wczesniej jak to niby spadalo. Teraz juz ksiazkowe 120 z groszem na 80-90. Mialam pelna narkoze bo nie dal rady wbic sie w kregoslup jakos i po godz prob sie poddal ze bedzie ogolne ale moze i dobrze. Czuje sie super maly tez podobno w piatek do domu [emoji5] jak mi sie uda wrzuce zdjecie a jak nie to juz w domu.

Marta gratulacje mam nadzieje ze moge tu z Wami zostac [emoji5] ciekawe ile waze teraz chodz czuje sie ciezko od tych kroplowek i wszystkiego.
Gratuluję!!!! Dobrze, że byłaś pod opieką i wszystko dobrze się skończyło [emoji4]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

No bylo chyba kiepsko a jedyny objaw to ten jezyk nawet bym nie pomyslala. Jutro sprubuje zrobic zdjecia bo te co mam to za duzy rozmiar ☺

A jak sobie radzisz po cc?

Potrzebowalam tak dobrych informacji, wczoraj jedna sierpnioweczka poronila w 26tc straszna tragedia.. jakos nie moge sie otrzasnac.

Asia, gratulacje! Chociaż przyznam, że Twoja opowieść zmrozila mi krew w żyłach. Całe szczęście już wszystko za Tobą i możesz cieszyć się maluszkiem :)

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

reklama
Po cc bardzo dobrze powiem Wam okolo 2 w nocy wybudzili mnie i przewiezli na polog. A o 7 rano to ja gotowa bylam chodzic ale dawali kroplowki i cewnik wiec noe bardzo ale okolo 12 w poludnie juz wstalam umylam sie na poczatku troche machalo na boki a tak po zatem troche ciagna szwy ale nic po zatem chodze normalnie jedynie jak za dlugo albo posiedze to ciezko wstac albo polezeze ale tak to nie moge narzekac. Wiadomo troche musi bolec. Ale teraz lezy ze mna na sali taka wkurzajaca babka 35lat lezy caly czas i tylko przeciwbolowe by brala co 10 min mowia jej ze trzeba chodzic to pomaga a ona ze ona zmeczona i ze tylko boli wkurza normalnie nawet nie prubuje wstawac krzycza na nia tez taka grubsza podejrzewem ze odemnie sporo wieksza ale kaleke z siebie robi.
A to Gabrys ☺

Załączniki

• 20170503_062938.jpg
    20170503_062938.jpg
    200,2 KB · Wyświetleń: 66
  • 20170503_062928.jpg
    20170503_062928.jpg
    182,9 KB · Wyświetleń: 64
Do góry