reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Otyłość w ciąży

Dla mnie duzo lepiej noz w kregoslup zalozyli maske kazali oddychac szedl tlen i zasypiasz nic wiecej nie pamietasz i juz po wszystkim wybudzaja. A tak powiem Ci ze jakby mnie cieli i gadali co roboa to bym zwariowala a tym bardziej ze maly dopiero po monucie dostal oddechu to jakbym uslyszala ze nie oddycha to szok a tak jak sie obudzilam to juz bylo ok.
Tylko szkoda że nie można od razu dziecka przytulić tylko za jakiś czas. Ja przy synu miałam znieczulenie i właśnie wbijal się w kręgosłup to masakra.... kul kilka razy :/

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Cicho tu bo mnie nie bylo [emoji5] a wiec tak na patologi tak jak pisalam mialam slaby zasieg i noe bylo jak pisac. W sobote wieczorem zaczelam miec dziwne objawy jakies mgielki przed oczami ale co najdziwniejsze dretwial mi jezyk i podniebienie moj A mowi zglos lekarzowi po poludniu cisnienie bylo cos 133na 90 wiec ok przyszla polozna zmierzyc cisnienie to odrazu wyrwala kartke zebym nie widziala jej co pisali cisnienia i poleciala po lekarzy jak pytalam jakie bylo to tylko ze duze i mimo podania lekow roslo wiec postanowili w trybie natychmiastowym zrobic cc i tak to sie skonczylo ze o 23:48 urodzil sie Gabrys z waga 3150 [emoji5] malo troche dostal punktow bo tylko 5 ale po 2 min juz 8 czy jakos tak ogolnie nie widac na razie po nim wczesniactwa urodzil sie w 36t4d. Dobrze ze bylam w szpitalu bo tak to nie wiadomo jakby sie to skonczylo zeby w domu tak. Na porodowce tylko powiedzieli ze cisnienie spada juz to bylo 223na 160 to nie wiem ile bylo wczesniej jak to niby spadalo. Teraz juz ksiazkowe 120 z groszem na 80-90. Mialam pelna narkoze bo nie dal rady wbic sie w kregoslup jakos i po godz prob sie poddal ze bedzie ogolne ale moze i dobrze. Czuje sie super maly tez podobno w piatek do domu [emoji5] jak mi sie uda wrzuce zdjecie a jak nie to juz w domu.

Marta gratulacje mam nadzieje ze moge tu z Wami zostac [emoji5] ciekawe ile waze teraz chodz czuje sie ciezko od tych kroplowek i wszystkiego.
Asia gratuluję [emoji1] masz cudownego synka. No i ładna waga....super.
Grunt że wszystko dobrze się skończyło i jesteście oboje cali i zdrowi. Po cc boleć musi ale tak jak piszesz, ruch to podstawa. Nie ma nic gorszego jak tylko leżeć.

Czy w szpitalu powiedzieli Ci, że Twój synek jest wczesniakiem? Bo u nas dzieci urodzone po 36 tc są dziećmi donoszonymi więc trochę się dziwię. No i waga też nie wskazuje na wcześniactwo Gabrysia.
Ps. Piękne imię wybraliście.
Karmisz piersią czy mm?

Napisane na LG-H525n w aplikacji Forum BabyBoom

Tylko szkoda że nie można od razu dziecka przytulić tylko za jakiś czas. Ja przy synu miałam znieczulenie i właśnie wbijal się w kręgosłup to masakra.... kul kilka razy :/

hchy43r8h8l5x99d.png
Dokładnie to jest jedyny minus.
U mnie było duże prawdopodobieństwo że będzie znieczulenie ogólne bo ja jestem po operacjii kręgosłupa i bali się wkuc. No i anastezjolog mi powiedział, że spróbują raz a jak się nie uda to nie kombinują tylko znieczulenie ogólne. No i ja usiadłam na tym stole i coś mi tam grzebal i po chwili mowi ze mam się położyć. Bylam przekonana że będą usypiac a to już było po wkluciu. Nic nie czułam, nie wiedzialam nawet kiedy podali znieczulenie

No tak mowili ze wczesniak i ze malo punktow ale to przez cisnienie podejrzewam ze i w 40 tyg nie mialby 10 pkt wazne ze po kilku min mial juz 8 .
A karmie i tak i tak bo dopiero pokarm sie pojawia po zatem lekarka mowila zeby karmic piersia 5-7 min zeby go mocno nie meczyc zeby mial sile butelke ssac .bo musi na wadze przybierac itd

No tak mowili ze wczesniak i ze malo punktow ale to przez cisnienie podejrzewam ze i w 40 tyg nie mialby 10 pkt wazne ze po kilku min mial juz 8 .
A karmie i tak i tak bo dopiero pokarm sie pojawia po zatem lekarka mowila zeby karmic piersia 5-7 min zeby go mocno nie meczyc zeby mial sile butelke ssac .bo musi na wadze przybierac itd
Czyli pewnie wszystko zależy od lekarza i szpitala jak wpisza w książeczkę zdrowia. Juz Ci pisalam wczesniej że bratowa urodzila w 36tc i michalina miała tylko 2500 kg i wczesniakiem nie jest. Ale wczesniak czy nie grunt, żeby wszystko było dobrze. Teraz to jest tylko najwazniejsze

reklama
Asia gratuluję [emoji1] masz cudownego synka. No i ładna waga....super.
Grunt że wszystko dobrze się skończyło i jesteście oboje cali i zdrowi. Po cc boleć musi ale tak jak piszesz, ruch to podstawa. Nie ma nic gorszego jak tylko leżeć.

Czy w szpitalu powiedzieli Ci, że Twój synek jest wczesniakiem? Bo u nas dzieci urodzone po 36 tc są dziećmi donoszonymi więc trochę się dziwię. No i waga też nie wskazuje na wcześniactwo Gabrysia.
Ps. Piękne imię wybraliście.
Karmisz piersią czy mm?

U nas tak jak pisałam wcześniej dzieci donoszona są po skończonym 38tc

hchy43r8h8l5x99d.png

Do góry