reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Cześć dziewczyny:)
Co słychać?Jakie humory w ten piękny słoneczny dzień?
Ja mam na 16.15 wizytę.Trzymajcie kciuki:*

Napisane na GT-I8190 w aplikacji Forum BabyBoom

Trzymam kciuki
U mnie samopoczucie słabe już mnie wszystko boli chodzić nie idzie kości bola.
Już mam ściągnięty szew okropny z szyjki teraz czekam aż się poród zacznie ale z tym to nic nie wiadomo.
Czekamy na info po lekarzu wszystko będzie dobrze.
Co do cukrzycy ja tylko na czczo miałam za wysoko jakoś 96 chyba i już wizyty u diabetologa ale jeszcze trochę trzeba wytrzymać. Co do tsh najlepsze jest koło 1 ja mam niedoczynność i też cały czas pod opieką endokrynologa.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Czyli Twoim zdaniem lekarz skieruje mnie do endokrynologa i diabetologa?
Olenka juz niedługo przytulisz maluszka:* Super:*

Ale Ci Olenka zazdroszcze ze siedzisz juz na walizkach haha .

My dzis konczymy 6 muesiecy rowno i zostalo rowno 3 do porodu.

Zuza ja tez tak myslalam co do szkoly rodzenia powiem Ci ze calkowicie odbieglo to od moich wyobrazen.

Ehhh...szkoda gadać...Zapisał mi clexane,i jakieś tabletki na nadciśnienie,ale je zacznę brać jak zakupie ciśnieniomierz i upewnie się,że faktycznie mam nadciśnienie bo po jednej wizycie nie zamierzam się faszerować tabletkami.Taj więc jutro zamawiam.Skierował mnie do endokrynologa,kardiologa i na badania do szpitala pod kątem cukrzycy ciążowej.Jestem załamana:( A tak się cieszyłam gdy po wejściu do gabinetu kazał się zważyć i zobaczyłam 1kg na minusie.Niby powinnam się cieszyć że lekarz chce się upewnić czy wszystko ok,ale puści nas z torbami...Dzidziusia nie zobaczyłam,tzn.jak zapytałam czy dziś nie robimy usg to kazał się położyć i pokazał bijące serduszko.Mam mega doła...

Przykro mi ale dzielna jestes dasz rade. A czemu z ta cukrzyca co z wynikiem bylo nie tak?
Drugie pytanie jakie tabletki na cisnienie? Dopheyt?
A czemu Ci dzidziusia nie pokazal?

Ach,poryczałam się jak wyszłam na dwór...Arek bał się że straciłam dziecko:(
Tak,chyba te.Nie mam chęci zaglądać dziś do papierów.A co do cukrzycy to chce sprawdzić bo mam wszystko w górnych granicach.
Zbadał mi szyjkę,sporo wytłumaczył a co do usg to powiedział,że nie trzeba robić na każdej wizycie.I tak siedziałam w gabinecie 20min dłużej.Ale jest mi przykro:(

reklama
A ile zaplacilas za wizyte? Maz moj mowi ze co do tej cukrzycy to musi byc duzo przekroczone zeby ja miec wiec sie nie przejmuj. A co do tych zastrzykow to czemu Ci je dala z jakiego powodu?

Do góry