reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Karina super ubranko.

Rurka a nie pytali Cie na wizycie kontrolnej czy the uplawy juz sie skonczyly? Mnie pewnie beda pytac za 2 tyg na 6-tyg. kontroli. Dzis u mnie znow nic.

Olucha, jaka jest Twoja Marta jak juz nie ma kolek? Jaka jest w dzien, daje Ci pospac w nocy?

Jeraha,super ze udaje Ci sie odciagac pokarm dla malej,mi tak wczesnie nic nie lecialo jak odciagalam. Teraz moze by I cos poszlo bo az mi czasem z piersi kapie, ale maly wszystko spija wiec nie probowalam znow odciagac. Poza tym brawo za stracone kg!

Ja sie zwazylam 2 dniu temu I spadly mi kolejne 3 kg w dwa tyg.,jeszcze brakuje ze dwa do wagi sprzed ciazy ale z dieta ciezko...czyms musze sie zapchac skoro tylu warzyw nie moge,owocow,jogurtow I orzechow..niestety padlo na ryz basmati, zjadam go pokazna ilosc.
Kasz nie wolno, gluten mi szkodzi wiec co mam zrobic,..

Wlasnie wrocilismy z tesco, Kevin przespal mi w chuscie Cale zakupy az zalowalam ze nie bylam w domu coby tez pospac bo pobudka o piatej rano byla...poza tym maz chcialby troche mnie I nie ma nigdy jak, nie ma kiedy,maly co chwile steka,chrzaka I to przeszkadza w skupieniu sie :( ja Tam dam rade ale biedny maz :( raz nam sie udalo tydzien temu ale przyznam szczerze, bolalo a szwy czulam trzy dni po :(

No nic,zakupy zrobione, Bede probowala cos sklecic z marchewki, pasternaku,szparagow,cukinii, slodkich ziemniakow, dyni, salaty, filetow z indyka, piersi z kurczaka, mieszanki chlebowej bezglutenowej, smarowidla do chleba bezmlecznego, platkow kukurydzianych, mleka ryzowego, jablek, herbaty bezkofeinowej I jajek - jak dobrze ze chociaz jajka mi zostaly..wiem ze moga uczulac ale poki maly spokojny, wole eliminowac inne rzeczy jako pierwsze.
Nie zapytalam jakie przyprawy mi wolno procz soli :(

Szkoda ze musze mu dawac ten lek, zawiera alkohol I na ulotce pisze ze nie polecany ponizej 3 roku zycia. Ale zdaje sie ze pomaga, to wazniejsze. Wierze ze lekarz wie co robi. Mimo ze maly tak dobrze przybiera na moim mleku (4kilo wczoraj, jakies 800g w cztery tygodnie), przepisala go, na podstawie innych objawow.

reklama
Hej dziewczyny

Agnella znalazlam ten filmik polecam :-)
https://www.youtube.com/watch?v=ZkEtLqNwywY

My bylismy wczoraj na usg a dzis jeszcze na wizycie. Michas wazy juz 1800 g i parametry ma na 31 t 4d wiec prawie 1,5 tyg starszy ale najwazniejsze ze rosnie i przybiera na wadze bo wody nadal sa w mniejszej ilosci. Dostalam nastepne globulki na infekcje ale na szczescie zmienila mi luteine na podjezykowa. Wizyta kolejna za 2 tyg. i wtedy tez dodatkowo wizyta na usg echo serduszka. Szyjka ponoc ok wiec super. Dalej mam odpoczywac i duzo pic.
A teraz ide Was nadrobic :-)

Ostatnia edycja:
Hejka :)

Jeraha mam nadzieje ze mała juz lepiej sie czuje i infekcja odpuszcza [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

My 9 na szczepienie .., musze zrobić termin na nastepna wizyte kontrolna ... To gdzies w lipcu chyba ...

Aisha Super ze badania dobre :)

Rurka no to hop hop do lekarza ... Mam nadzieje ze wszystko ok :)
Super ze po chrzcinach ... Ja nie mam kogo wziąsc na chrzestnych ... Dla Emily mam super chrzestna ... I to wszystko , nie wspomnę o Kubie ..
Oby katar odpuścił .. [emoji110][emoji110][emoji110][emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Olucha ja właczam klime ale nie na całkiem zimno ... Tak koło 20 stopni ...

Aisha ubranko w prezencie dostałam :) ale chyba H&M ...

Po kleszczu tak wyglada :

ImageUploadedByForum BabyBoom1433365848.229347.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1433365848.229347.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1433365848.229347.jpg
    11,2 KB · Wyświetleń: 33
fajny Kevinek ;) podobny mam bujaczek ;)
moja śpi w nocy, ale budzi się 2 razy na mleko, ładnie mi już spała ze do rana ale przez ten nutramigen (2 dni dawałam) zaczeła się właśnie budzić ze 2 razy. Daję spowrotem bebiko comfort, koperek do picia, wody nie chce pić, a gorąco jest od kilku dni więc jako picie biorę koper na spacer czy do samochodu.
Karina super grill, ja żałuje ze w bloku mieszkam, marzy mi sie domek z ogrodkiem...
aisha to juz w trasie jest chyba? ja dziś pakuje torby, jutro jedziemy

Dziewczyny slodkie te Wasze maluchy takie do schrupania i całowania :-*
Ja sie juz nie moge doczekac mojego szkraba kiedy bede mogala go wycalowac calego ale jeszcze troche.
Aaa i zapomnialam napisac ze ja przez tydzien przybralam 200 g a Michas ok 300 g gdzie w zeszlym miesiacu przez 4 tyg przybralam tylko 300 gram wiec chyba sie zaczelo. Oby tylko Michas tylko przybieral a nie ja :-)
Wlasnie Agnella gratuluje spadku wagi i marzy mi sie taki spadek po porodzie. Najbardziej to Rurce zazdroszcze tego spadku wagi :-)

Hej laski :) pozdrawiamy z Ustronia. Młody grzecznie zniósł podróży,dojechaliśmy szczęśliwie. Pogoda idealna- słonecznie,ok 23 stopni,lekki wiaterek znad Wisły :) większość dnia spędziliśmy na dworze. Pokój tez mamy fajny choć trochę mały i lawirujemy między rzeczami młodego :) mam nadzieje ze w nocy będzie ok,bo ściany są cienkie.
Rurka wybierz się do lekarza koniecznie. Nie ma na co czekać.
Agnella skoro kilogramy lecą to ryż aż tak nie zrobisz. Biedna jesteś z tą dietą. Teraz tyle pysznych owoców....
Szybko zaczęliscie z seksem wiec szwy mogą jeszcze ciągnąć. Z każdym razem będzie lepiej.
Mój synek to ostatnio budzi się za każdym razem gdy zbliżamy się do finału..
Ja długi czas jadłam warzywa z patelni z kurczakiem. Szybkie i sycace.
Najważniejsze że lek pomaga. Czasem trzeba. Maści na ząbkowanie tez są z alkoholem. No i ładnie Kevin.przybiera. U nas przy refluksie było ok 50g tygodniowo.

Lucalew dobrze że wszystko ok. Mały rośnie i za kilka tyg będziesz go tulic.
A jak ty się czujesz?
Karina musze zobaczyć.może będą w hm na zamek. Albo na allegro.
Kurde marzy mi się grill...
Może w sobotę się uda bo hotel dysponuje.

Agnella piękny Kevin ;) bujaczek mam ten sam :)
Film obejrzyj koniecznie. Ja tez oglądałam na raty ale baaardzo pomógł. Warto stosować w praktyce.
Olucha mój ostatnio śpi od 21 do 6 z jedną pobudka na karmienie. Plus minus pół godz.
Po weekendzie chce mu dawać kleiku do mleka,podobno dłużej dzieci śpia wtedy.
Koperek jest dobry na brzuszek. Mój też lubi ale najbardziej lubi wodę jak jest ciepło. Dlatego nie daje żadnych soków ani nic,żeby go do słodkich napojów nie przyzwyczaić.
Mi też się marzy domek z ogródkiem....ale mąż mówi ze nie miałby kto sprzątać :)
Lucalew super wagę trzymasz normalnie zazdroszczę. U mnie pod koniec.ciąży to ciągle w górę....

reklama
Aisha i jak tam relaks? Ehhhh zazdroszczę! !!! Bo ja w te upały kiszę się z chorą Zuzią w domu ... masakra!

Karinka hop hop i jak tam było?

Do góry