reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Madalena jak tam na badaniach? Nam pediatra mówił żeby iść ok 6mca do okulisty. Ale muszę poszukać coś wcześniej bo młody wciąż zezuje:(
Zwłaszcza gdy je i zerka na butelkę ;(
Na moim zadupiu nie ma okulisty na NFZ i nie jestem pewna czy gdzieś blisko jest prywatny który zajmuje się takimi maluchami :(
Dobrze ze pieluchowanie pomogło.

Olucha co tam u was? Kiedy macie wizytę w instytucie matki i dziecka?
Zmiana mleka przyniosła jakiś efekt?
Rurka fajnie że was przebadali aż tak dokładnie,ominął cie problem szukania lekarzy i kolejek.
Karina u mnie ulewanie powodowało że Aleks nie przybieral. Na szczęście już po refluksie i teraz czasem tylko mu się uleje gdy za dużo zje albo za bardzo szaleje po jedzeniu.
Agnella co u was? Jak Kevin?zapomniałam juz jakie początki były trudne.
Jeraha co u was? Rozwarcie postępuje?
Lucalew jak się czujesz?
Wikasik jak u was? Mam nadzieję że i ty i syn czujecie się już dobrze.

U nas ok, młody ma dziś dzień śpiocha, ciągle drzemie.
Byłam dziś u dermatologa,mam zapalenie mieszków włosowych na nogach... Myślałam że to coś po ciąży i że swędzenie samo przejdzie a tu taka głupota. Mogłam się już dawno umówić.
Jutro jedziemy odwiedzić koleżankę która jest w ciąży w 7mcu :)

A za dwa tyg jedziemy na pierwsze wakacje do Ustronia :) trochę się boję jak to wyjdzie :)

reklama
Aisha dziekuje, czuje sie w miare ok, od paru dni oprocz kataru pobolewa mnie glowa ale narazie wytrzymuje bez lekow.
Dzisiaj jestem troche przygnebiona bo dziewczyna na cukrzycowym forum napisala ze jedna z mam z lioca zmarla po cc.
Niby czlowiek nie zna osoby i zdarzaja sie codziennie rozne tragedie ale jakos tak mi smutno sie zrobilo i caly dzien trzyma.
Moj Michas dzisiaj caly dzien cicho siedzi ze az chyba doplera wyciagne.

Ooo wyjazd mowisz fajna sprawa, mnie sie tez marza wakacje ale wiadomo albo brak czasu albo kasy albo brak urlopu zawsze cos i tak marzenia tylko zostaja chociaz teraz najwazniejsze to dotrwac chociaz do konca lipca i szczesliwie urodzic.

Agnella ciesze sie ze udalo Ci sie z kp i trzymam kciuki za dalsze sukcesy.

Olucha Tobie spokoju i szybkiej diagnozy Martusi i zeby Wam szybko pomogli z tymi kolkami. Oczywiscie poprawy nastroju, spadku wagi i ,epszego meza :-)

Karina Kubus maly klopsik ale najwazniejsze ze zdrowy.

Rurka jak tam u Was?

Jeraha mam nadzieje ze juz urodzilas szybko i szczęśliwie.

U nas lepiej. Ja juz na zwykłym oddziale,Gabryś jeszcze na intensywnej,ale już na trzecim poziomie - ostatnim przed wyjściem. Jak tylko będą pewni,że się najada,tzn potrafi i ma siłę ssać, to go dadzą do mnie :) te teraz byl trochę odwodniony,ale ssie coraz ladniej i dłużej. Rano mam nadzieję wiecej się od lekarzy dowiedzieć, postaram się być na obchodzie.
Teraz czas się przespać, bo pewnie za godz będą dzwonić, bym przyszła, bo Gabryś woła o mleko :)

My juz po badaniu i wszystko dobrze :-) chociaz musze przyznac że ze wszystkich lekarzy i badan dla mnie to bylo najgorsze. Ale wiadomo jak to matka przezywa ;-) wzrok ma dobry, dno oka tez wszystko dobrze. Byc moze leciutki astygmatyzm w jednym oczku ale za rok kontrola.
Dzis moja dzidzia zaszalala ze spaniem. Poszedl spac o 22.30 obudzil sie o 6.45 na jedzenie i dalej poszedl spac do 9.20!!! Szoook!!! Ja tez sobie spalam wiec jak sie obudzilam o 9(jeszcze przed mlodym) to sie przerazilam ze cos sie stalo a on po prostu sobie spal.
wikasik bardzo fajnie ze rak szybko dochodzicie do siebie! Trzymam dalej kciuki i zycze duzo zdrowka!
Aisha mysle.ze.dobrze Wam pediatra poradzil z tym 6 miesiacem. Latwiej jest zrobic badanie. Dr powiedziala nam ze zezowanie fizjologiczne to do ok 3 miesiaca jest a pozniej juz raczej nie powinno byc. W razie co to do roczku i tak nic sie nie robi. Super ze jedziecie na urlop :-D my jedziemy dopiero w sierpniu
Lucalew szok z ta dziewczyna co zmarla... Boze az strach myslec

Madalena fajnie że ze wzrokiem ok. Co lekarz to inna opinia. Ale jak poczytałam to najpóźniej do 6mca powinno ustąpić.
Poszukam okulisty i zbadam mu te wzrok gdzieś na przełomie czerwca i lipca.

Urlop na razie teki krótki,4 dni w Ustroniu. Ale gratów trzeba zabrać jakbyśmy na miesiąc jechali :)
Jedziemy ze znajomymi którzy myślą o dziecku :) śmiejemy się z mężem ze po tych kilku dniach to im się odechce :)

Wikasik dobrze ze juz lepiej u was !
Jereha hop hop ???:)

Ja też właśnie dowiedziałam się o tej dziewczynie z lipcówek :( trzech synów miała :(

Karina Kubuś bije rekordy przybierania! !! Moja prawie miesiąc młodsza a tydzień temu 4700 miała :)
Madalena ciesze się ze wszystko ok :) ... ładnie pospalyscie :-D
Aisha wiem ze się martwisz ale mam nadzieję że to zezowanie rozwojowe u was ... tak jak u nas te bezdechy. ..
Olucha jak tam?
U nas katar nadal ... ile to dziadostwo bededzie się ciągnąć? ??

Załączniki

• 1432111401218.jpg
    1432111401218.jpg
    14,5 KB · Wyświetleń: 62
  • 1432111414417.jpg
    1432111414417.jpg
    24,5 KB · Wyświetleń: 42
Ale słodkości z tej Twojej Lili :*:*:* pięknie na brzuszku leży i jak cudnie rączki składa :D a uśmiech :D od ucha do ucha! Dla Sebka nadal leżenie na brzuszku to ogromny wysiłek i nerwy... no ale ćwiczymy, ćwiczymy, ćwiczymy i nic innego nam nie pozostaje. Jak mam go w pionie to bez problemu trzyma główkę ale podnieść ją z leżenia to wysiłek nie z tej ziemi hehe
Aisha radzę zrobić Aleksowi badanie ok 6 miesiąca czyli raczej w lipcu/sierpniu - naprawdę nie ma co za wcześnie. Ja żałuję że poszłam tak szybko, ale mi lekarze mówili że po skończonym 3 miesiącu. Przez to że byłam tak szybko i on taki mały to nie rozszerzały mu się wystarczająco do badania źrenice. no i trzeba było zakrapiać.. nie mogłam patrzeć (jakoś psychicznie mnie to badanie przeraziło) a musiałam jeszcze główkę mu przytrzymać... och dla mnie masakra! Pewnie dlatego młody też taki nerwowy...
A zresztą jak będziesz spokojniejsza to możesz iść szybciej niż w lipcu :) .

reklama
Hej hej wczoraj cały dzień poza domem byliśmy. Wieczorem tylko przeczytalam co u was i juz sił nie było żeby odpisac taka padnięta byłam. U endokrynologa wszystko ok dostałam wiekszą dawkę leku ma mi to pomóc w odchudzaniu he he .Sorki że tylko o sobie ale musze jeszcze raz poczytać. A chciałam wam przedstawić swojego synka Mikołaja.
na pierwszym zdjęciu miał kilka dni a na drugim aktualnie.
10610575_622408941207277_8671274532491808862_n.jpgP1030739.jpg

Załączniki

• 10610575_622408941207277_8671274532491808862_n.jpg
    10610575_622408941207277_8671274532491808862_n.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 51
  • P1030739.jpg
    P1030739.jpg
    28,4 KB · Wyświetleń: 64
Do góry