reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Otyłość w ciąży

Aisha ale cuuuuuuudny Aleks :D jaki już duży! no i pięknie ubrany :D
Olucha baaardzo sie cieszę :D oby już tak zostało bez tej kolki! trzymam kciuki!

reklama
Lucalew przykro z ta mama z lipca :(
Ale nie każda cc taka jest ... Ja po drugiej jestem ...

Madalena super ze badania udane :)
Kubus po 400/500 tygodniowo przybierał , ostatni 200 ..

Wikasik ciesze sie ze u was dobrze :) [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Rurka polozna kazała mu 150 dawać bo głodny chłopak [emoji23][emoji23][emoji23]
Śliczna Lili :) Panna dla Kubusia :)

Oleńka śliczny synuś :) [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Olucha dobrze ze masz ten termin ... Mam nadzieje ze wszystko dobrze pójdzie.. [emoji110][emoji110][emoji110][emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Agnella moja czasem ma takie akcje jak jest po prostu zmęczona :) i nie potrafi usnąć ... muszę ją pokolysać ponosić dać smoka i usypia choć czasem jeszcze się pręży przez kilka minut ... ale na bank ze zmęczenia sprawdziłam to już wiele razy zresztą wszystkie dzieci jak są zmęczone to marudzą.
Albo jak coś ją boli (brzuch) lub męczy (katar ) ale to też z reguły wiem kiedy. Katar ją zatyka a jak brzuch to puszcza bąki I no inaczej się trochę zachowuje.

Ostatnia edycja:
Hej 19.05 o 20.35 urodziłam Weronike:) rodziłam ok 20h , kiedy doszło do 7 cm po przebiciu pęcherza przyszły skurcze parte i z tymi skurczami 4h się męczył am gryzac łóżko i ściany aż stwierdzili ze zrobią mi cc...potem już było lepiej . Okazało się ze dziecko zła strona główki było ułożone i nie miało szans wejść w kanal a nie było to widoczne na usg...no ale żeby nie było za dobrze wady serca nie są małe dziś przewoza weronike do ligoty na OIOM a tam mogę ją tylko odwiedzać przez 2 tyg..odpada ni wszystko karmienie przede wszystkim a tak chciałam ja karmic...w sumie to widziałam ja chyba 3 razy po 15 min :(

Olucha skoro po zmianie mleka jest lepiej to biegnij po duży zapas. Wskazuje to na jakąś alergię pokarmowa i wg mnie to nietolerancja laktozy. Bo jak czytałam o kolkach to może je właśnie ta nietolerancja wywołać. Oby kolki juz nie wróciły i żebyście obie odetchnely :)
Mój też wszystko do buzi i się slini :) ale jeszcze nie wrzeszczy wiec niczym dziąseł nie smaruje.

Karina bez obrazy ale czy wasz pediatra chce utuczyc Kubę jak świnkę? Nie wydaje mi się żeby dawanie 6tyg dziecku porcji dla dziecka 3-4 miesięcznego było dobrym pomysłem zwłaszcza że i tak przybiera znacznie powyżej normy. Nie wiem jakie są standardy w Niemczech ale w Polsce kazali by ci go odchudzać :)

Rurka tez mi się wydaje ze Kevin agnelli jest zmęczony. U nas pomagało zwiniecie w kocyk/rożek ukolysanie i smok. Zresztą do teraz działa. Z tym że jej dziecko robi tak non stop, a przecież taki maluch to większość dnie przesypia a jej nie. Może się nie najada i jak ma pusty brzuszek to mu ciężko zasnąć i dlatego ciągle tego cyca chce ?

Jeraha kochana gratuluję! Będę się modlić za ciebie i Weronike żeby wszystko było dobrze. W Katowicach są super specjaliści i na pewno naprawia jej serduszko i będziesz juz.niedługo mogła się nią cieszyć! Szkoda tylko że tak długo się męczyłas zanim cc zrobili.
A kp się nie przejmuj,najważniejsze żeby córeczka była zdrowa! Będa jej operacje robić jakaś?

Jereha kochana .... gratulacje !!! Umeczyłaś się biedaku ... niepotrzebnie ... oczywiście myślami i sercem jestem z tobą i małą Weroniką! ! Mam nadzieję że szybko uporacie się z wadą! I będziecie się cieszyć sobą!

Aisha masz rację! Może się nie najada dlatego nie śpi ... Agnella spróbuj dokarmic ! Podaj jedną pierś potem drugą i na koniec mm ... przekonasz się ...

Jeraha, gratulacje! Jak dobrze ze masz to za soba. Nie martw sie Weronisia, zajma sie nia specjalisci i wkrotce bedziecie razem.

Rurka, Aisha: mi sie wydaje jednak ze on sie najada, przybiera - moze niewiele ale nie traci przynajmniej poza tym robi duzo kup, polozne mowily zeby nie dokarmiac, On bardzo chce moja piers, procz wlasnie tych 'atakow', wczoraj wieczorem znow kolejny, 2 godz usypiania, ciekawe ze potrafii pic spokojnie 20 min jak sie np jakis halas robi, puszcze suszarke z youtube itd albp maz z nim chodzi i rozmawia z nim, ale po 15 min znow ryk. Wydaje mi sie ze to ze zmeczenia, bo maly ziewa, zamyka oczks, widac ze chce spac. W ciagu dnia spi, ale u mnie na rekach. Najpierw je ale potem sam puszcza piers. Jesli nie zasypia a puszcza piers, jest spokojny, radosny i widac ze 'sobie pojadl'. czasami po 10 min znow go pzystawiam i on znow pije ale po chwili juz tylko ssie i usypia. Szkoda ze nie na dluzej niz pol godziny.

Jeszcze jedna rzecz zauwazylam. Jak maly pije spokojnie i nie szarpie sie, to nie polyka powietrza, bo bardzo rzadko mu sie nie odbija, mimo ze probuje wielokrotnie. Ale jak ma te swoje ataki to chyba polyka mnostwo powietrza, bo wczoraj jak przerywalam to jego 'polowanie na cyc' i zaczynalam go odgazowywac to przestawal plakac i nawet chyba potrzebowal tego, mimo ze tak malo wypil podczas tej 'zabawy' to powietrza musial sie nalykac. Odbilo mu sie dopiero po kilku minutach i potem zaczal pic spokojnie i w koncu usnal.

Kupilismy bilety do Polski na sierpien, nareszcie:) Tylko 5 dni zeby chrzest zrobic, ale jakos nie widze zeby zostac dluzej- mielismy zostac pare dni z rodzicami w gorach i odpoczac ale...nie sadze zebysmy mogli odpoczac z malym, szkoda placic za hotel i wszystkie rozrywki zeby siedziec w pokoju i karmic...choc moi rodzice oczywiscie twierdza ze maly bedzie mial juz 3 miesiace i bedzie troche inny...ale wole nie ryzykowac,

Ostatnia edycja:
Jeraha gratuluje [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Przykro mi ze tak wyszło, trzymam kciuki za małą [emoji110][emoji110][emoji110]. A Tobie zycze duzo siły [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Aisha no to polozna kazała tak ..,ale jesli on głodny to co chcesz zrobić ??? Teraz je co 4-5 h wiec na to samo wychodzi ... A ze on sie duży urodził trzeba sie z tym liczyc ze bedzie powyżej normy :)

Zobacz załącznik 689824

On ma to w nosie [emoji12]

Karina jak kazała to ok,mnie to po prostu dziwi bo jak junior przybrał 310g to lekarz kazał nam uważać z mm żeby dziecka nie przekarmic i żeby otyły nie był. A tu każą zwiększać ilość jedzenia. Oczywiście jeśli tyle potrzebuje to musi tyle dostać :) fajnie wygląda :)

Laski a kiedy wprowadzacie inne pokarmy? Ja się zastanawiam czy nie dać w ciągu najbliższych dwóch tyg....

reklama
Jeraha gratulacjeeeee! Jak mozesz to wstaw zdjecie swojej coruni! Karmieniem sie nie przejmuj! Trzymam mocno kciuki zebyscie szybko i zdowo wrocily do domku! Daj znac jak sie czujesz
Karina boskie zdjecie :-D dwa paluszki do jednej dziurki od noska :-D
Agnella uwierz mi jak bedzie mial 3 miesiace to bedzie calkiem inaczej juz. Ja piersia nie karmilam a mialam to samo! Myslalam ze moje zycie juz zawsze bedzie tak wygladac i ze juz nigdy nie pojde do toalety wtedy kiedy musze tylko wtedy kiedy jest okazja. Twoj maluszek tak jak moj potrzebuje sie przytulac do Ciebie i koniec kropka. Pozniej z tego wyrosnie i moj aktualnie nie lubi byc na rekach. Jadl mleczko modyfikowane i byl glodny czasem co godzine bo malo jadl a lekarze mowia ze musi robic 3h przerwy. Byly czesto chwile ze nie bylam w stanie butelki umyc. Mlody jadl po 40 minut a pozniej 20 minut zanim mu sie odbilo. Nie mozna go bylo odlozyc - po plakal- chyba ze mocno zasnal a juz nastepne karmienke. W naszym przypadku na poczatku byly czasy ze maly nie spal i bylo ciezko a teraz jest taki luzik ze az nie moge uwierzyc w swoje szczescie :-D cierpliwosci!
Olucha! Aisha ma racje ze kolki moga byc od nietolerancji laktozy... dziwne ze lekarze nie probowali ze zmiana mleka szybciej. No ale najwaznejsze ze teraz jest dobrze. Daj znac jak tam Marta.

Do góry