reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Lucalew dużo zdrówka :)
Ja się Chustowania nie nauczyłam. Ale mój taka przylepa jest tylko podczas skoków. Pewnie dlatego że przez pierwsze tygodnie był w szpitalu i był najczęściej sam w tej plastikowej wannie.
Ale kocyk daje rade,u mnie często i teraz skutkuje,gdy mały jest zmęczony a nie umie sam zasnąć w dzień bo za dużo rzeczy go rozprasza.
Karina a ty chcesz wracać do pracy czy wolałabys w domu z Kuba być?

Agnella ja do bujaczka dawałam małego po pierwszym miesiącu. One nie są takie całkiem płaskie. Jeśli chcesz dawać od razu to radzę owinąć właśnie w rożek lub.kocyk i położyć małego i włączyć wibracje jeśli masz. Super działa!

Lucalew ja w ciąży tez myślałam o małej Dominisi dla Aleksa ale po porodzie mi przeszło :)

Agnella na brodawki jest dużo różnych maści, ja stosowałam tez Maltan oraz Bepanthen. Nie czekaj aż mama przyjedzie tylko wyślij męża do apteki i na pewno coś mu dadzą. Żebyś jakiegoś stanu zapalnego nie dostała.

A tak w ogóle to miłego dnia dziewczyny :)

reklama
wapń w moczu ma 31,40 a norma to 6,8-21,3 ale pediatra zrobila jakies specjalne wyliczenie i wyszla jej liczba nie podala mi jaka ale ze jest ok. w przyszlym tygodniu mam wizytę to na spokojnie porozmawiam z pediatrą ktora mi zlecila te badania.
agnella masz to maltan lub bepanthen tak jak aisha napisala. dzięki za miły dzień oby taki był ;) mogloby byc tylko cieplej :/

Aisha wczesniej wolałam do pracy , teraz mi sie podoba z małym w domu , ale za praca tez tęsknie ...

Olucha bo oni te normy przeliczaja na kilogramy u dzieci. Jeśli mówi pediatra że ok to ok. U takich maluchów jest dość wysoki poziom wapnia bo piją samo mleko.
A poziom witaminy D wam robili? Bo witamina D jest często odpowiedzialna za zwapnienia na nerkach.
Byłam z małym dziś na spacerze,niby tylko 18 stopni i chmurki a mały całą buzię sobie opalil! Śmiesznie wygląda bo tam gdzie miał czapkę jest biały :)
Musze koniecznie kupić jutro jakiś krem z filtrem dla niego.

nie robili i chyba nie jest refundowana, samemu trzeba za wit d zaplacic. a ty podajesz w kroplach jeszcze malemu?
jeraha ja waze 140 kg!!!! nigdy tyle nie wazylam! nie wiem od czego zacząć odchudzanie, jak sie zabrac za siebie. masakra :/
aisha ja tez mala opaliłam kilka tyg temu, i zakupilam krem w rossmanie ;)

reklama
Aisha wychodzi na to ze poza katarem to nic a te bezdechy to niedojrzaly układ nerwowy bo zdrowa i wszystko ok

Olucha od czego zacząć?
Wstań jutro przed lustrem najlepiej na go i powiedz sobie K** WA DOŚĆ!!!!!!
RANO O 8 DWIE KROMKI CHLEBA NIE WAŻNE CZY ZWYKŁY CZY RAZOWY Z WEDLINĄ SERKIEM PAROWKAMI DWIEMA CZY JAJKAMI no z czym chcesz
O 11 kawa i owoc lub kilka biszkoptow albo czegoś lekkiego
O 14 normalny obiad tylko porcja taka żebyś się nasyciala ale nie przejadla
I o 17 kolacja najlepiej białkowa a jak nie to kromka chleba z czymś albo serek wiejski z pomidorem i ogórkiem albo co tam wymyslisz
I dużo dużo wody to podstawa
Jak najmniej a najlepiej wcale smazonego gazowanego soków slodzonych cukru soli słodyczy
Zobaczysz jak będziesz chudła! !! Obiecuję! !!!

A u mnie dzisiaj 77,3 waga spada juz wolno ale systematycznie i to mnie cieszy w tym tyg spadło mi 0.6 kg czyli mega zdrowo ;-)

Nooo i jeszcze 0,3 kg iii będzie minus 25 kg od porodu :-D

Ostatnia edycja:
Do góry