reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Lucalew dużo zdrówka :)
Ja się Chustowania nie nauczyłam. Ale mój taka przylepa jest tylko podczas skoków. Pewnie dlatego że przez pierwsze tygodnie był w szpitalu i był najczęściej sam w tej plastikowej wannie.
Ale kocyk daje rade,u mnie często i teraz skutkuje,gdy mały jest zmęczony a nie umie sam zasnąć w dzień bo za dużo rzeczy go rozprasza.
Karina a ty chcesz wracać do pracy czy wolałabys w domu z Kuba być?

Agnella ja do bujaczka dawałam małego po pierwszym miesiącu. One nie są takie całkiem płaskie. Jeśli chcesz dawać od razu to radzę owinąć właśnie w rożek lub.kocyk i położyć małego i włączyć wibracje jeśli masz. Super działa!

Lucalew ja w ciąży tez myślałam o małej Dominisi dla Aleksa ale po porodzie mi przeszło :)

Agnella na brodawki jest dużo różnych maści, ja stosowałam tez Maltan oraz Bepanthen. Nie czekaj aż mama przyjedzie tylko wyślij męża do apteki i na pewno coś mu dadzą. Żebyś jakiegoś stanu zapalnego nie dostała.

A tak w ogóle to miłego dnia dziewczyny :)

reklama
wapń w moczu ma 31,40 a norma to 6,8-21,3 ale pediatra zrobila jakies specjalne wyliczenie i wyszla jej liczba nie podala mi jaka ale ze jest ok. w przyszlym tygodniu mam wizytę to na spokojnie porozmawiam z pediatrą ktora mi zlecila te badania.
agnella masz to maltan lub bepanthen tak jak aisha napisala. dzięki za miły dzień oby taki był ;) mogloby byc tylko cieplej :/

Aisha wczesniej wolałam do pracy , teraz mi sie podoba z małym w domu , ale za praca tez tęsknie ...

Olucha bo oni te normy przeliczaja na kilogramy u dzieci. Jeśli mówi pediatra że ok to ok. U takich maluchów jest dość wysoki poziom wapnia bo piją samo mleko.
A poziom witaminy D wam robili? Bo witamina D jest często odpowiedzialna za zwapnienia na nerkach.
Byłam z małym dziś na spacerze,niby tylko 18 stopni i chmurki a mały całą buzię sobie opalil! Śmiesznie wygląda bo tam gdzie miał czapkę jest biały :)
Musze koniecznie kupić jutro jakiś krem z filtrem dla niego.

nie robili i chyba nie jest refundowana, samemu trzeba za wit d zaplacic. a ty podajesz w kroplach jeszcze malemu?
jeraha ja waze 140 kg!!!! nigdy tyle nie wazylam! nie wiem od czego zacząć odchudzanie, jak sie zabrac za siebie. masakra :/
aisha ja tez mala opaliłam kilka tyg temu, i zakupilam krem w rossmanie ;)

reklama
Aisha wychodzi na to ze poza katarem to nic a te bezdechy to niedojrzaly układ nerwowy bo zdrowa i wszystko ok

Olucha od czego zacząć?
Wstań jutro przed lustrem najlepiej na go i powiedz sobie K** WA DOŚĆ!!!!!!
RANO O 8 DWIE KROMKI CHLEBA NIE WAŻNE CZY ZWYKŁY CZY RAZOWY Z WEDLINĄ SERKIEM PAROWKAMI DWIEMA CZY JAJKAMI no z czym chcesz
O 11 kawa i owoc lub kilka biszkoptow albo czegoś lekkiego
O 14 normalny obiad tylko porcja taka żebyś się nasyciala ale nie przejadla
I o 17 kolacja najlepiej białkowa a jak nie to kromka chleba z czymś albo serek wiejski z pomidorem i ogórkiem albo co tam wymyslisz
I dużo dużo wody to podstawa
Jak najmniej a najlepiej wcale smazonego gazowanego soków slodzonych cukru soli słodyczy
Zobaczysz jak będziesz chudła! !! Obiecuję! !!!

A u mnie dzisiaj 77,3 waga spada juz wolno ale systematycznie i to mnie cieszy w tym tyg spadło mi 0.6 kg czyli mega zdrowo ;-)

Nooo i jeszcze 0,3 kg iii będzie minus 25 kg od porodu :-D

Ostatnia edycja:
Do góry