reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Rurka nie wiem co mozna powiedziec zeby Ci choc troche Cie pocieszyc. Jest mi bardzo przykro ze takie rzeczy sie dzieja... trzymaj sie :(

Olucha dalas nam dzis z tym milczeniem ;)
Swietnie ze maz ma prace. Gratulacje!!! A gdyby sie cos dzialo to dzwon po taxi i sie nie przyznawaj ;)

Aisha data ustalona, torba pewnie spakowana wiec teraz trzymam kciuki zeby wszystko bylo zgodnie z planem. Co do cc to po przeczytaniu tego co pisalas tym bardziej jestem nastawiona na sn.

Co do terminow to ja od poczatku jak tylko sie dowiedzialam nastawiona jestem na 12 lutego. Nie wiem czemu ;) ciekawe czy sie sprawdzi.

reklama
Hej dziewczyny. Zapisaliśmy się na USG 3D/4D na początku lutego i zastanawiam się czy 27 tc to odpowiedni czas. Czy już nie za późno. Z jednej strony chcemy podejrzeć dzidzię a z drugiej chcę sprawdzić na bardziej wiarygodnym sprzęcie ostatni wynik USG, bo w szpitalu wiadomo jak jest :) Od dziś biorę się ostro za dietkę, kupiłam już sobie specjalny chlebek dla cukrzyków. Nie wiem tylko czy mogę stosować słodzik, gdzieś wyczytałam, że w ciąży dozwolony jest słodzik Stevia. Czy może któraś z was ma wiedzę na ten temat.
Pozdrawiam :)

U mnie w poradni cukrzycowej mowili ze nie powinno sie jesc produktow dla curzykow ani tych typu light. Sodzika tez niby nie mozna ale co forum i opinie to inne zdanie slysze.
Co do usg 3d to my bylismy w 33 tygodniu - myslalam ze nic nie zobacze a zobaczylam najpiekniejsza buzke na swiecie- mojego synka ktory jeszcze sie do nas usmiechal :-D przezycie niezapomniane, ale nie zawsze dzidzia odpowiednio sie ustawi. Mysle ze jesli masz srodki to idz na to usg i sprawdz tamtego lekarza i zobaczysz co powie inny spec :-)

Produkty light są najgorsze.
Jeżeli chodzi o stewie to ja używałam.ale nie w ciąży. Zapytaj najlepiej diabetologa.
Ja miałam w 23tyg usg polowkowe o zrobił mi przy okazji film 3d. Niezapomniane uczucie. Język.pokazał lekarzowi :)
Choć najlepiej widać było naszego synka na usg w 34tc , widać było jak się uśmiecha i macha do nas łapkami :)

ja nie miałam 3d/4d. miałam zwykłe usg, na którym nigdy nic nie było widać, szarobiałe plamy, i nie wiem jaka jest buźka mojego dziecka :( ciągle tylko słyszałam że badanie jest bardzo utrudnione przez moją wagę... a na te prywatne usg szkoda nam było kasy, szczególnie mężowi, bo ja bym chciała takie. ale trudno już, czekam na buźkę na żywo ;)

A powiedzcie mi w ktorym miesiącu poczulyscie juz takie pewne ruchy dziecka? Ja pierwsze poczułam w 17 tc, i tak co jakis czas czułam takie jakby burczenie delikatne w brzuchu ale bardzo rzadko i martwi mnie ze tak słabo i nic mocniej nie czuje a ostatnio to juz w ogole a to 21 tc, zaczynam sie martwic:(

Ja takie kopniaki poczułam gdzieś w 24tc, wcześniej tylko takie bulgotanie i motylki.
U pierworodek czuć raczej.później.
Olucha będziesz mieć niespodziankę ;)

reklama
Ja do 22-24 tygodnia (chyba) wogole nie bylam pewna czy to ruchy czy nie az pewnego dnia jak z mezem siedzielismy (25/26 tydzien) to zobaczylismy jak delikatnie bluzka sie rusza. Nie martw.sie tym. Pamietam ilez to jak sie naszukalam jak czuc te ruchy i ciagle nie bylam pewna. Nie mam tak jak inne mamy ze pamietam date i to uczucie ze wiem ze to dzidzia daje znac. Dzidzius sie rusza caly czas a my czujemy tylko niektore :-)

Do góry