Ainhoa
Mama Zuzi
Emnaai ja przytyc jeszcze nie przytyłam cały czas mam wage na minusie choc to juz 25 tyd ,ale zdrowa dieta nie zaszkodzi oby na niej sie skonczylo
Może to żadne pocieszenie, ale w szpitalu na Polnej w Poznaniu jedzenie z menu diety cukrzycowej jest o niebo lepsze od tej normalnej Może w innych szpitalach tez tak jest??
Wróciłam własnie od lekarza, który stwierdził, że skoro nic mi nie jest to nie musze już mieć zwolnienia (które to mam od 4 tyg. ciąży) i mogę wrócić do pracy, bo ciąza to nie jest powód do zwolnienia...
Pracuję na poczcie, na zapleczu, dźwigam paczki do 20 kg, dźwigam worki i kasety do 15 kg, datuję ok. 3-4 tyś. przesyłek dziennie datownikiem młotkowym, pracuję na dwie zmiany - 14-22 i od 22-8 rano.
W czasie ciązy mogę dźwigać do 3 kg, mam zakaz datowania datownikiem młotkowym, ponieważ wibracje przechodzą na dziecko, nie moge chodzić na nocki i nie mogę pracować w nadgodzinach (6-8). Jeżeli ja miałabym wrócić poczta musiałaby zatrudnić nowego pracownika, który ee pomagałby mi, a raczej pracowałby za mnie
Dlatego tez poczcie się to nie opłaca i sami by mnie wysłali na zwolnienie, ale jak to powiedzieć lekarzowi, który twierdzi, że za wypisanie zwolnienia ma mniej płacone??
Ostatnia edycja: