reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Dzięki dziewczyny! muszę jakoś opanowac swoje lęki i przestac chodzić do toalety z reka na ramieniu ze zobacze znienawidzony kolor na papierze.

akeake przeciez w umowie nie moga ci zaznaczyc ze przez rok nie mozesz miec dzieci, bierz robotę i bierz sie za robote z mezem i sie nie przejmuj, jak zajdziesz w ciaze to przeciez tez mozesz pracowac. z tego co mówiłaś potrzebujecie kasy wiec pomysl ze bedzie ci łatwiej nawet z badaniami które jak wszystkie wiemy sa kosztowne i wszystko jakoś sie ułoży. trzymam za ciebie kciuki&&&&& i przytulam

reklama
Marcia ale sie ciesze i gratuluje! Super że się udało. I dziewczyny maja racje teraz sie nie stresuj, bo stres ani tobie ani fasolce nie służy!!

Akeake u mnie w gminie była w zeszłym roku sytuacja, że kol poszła na ciążowe L4 a dziewczyna, która była na zastępstwie po kilku tyg też zaciążyła:) i faceta w końcu wzięli hihi. Co ma być to będzie więc bierz prace, bo przynajmniej macierzyński będzie się należał.
Marcia no stres!

Marcia jupi !!! ej Ty się do 10 tc musisz zgłosić do gina, żeby Ci się macierzyński należał... Kurcze czad :D a miałą odpuścić :p Normalnie cieszę się :)

Redusia Nadmierne napięcie mięśniowe i asymetria, ale już jest prawie git ;) asymetrię prawie udało sie wyrównać :)

No właśnie my jutro mamy neurologa i też skierowanie z podejrzeniem napięcia.
Zastanawiam się jak takie małe dzieci znoszą rehabilitacje, bo u nas pewnie się nie obędzie, mała bardzo słabo podpiera się na rączkach na brzuchu, ma bardzo sztywne nóżki i wogóle nie ma ochoty na obracanie się.

Jak Twoja znosi ta rehabilitacje i jaką metodą reh. Bobath czy Vojty?
W domu tez ćwiczycie?

U nas było tak, że jak Julka próbowała się podnieść na rękach i jej się nie udawało i się denerwowała to jej ręce w tył ciągnęło, albo sie w literkę C wykręcała... Im mniejsze dziecko tym lepiej, my chodzimy od końca kwietnia i było różnie, teraz już jest ok- śmieje się, współpracuje, ale wcześniej bardzo różnie bywało :) to zależy od dziecka :)

Indziorka ja to szybki bil jestem i juz byłam u ginki:-) wprawdzie poszłam zeby lutke mi zmieniła z doustnej na dowcipną a ona do mnie zeby wskakiwac na fotel. wiec jeszcze jest za wczesnie i pecherzyka nie było widac ale za to jest TORBIEL!!! twardy zawodnik nic jej nie rusza ale endometrium jak to ginka okresliła sliczne , macica powiekszona, przyrost bety idealny. progesteron ciut za niski bo powinien byc ok 20 ale kazała mi go co 2 tyg kontrolowac i na 05. 08 sie umówiłam na kolejną wizyte. i tak nie wytrzymam i pojde prywatnie na usg ale to szczegół:-D

Marcia, Ania, dzieki :*

Macie racje, tylko okropnie sie czulam jak tak naskoczyly i to kilka razy dopytywaly itd... Ze nie chcialyby zaczynac wspolpracy od klamstwa itd, nosz kurde... Z jednej strony je rozumie bo jesli zajde to faktycznie pojde pewnie na zwolnienie bo dojazdy niewskazane, chyba ze bysmy sie tam przeprowadzili, i mowily ze juz raz mialy mprzejscia przez inna nauczycielke w ciazy ale nie mam zamiaru zwlekac ze staraniami bo nie po to sie lecze pol roku itd zeby teraz przerywac, zabezpieczac sie i potem zaczynac od nowa.

Ehh, ale mnie dzisiejszy dzien wykonczyl :( A owulki chyba faktycznie nie bylo,bo teraz jakis sluz plodno-podobny mi sie robi 0_o Bez sensu wszystko.

Marcia, super ze juz zaliczylas ginke ;D wiesz ze jest ok i powinno cie to uspokoic,choc ta torbiel faktycznie jakis twardziel straszny, ale moze dzieki ciazy sie wchlonie w koncu czy cos. Tyle na to czekalas wiec tylko sie ciesz,to napewno dobrze wplynie na fasolinke :) A jak Maz i Pati??

Ostatnia edycja:
Akeake oj watpie ze sie wchlonie bo ostatnio znalazlam badania usg z ciazy z pati z 2000 r i torbiel byla tam samo gdzie jest teraz przez cala ciaze i dwa lata temu tez byla nalewym jajniku i teraz tez jest no ale zobaczymy. Maz szczesliwy a Pati na koloniach wiec nic nie wie ale troche poczekam zanim jej powiem ....po prostu sie boje

reklama
Jasne, rozumiem Twoj strach, ale trzeba wierzyc ze bedzie dobrze :) A z ta torbiela nie kojarzylam ze masz ja juz tak dlugo, ale jak bedziesz pod dobra opieka to napewno dzidzi nie bedzie zagrazac :)

Do góry