reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Pietrucha, a bierzesz jakis progesteron? Bo brazowe plamienia to tez moze byc jego niedobor i to raczej nie dobrze,oczywiscie nie chce straszyc i mam nadzieje ze Ci to minie, ale ja bym juz leciala do lekarza. Ale to przez moje przewrazliwienie.. trzymaj sie! :)

reklama
marcia30 startuje z takąsamą wagą jak ty w 2 ciąży. Przybrałam w ciągu roku 17kg przez tarczycę:(
kłaczek właśnie czytałam o diecie cukrzycowej.. kurde, niektóre rzeczy wiadomo - mi nie pasują. Ale ja na prawdę odkąd zaszłam w ciążę bardzo regularnie i zdrowo się odżywiam. Co prawda miałam urodziny niedawno, więc był tort, ale bez przesady:)
akeake ja biorę leki tarczycowe i duphaston 2x1, bo już jedno dzieciątko straciłam..
Nie lecę do lekarza i mam nadzieję, że nie będę musiała. Plamienie jest znikome, po oddaniu moczu widzę lekko na papierze, na wkładce teraz w ciągu dnia praktycznie nic .. mam nadzieję,że przejdzie wszystko. Jeżeli jutro jeszcze będzie plamienie - pewnie zadzwonię do lekarza dla świętego spokoju,bo wizytę mam dopiero za tydzień...

Zresztą.. mówiłam dzidziusiowi ,że tym razem mamusia chce z dzieciątkiem być do końca i niech nie robi numerów:-)

Pietrucha, pozytyw stosowania diety cukrzycowej przy braku cukrzycy, polega na mozliwosci popelniania niewielkich grzeszkow, ale sama idea tej diety jest genialna - zarelko niskokaloryczne, urozmaicone i zdrowe tak, ze moze byc sposobem odzywiania w ogole, nie tylko na czas ciazy. No i chudnie sie na tym. Ja mam wlasnie kolejny poryw i dzis poki co jestem grzeczna - rano kawka z duza iloscia mleka, potem jablko, kurzy cycek z warzywami, w planie jeszcze jogurcik. Warzywami opralam sie jak swinka - dobre byly. :-) Mlodziez nakarmilam nalesnikami z bananem i nutella. Bolalo. :-D

Ania, trzymam kciuki zebys wygrala! :)

Ale tu cisza nastala, ja tam bym mogla cos popisac ale nie zwiazane z tematem wątku, wiec.. ;)

Marcia, i jak tam,masz owulke?

Ja czekam co sie wydarzy, zeby tylko nie czekac za dlugo znowu :(

akeake fiu fiu jakie ładne zdjęcie :-)

nie wiem czy mam owulke bo dzisiaj zrobiłam dość wczesnie testa nie tak jak zawsze i wyszły znowu dwie kreski czyli high i albo jutro bedzie peak albo zrobiłam za wczesnie ( bo juz raz tak miałam ze robiłam z rana testy i nie pokazało mi peaku tylko high) i dzisiaj mam bo generalnie obudziłam sie ze swoimi dolegliwościami owulacyjnymi tylko cos ja nie widze tego cholernego sluzu, cos tam jest ale nie za duzo.

kłaczek a jak ty sie czujesz?

reklama
Marcia, aha, no to pozostaje czekac na pik, a sluz nie zawsze musi byc widoczny wystarczy zeby byl przy szyjce :) I dzieki, robilam sobie fotki zeby zobaczyc jak wyglada bizu slubna (nie mam duzego lusterka :p) i nawet ladnie wyszlo wiec zmienilam ;) Zauwazam kolejne plusy lekkiego schudniecia, mam mniejszy podbrodek :DD A zawsze mnie to dobijalo;) Odebralismy dzis obraczki i sie wlasnie nimi jaramy :p Tzn ja bo Moj to tak srednio pala radoscia co do ożenku, ale to stary kawaler wiec dla Niego duuza zmiana;)

Do góry