reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

prosze mi tu humoru finishem nie psuć :-D
mama ok. czuje się wyśmienicie tak jak i przed chorobą.. w sumie to lepiej bo nie ma duszności. nie widać po niej ze jej cos dolega.
jest juz po dwoch chemiach. teraz w poniedziałek idzie na trzecią.
11-go miała tomografię i porównując samemu wyniki to jest trochę już lepiej. węzły chłonne ma mniejsze, mniej płynu w płucu. o rozmiarach guzka w płucu nic nie napisali więc nie wiemy.
zobaczymy co jej lekarz prowadzący na te wyniki powie w poniedz.
narazie trzeba się cieszyc ze jest poprawa. nieznaczna ale to zawsze dobre wieści.
myslałam ze po dwóch chemiach to na tomografii sprawdza tylko dopiero czy sie nie pogarsza a tu taka niespodzianka bo sie polepsza.
mysle ze po calej serii 4 faszerowań bedzie mozna stwierdzic na ile jest lepiej a potem moze po kilku miesiacach da sie zobaczyc czy przystopowal kolega czy dalej dziala.
ale ja sie nie znam, nie jestem lekarzem, to tylko takie moje domysły.
na razie wlosy jej nie wychodza wiec zadowolona ale i tak bedziemy kupowac perukę bo wlosów farbować nie można a na swięta z siwymi pół na pół nie wyskoczy :-D
zreszta moze jeszzce po 3, czy 4 chemii zaczną jej wychodzić więc się przyda.
a jak nie to potem będzie dla mnie na szybką zmianę image he he he :-D
i tyle...

dostałam od szefowej z pracy kilka toreb ubranek po bliźniakach.
mam co robić ....:-D
w rozm.68 naliczyłam 31 szt body. codziennie inne i nie trzeba prać :-D
w przyszłym tyg. muszę poprać to wszystko i uprasować. bo potem przygotowania do świąt a po świętach zakupy, badania, lekarz, szykowanie, może już nie będę na tyle miała siły zeby prasować.
chyba lepiej jak teraz to zrobie.
a tymczasem łaaaaa..... śpiąca jestem :-D
chyba idę się zdrzemnać.

reklama
Kłaczek Karol w ogóle ma takie bajery, że brak słów :D współczuję bóli głowy i łączę sie bólu- ostatnio niedospana chodzę, chociaż niedospana to za mało powiedziane :D

Marcia Obyś się wstrzeliła ;) i żeby dobrze wszystko było :)

Redusia U nas z miesiąc albo dłużej była żółtaczka także luz ;)

Dzewelajna Ja bym już prasowała, fajnie, że ciąża Ci spokojnie mija i z młodym wszystko w porządku :) Dobrze, że Twoja mama ma dobre podejście i lepsze wyniki... Moja chrzestna z każdą chemią gorzej to znosi i to właśnie psychicznie...

Pietrucha Witaj witaj :)

u nas dobrze, młoda rośnie, ja maleje :D także pozytywnie :)

Indziorka, Karol w sumie jest spoko gosc. Nie sadze zebysmy go jakos przeinwestowywali jesli chodzi o zabawki - ma duzo, to prawda, ale przewaznie sa z drugiej reki i kupujemy je za dziwne pieniadze. Ta trajka kosztowala dokladnie 4 funty - nie kupilabys dziecku jezdziadla z silnikiem za 20zeta?? A wiekszosc zabawek ma za funta, 2 czasem kilka, jesli zabawka bardziej wypasiona. Za zebre z fiszerszajsa dalam chyba z 7 funtow, za stolik muzyczny chyba z 10 i to sa najdrozsze jego zabawki. Naprawde nie pakujemy w jego zabawki i ubranka bo tez nie mamy za bardzo z czym szalec.

Kłaczek Anglia... W Polsce to niemożliwe :D Julka też ma jż trochę tych zabawek, teraz czekam tylko kiedy się nimi zainteresuje :D znaczy coś zaczyna już ogarniać, więc już niedługo będzie użytek z prezentów i spadku po siostrzeńcu :p Ja matę używkę kupiłam ;) w sumie połowę taniej więc i tak się opłacało :pbo wszystko sprawne i mi i młodej się podoba ;)

Hej wszystkim:)
Odnośnie zabawek to niestety nasz kraj nadal jest mało cywilizowany... pełno badziewia z Chin, a jak chcesz coś porządnego to cena od 100 wzwyż. A na all jak już znajdę coś fajnego to od razu trzeba pakiet za kilka stówek:(

witam sie i ja!

U mnie z zastrzyku chyba nici bo dzisiaj wyszedl mi high na clearblue co oznacza ze owu powinna byc jutro albo pojutrze wiec jak zajde 19 to juz bedzie po wszystkim. jakos tak podchodze do tego na luzie i bez emocji...co ma byc to bedzie.
miłego dnia

Cześć dziewczyny, dzięki za miłe powitanie :-)

Ja dzisiaj trochę w kiepskim nastroju, bo mam jakieś lekkie brązowe plamienie :-(... Więc leżę grzecznie i mam nadzieję, że minie... Mam nieco odklejoną kosmówkę więc i tak ciągle leżę,bo nie pracuję teraz, więc jedyna atrakcja to pojechanie do lekarza albo czasami do sklepu...
stresuję się,bo pierwszą ciążę straciłam, ale wtedy od razu było krwawienie, więc mam nadzieję,że to nic takiego...

Poza tym oczywiście codziennie się ważę i dzisiaj mam 0,6 kg na plusie:( kurde, nie dobrze.... miałam nadzieję,że nie przytyję w pierwszym trymestrze... z moją wagą to niewskazane...:-(

Pietrucha to odpoczywaj ja to bym poleciala do lekarza na wszelki wypadek. Nie przejmuj sie waga 0,6 to moga byc takie wachniecia. A z jaka waga startowals? Ja przy drugiej ciazy mialam na licznku 95 kg

reklama
Pietrucha, sprobuj diety cukrzycowej... Jak lezysz to tym latwiej nabrac cialka. Plamienie to tez niefajnie, mam nadzieje ze to tylko takie straszenie mamusi zeby byla grzeczna. ;-)

Do góry