reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Indziorka sliczna ta twoja Julcia. Kazdy dzien bedzie coraz leprzy bo przede wszystkim ty bedziesz co dany placz oznacza itd. złapiecie jakis rytm i bedzie git

Witaj Lilit! Nie jestes sama, a wage mamy podobna. Znaczy mialam podobna. Chlopaka urodzilam jak brylancik, tylko teraz przegina z rosnieciem, ale na szczescie wzrost nadaza za waga. Ty juz na polmetku prawie, wiec prawie z gorki.:tak:
Indziorka, uff... Chyba wiem czemu wpisali Ci w karte 9/10 - malutkiej spadalo tetno i pewnie byla leciutko zasiniona. To zwykle powod tego jednego punktu mniej. Jesli zaraz "zlapala kolorek", to jej poprawili na 10 i slusznie - dzielna dziewczynka. Wlasciwie obie dziewczynki dzielne, tatus tez sie spisal.

U nas snieg i lekko mrozi, objechalismy na zakupy... Karol pierwszy raz w zimowym kombinezonie, ale czapke ambitnie sciaga - nie lubi i juz. Po wczorajszej akcji z roladkami, dokupilam mu jeszcze - niech ma - ostatnio ladnie trzyma wage, zaczal chodzic i jest ciagle w ruchu, nie sadze zeby jeszcze grozila mu otylosc. A wzrost ma proporcjonalny do wagi. Nie bede mu wydzielac slodyczy. Mysle ze lepiej, zeby mial je jak normalny element diety, a nie jak cos wyjatkowego, co sie dostaje w nagrode/od swieta i co jest jakims dobrem nadzwyczajnym. On juz slodkich dan typu makaron z serem, czy ryz z owocami, nie bardzo chce jesc, woli miecho i ziemniaki, wiec mysle ze jest szansa ze nie bedzie maniakiem slodkosci.

Indziorka moje wielkie gratulacje!!!!!mała przesliczna , razem z mamą spisała sie na medal, teraz wiem ze nie na darmo trzymalam kciuki dużo dużo zdrówka dla WAS!!!

Witam nową forumowiczke, fajnie ze jest nas coraz wiecej, ja jestem w 10tc ciaze a mysle ze moja waga startowa byla wieksza niz twoja choc teraz troche spadła poniewaz męczą mnie ciagle mldłosci i wymioty ale coz najwazniejssze aby wszystko było dobrze ze mna i przede wszystkim z dzidzia.
tak poza tym nic ciekawego czytam was regularnie ale przez te moje niestety nie najlepsze samopoczucie nie mam sily czesto pisac!!!mam nadzieje ze niedługo przejdzie!!!!
pozdrawiam WAS moje anioły dobrego samopoczucia z mojego przepieknego (choc dzisiaj trche szaro i pochmurno) Sierre!:-)

Kotek juz z nami
laugh.gif
narazie biega po kuchnio-salonie
laugh.gif
moj go chcial orzchic Hanibal ale zglosilam maly protest
p.gif
wrzucem wam fotki za niedlugo jak tylko maly/mala sie uspokoi troszke

Klaczek ja tez nie zabranialam i nie wydzielalam slodyczy dla Patrycji w przeciwienstwie do mojej bratowej. I skutek jest tego taki ze moja Patrycja nie rzuca sie na slodycze jak je widzi czy to w gosciach czy ogolnie a moj bratanek potrafi wsunac talerz ciasta w pare minut zeby mama nie widziala

Marcia, ja tak mysle, ze jak slodycze sa norma, to przestaja byc tak pozadane... Ano zobaczymy. Poki co walnelam malemu fote przy urzadzeniu, ktore nazwyczaj bywa na podobnej wysokosci wszedzie - chodzilo mi o zlapanie odniesienia wysokosc umywalki/kibelka, a wzrost dziecka:

Mysle ze ta waga jest dobrze rozlozona.

reklama
Do góry