reklama
Tak całą białą, ale od biedy jakąś pomieszaną z beżem. Kolorową też będę miała po dzieciach siostry... Tu znalazłam piękną moskitierę, szkoda że nie można jej kupić samej tylko w zestawieCała biała pościel?? A mi się podoba właśnie taka z aplikacjami z misiem Ale jakby uszycie wyszło to byłabym chyba bardziej dumna hehe
15ele.pościel HAFTY z moskitierą 90x120 MILPOL (2208107174) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Jak Ty z taką wagą trafiłaś na ten wątek a tak serio pewnie że nie wygonimyjuż trzy miesiące po porodzie wróciłam do wagi wyjściowej (47 kg przy 160 wzrostu), a potem chudłam jeszcze bardziej.
Zazdroszczę tego "z górki" ... a ile przytyłaś od początku? mnie jeszcze poród nie straszy, z resztą przeczytałam tyle opisów porodowych i dziewczyny jakoś dają radę. Wiele podsumowuje że nie było tak źle jak się spodziewały, choć ból wiadomo jest nieuniniony.Hej dziewczyny, ja mam już z górki i nie wiem jak wytrzymam do czerwca, to jest jakiś koszmar, brzuch strasznie mi ciąży.
Na szczęście nie bolą plecy, jedynie pachwiny.
I zaczynam mieć lęki porodowe - próbujecie siłami natury czy wybrałyście cesarkę?
Ja wolę sn, słyszałam że tłuszczyk niezbyt dobrze się doi... a ja mam tego sporo na brzuchu
Ainhoa
Mama Zuzi
Zaskoczę Cię - ktoś zazdrości tego TobieTak całą białą, ale od biedy jakąś pomieszaną z beżem. Kolorową też będę miała po dzieciach siostry... Tu znalazłam piękną moskitierę, szkoda że nie można jej kupić samej tylko w zestawie
15ele.pościel HAFTY z moskitierą 90x120 MILPOL (2208107174) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Zazdroszczę tego "z górki" ...
Właśnie o takiej myślałam, takiej mniej więcej kolorystyce jak na głównym zdjęciu, bo różowe z haftami mi się nie podobają;/
mamania, myślałam raczej o podjadaniu po starszym dziecku, które już wciąga puree z jakimś mięskiem.
Poród siłami natury, ale wątpię w to ze względu na swoje serducho
december
Fanka BB :)
od początku ciąży przytyłam 8kg, niestety zupełnie nie miałam ochoty na przestrzeganie żadnych diet i teraz na pewno jeszcze dorzucę ze 2 - 3.
Z cesarkami to jest tak, że wiele moich znajomych zwyczajnie zapłaciło lekarzowi za wskazanie do cc. Ja bym chciała siłami natury, zobaczymy jak będzie.
Z cesarkami to jest tak, że wiele moich znajomych zwyczajnie zapłaciło lekarzowi za wskazanie do cc. Ja bym chciała siłami natury, zobaczymy jak będzie.
Krakowianka_12
Fanka BB :)
kurcze nie wiem jak się cytuje, ale odpowiadam Emnaai:
Mam nadzieję, że to będzie córeczka, jeszcze nie znam płci, w poniedziałek mam USG, to będzie 17,5 tyg. więc może lekarz łaskawie mi wreszcie powie prawdę, bo na razie "drażni się", że "widzi w moich oczach, że to będzie syn
Mam nadzieję, że to będzie córeczka, jeszcze nie znam płci, w poniedziałek mam USG, to będzie 17,5 tyg. więc może lekarz łaskawie mi wreszcie powie prawdę, bo na razie "drażni się", że "widzi w moich oczach, że to będzie syn
Ostatnia edycja:
potem nie chodzisz okrakiem przez 2 tyg.. więc nie wiem w sumie co jest lepsze.. jak bym wolała chyba z brzuchem się męczyć jak z dolną partią..Hmmm... Dlaczego kobiety wybierają cc, przecież o wiele później dochodzi się do siebie po porodzie, jest blizna, dziecka od razu nie nakarmi się piersią... Bo przez cc jest szybciej i bezboleśniej?? A po porodzie??
niby weszły przepisy że można wybrać.. ale znając życie w tych mniejszych miastach to i tak zrobią jak chcą
ja będę rodzić jak się okaże, jak będzie dobrze to sn jak nie to cc, nie będę odmawiać
Ainhoa
Mama Zuzi
potem nie chodzisz okrakiem przez 2 tyg.. więc nie wiem w sumie co jest lepsze.. jak bym wolała chyba z brzuchem się męczyć jak z dolną partią..
niby weszły przepisy że można wybrać.. ale znając życie w tych mniejszych miastach to i tak zrobią jak chcą
ja będę rodzić jak się okaże, jak będzie dobrze to sn jak nie to cc, nie będę odmawiać
No to rzeczywiście, nie wiadomo co wybrać, aczkolwiek widziałam w szpitalu kobiety, które były po porodzie i przychodziły na śniadanie i nie wyglądały na okraczone Chodziły w miare normalnie, nie szybko, ale też jakbym je na mieście zobaczyła stwierdziłabym, że po prostu spacerują
reklama
mamania
Początkująca w BB
December - dla mnie cc to operacja i nie rozumiem, jak można płacić lekarzowi za to, żeby wypisał lewe skierowanie. Przecież sn lepsze zarówno dla zdrowia dziecka, jak i samej mamy. No i od razu po porodzie można dzieciątko przytulić, nakarmić.
Nadalka - po porodzie sn nie chodzi się okrakiam, tylko raczej ze złączonymi nagami, żeby podkład nie wypadł A dochodzi się do siebie bardzo szybko - ja po wyspaniu się, zjedzeniu śniadania i prysznicu miałam już malucha ze sobą i opiekowałam się nim właściwie sama. A tydzień po porodzie pojechałam sobie na zakupy (potrzebowałam prezentu dla męża ;-) )
Szwów też bym nie demonizowała. Jedyna upierdliwość, że trzeba jechać do szpitala, żeby sprawdzili, czy wszystko ok.Poza tym się ich nie czuje jakoś szczególnie.
Ainhoa- do czasu podjadania postarszym dziecku to każda z nas zdąży już zbędny balast zrzucić
Nadalka - po porodzie sn nie chodzi się okrakiam, tylko raczej ze złączonymi nagami, żeby podkład nie wypadł A dochodzi się do siebie bardzo szybko - ja po wyspaniu się, zjedzeniu śniadania i prysznicu miałam już malucha ze sobą i opiekowałam się nim właściwie sama. A tydzień po porodzie pojechałam sobie na zakupy (potrzebowałam prezentu dla męża ;-) )
Szwów też bym nie demonizowała. Jedyna upierdliwość, że trzeba jechać do szpitala, żeby sprawdzili, czy wszystko ok.Poza tym się ich nie czuje jakoś szczególnie.
Ainhoa- do czasu podjadania postarszym dziecku to każda z nas zdąży już zbędny balast zrzucić
Podziel się: