reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

heja...
lolcia mega kciuki za Ciebie i Johna zaciśnięte - tylko mi tutaj dzisiaj nie wracaj !

na zaparcia niestety nie mam sprawdzonych specyfików więc nie pomogę .....

u mnie ok - mdłości jakies takie delikatniejsze no i fakt - zastanawiam się czy to dobrze.

ale pocieszam się faktem, ze nadal czuje się jak wypluta... miłego dnia dziewczynki.

reklama
Totka syrop Lactulosum skończyłam pić butelkę ale efektu praktycznie żadnego...buuu... pójdę jeszcze do apteki po błonnik i może on da radę.
Lolcia kciukasy są:)wracajcie we dwójkę.
Miłego dnia.

Indziorka, a Ty pracujesz zawodowo? Jesli tak, to podzial zajec w domu obowiazkowo! No, jesli nie, to insza inszosc - u nas Rajmund pracuje (nie pracuje - zapieprza), a ja w domu poki co, po macierzynskim zamierzam wrocic do pracy, ale to i tak takie dorabianie w domu a nie full time, wiec on jest od zarabiania, a ja od zaplecza. Z tym ze przy dziecku pomoze, kolo domu tez nie wszystko ja, bo jakos sie nie widze przy rozbieraniu palet po 150kg wazacych na opal. Ale takie tam spacerki z kosiarka po ogrodzie, wycinanie drobnych krzaczkow...
Ania, blonnik w ilosciach hurtowych - warzywa, warzywa, warzywa, otreby, platki owsiane... Ty od porodu jeszcze nie?? :szok:
Lolcia, a moze byc inaczej?? Wracasz z malym i wszystko bedzie zejedwabiscie.
Totka, car boot sale, dokladnie, czyli po naszemu doslownie wyprzedaz z bagaznika samochodu. To sa takie zorganizowane wyprzedaze - jest kawalek placu z parkingiem (albo kawal pola przy farmie bo tak jest np. w Holme), ktos organizuje gielde - pobiera kaske od tych co przyjezdzaja pohandlowac i jakies tam pensy (w porywach do funta) za parking od tych co przyjezdzaja cos poszukac. I sie kreci. Sprzedajacy to mieszanina "zawodowcow" i ludzi, ktorzy po prostu pozbywaja sie tego co im juz niepotrzebne. Kupic mozna wszystko - stary nocnik, porcelane, krysztaly, ciuchy, narzedzia... Wczoraj Rajmund ogladal stare, mosiezne naczynie na popiol z kominka - boskie, ale niestety dziurawe. Jest masa bibelocikow bo w tym kochaja sie Anglicy, jest sporo kompletnego chlamu, ale sa tez naprawde fajne rzeczy. Ciuszkow dziecinnych, zabawek.. Im mlodsze dziecko tym wiecej, tak do 2 lat mozna dziecko ubierac.
Dzewalajna, NIE SCHIZUJ!!

A mnie sie rozkreca @. Czyli w tym miesiacu HOWNO - jak mawia Almiczka.

Cześć dziewczyny:)
Miłego tygodnia życzę. Ja dziś jadę do gina ciekawe co powie a jutro mam usg, już się nie mogę doczekać jak zobaczę bijące serduszko, mam nadzieję, że zobaczę....
Pozdrawiam i ściskam poniedziałkowo :-)

Alfa kciukasy za ciebie i malenstwo
Ania ja to bym na twoim miejscu spróbowała lewatywke se trzasnac bo 3 tygodnie to dużo. Mozesz zrobic sama np. Przegotwana woda ok 0,5-1 l i wycisnąć sok z cytryny. Ta lewatywka super rozpuszcza masy kalowe albo mozesz kupic gotowa enemę w aptece i to będzie wygodniejsze jeżeli nie masz sprzętu do lewatywy. Jak moja babcia leżała i miała problem ze nie zalatwiala sie ze trzy tygodnie to pielęgniarka powiedziała ze tylko lewatywa bo ten syrop lactuloza tez nic nie pomógł .
Klaczek u mnie tez czasami lokalne radio organizuje takie giełdy, dają ogłoszenie w radio i każdy moze przyjechać i wystawić na sprzedaż rożne bibeloty, fajna sprawa.

Witam poniedziałkowo :)
U nas jest strasznie zimno :( w nocy mnie brzuch bolał i nie mogłam spać przez godzinę, wzięłam nospe i jakoś zasnęłam i przeszło, ale się martwię :( czy ból brzucha może być od globulek dopochwowych?

Witam się w poniedziałek :)

kłaczek nie pracuję zawodowo, tylko studiuję- nie wiem co gorsze, bo zajęcia też niejednokrotnie cały dzień a obiad i tak na mojej głowie:) plus projekty, bo kierunek inżynierski... w roku akademicki spałam na dobę w porywach do 4 godzin żeby się ze wszystkim wyrobić :D kasę mam od rodziców i stypendium z uczelni:) Ja od stycznia będę miała dwójkę dzieci pod opieką:p Poza tym jak sprawę postawiłam jasno- tzn. zapytałam się w prost czy mam dzwonić po mamę, żeby po mnie i moje rzeczy przyjechała, to okazało się, że jednak ja dalej mam dla niego znaczenie, zauważył w końcu dlaczego się "zaniedbuję", zobaczymy ile czasu będzie dobrze. Mam nadzieję, że długo, bo nie chcę, żeby moje dziecko miało "weekendowego" tatę :)

Ania nie mam takiego sposobu, tym bardziej teraz mój organizm działa wbrew prawom natury, ale normalnie zawsze mi pomagały jabłka ze skórką oczywiście :p ewentualnie ten śliwkowy jogurt 7 zbóż:)

Lolcia Ja czekam na Ciebie i Jaśka z niecierpliwością :) &&& będzie dobrze;)

Alfa powodzenia na wizycie i jutro na USG:)

Totka Nie daj się przeziębieniu :) ale jak coraz gorzej to nie ma co czekać i trzeba bo lekarza, bo przewlekła choroba gorsza dla dzidzi niż antybiotyk :)

Dzidzia znowu ma lenia :D wczoraj już więcej dawała znać o sobie a dzisiaj jakieś nikłe pukania :p ale ważne, że daje o sobie znać, bo jakby w ogóle nie dawała to bym schiza miała :D

Miłego dnia kobietki ;)

P.S. Dzięki słońcu za oknem mam dzisiaj bardzo dobry humor i jestem wyspana :D

Cześć kobitki:) trochę się ostatnio nie udzielam, ale staram się czytać na bieżąco.
Mam pytanko: czy macie jakiś sposób na zaparcia? bo ja po tym cięciu nie mogę dojść do siebie. Syropy z apteki nie działają, a czopki to na dłuższą metę nie wchodzą w grę. Obym nie wylądowała w szpitalu, bo to już 3 tydzień mojej traumy...
Życzę wszystkim spokojnej nocy i miłych snów:)

Polecam ci Senens fix do kupienia w aptekach i sklepach zleraskich koszt okolo 4-5 zl za 20 saszetek jest to ziolo wypijasz herbatke niedziala gwaltownie dopiero po ok 10 godzinach. Sprawdzony sposob i naturalny

reklama
Do góry