reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Droga Agatko, zapewniam Ciebie że przy dziecku na początku jest tyle pracy, że nie bedziesz musiała sie jakoś specjalnie odchudzać, bedziesz w ciagłym ruchu i sama schudniesz:)

reklama
elia12 ja też do szczupłych nie należałam przed ciążą, przy wzroście 175 ważyłam 80 kg, modliłam się aby nie dobić do 100kg, na początku chudłam, a w dniu porodu miałam 7 kg na plusie, a po porodzie zeszło 11 kg.....dodatkowo jak będziesz karmić piersią to kg same polecą.
Najważniejsze teraz to jedz 5-6 małych posiłków, staraj się unikać słodyczy i innych tego typu "syfów", no i uważaj na owoce, np. na winogrono, ma ono duuuużo cukru.
No i nie pij słodzonych i gazowanych napojów.
łykaj witaminki, jedź dużo mięska grillowanego lub w rękawie i na parze, i przede wszystkim nie przejmuj się wagą obecną - uważaj tylko na to co jesz.
No i najważniejsze - ZDROWIE DZIDZIUSIA NA PIERWSZYM MIEJSCU!!

Ja też jestem z tych większych, jak szłam do porodu ważyłam 106 kg. w momencie zajścia w ciąże 91. teraz ważę 80 i mam nadzieję jeszcze schudnąć.
nie wiem jak mogłam się tak zapuścić, szkoda że wcześniej nie zdawałam sobie sprawy jak będzie wyglądal mój brzuch i okolice,po ciaży, pewnie gdybym wiedziała nie pozwoliłabym sobie tak przytyć......

Ja też od zawsze byłam z tych większych ;) Jak zaszłam w ciążę, to na 163 cm ważyłam 83 kilo... W 2 m-ce spadło do 80,5 a w następne trzy podskoczyło o 5, w sumie gdyby nie to, że następne 3 m-ce leżałam w szpitalu, to pewnie bym mało przytyła, a tak wyszło 11 kilo na plusie, ale łatwo zeszło po porodzie :)

Jestem na początku ciąży i mam olbrzymią otyłość, marzyłam o dziecku ,ale nie wychodziło, zaczęliśmy się starać i bach za 1 razem , a liczyłam ze schudne przed :(
Zawsze oscylowałam w okolicach 70 kg a w tym roku miałam taki wyskok wagi aż wstyd :( i jeszcze zawsze przed okresem mam +4-5kg które w obecnej sytuacji zostały i nie chcą spaść :( .

Naczytałam się oczywiście wszystkiego na ten temat i ze stresu nie jestem w stanie sie w pełni cieszyć z ciąży. Teraz staram sie bardzo jeść zdrowo mam orbitka z którego korzystam jak nie usypiam, ale boje sie że przytyje więcej niż te 7 kg które powinnam i że to zaszkodzi dziecku utrudni ciążę i poród. czy któś był-jest w podobnej sytuacji ?
z góry dziękuję :)

Kochana, ja też zawsze ważyłam ok 70-75 kg i uwierz mi, że nawet, gdybyś schudła przez zajściem w ciążę, to kilogramy mogłyby wrócić. U mnie właśnie tak było. Przed ciążą schudłam 10 kg, ważyłam 65, a dzień przed porodem waga pokazała 95 kg:) Teraz mam 77 i idzie baaaardzo, baaardzo powoli w dół:)

Podczytuje was kochane mamuski i widze ze nie tylko ja mam taki problem z otyłoscią , jak zaszłam w ciaze wazyłam 95 kg teraz juz przytyłam 8 kg boje sie co bedzie dalej , jak juz dokucza mi kregosłup i ciezar ciała , jednak nie jadam fastfudow bo nigdy ich nie lubiłam , chleba tez nie bo nie przepadam , jem duzo warzyw i owoców głównie jabłka bo mi teraz smakuja a mimo to przybieram sobie sporo , trudno widocznie tak musi byc i do konca jakos to wytrzymam ,

Pozdrawiam was mamuski cieplutko i nie przejmujcie sie na zapas bedzie wszystko dobrze i po porodzie waga spadnie napewno

hej ja tez mam nadwage tak sobie myslalam ze musze schudnac bo juz od dawna chcialam po raz drugi zostac mama no i kiedy sie juz za siebie wzielam .....Niespodzianka dwie kreseczki na tescie :-)

reklama
Witam, jestem tu nowa i potrzebuje pomocnego wsparcia :)
Mam problem który nie przestaje mnie dręczyć :( otóż.

Jestem otyła i wszystko na to wskazuje ze jestem w ciąży testy płytkowe beta HCG wskazują na ciążę, do ginekologa idę w ten piątek ale bardzo się martwię gdyż bHCG nie przyrasta prawidłowo :(
8.06.2011 - 151,8 mlU/ml
10.06.2011 - 249,0 mlU/ml
21.06.2011 - 1467,7 mlU/ml
Wiem ze wszystko okaże się w piątek, ale zastanawia mnie jedna rzecz czy kobieta otyła może mieć niższe stężenie i przyrost HCG ze względu na swoje gabaryty??
Czy spotkałyście się z takim przypadkiem.

Pozdrawiam Serdecznie Wszystkie kobietki :)

Do góry