Artemida90
Fanka BB :)
zaszłam w ciąże z dokładnie identycznymi parametrami jak Twoje - tez prowadziłam ciąże za granica i tez nie ważyli mnie. Przytyłam w całej ciąży 10kg i kilka dni po porodzie miałam już 79kg na licznikuA dawno nikt nic nie pisał... Chciałam się trochę wygadać, trochę poradzić, tak jak w temacie w związku z nadwaga.
Ważę 80kg przy 165cm. Jestem w pierwszej ciąży, 15 tydzień. Mieszkam za granica. Opieka całkiem inna niż w Polsce z tego co czytam... Ogólnie w ciąży nikt mnie nawet ani razu nie zważył. Nie robią tego tutaj i w tym gabinecie położniczym do którego chodzę. Narazie nie przytyłam nic. Nie wiem ile powinnam i czy powinnam w ogóle. Mogłabym zapytać położnej ale właściwie to widzę, że tutaj jakoś nie przywiązują zbytnio uwagi bo według tego co się dowiedziałam to tylko stresuje kobietę ciężarna a nic nie wnosi. Tak wyczytałam na tutejszych stronach internetowych, taki powód dlaczego tego nie robią... Nie wiem czy to takie dobre, jakaś kontrola może by się przydala. Wyszło mi BMI chyba ponad 29. To za wiele też nie mogę przytyć według tego kalkulatora... Nie wiem czy przy tej wadze co mam jak nie tyje narazie nic to też jest ok? Jem normalnie, staram się zdrowo. Nie chodzę głodna. Co myślicie ? W ogóle o tej całej sytuacji.