reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

No dobra.. to nie mam juz wytłumaczenia [emoji12] po prostu jestem gruba [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
No jestem juz taka pileczka. O wodzie tez myslalam ze toto.
Ale moze to juz taki moj urok. W pierwszej 100kg. A 3mce pozniej 65kg bez diet.
Teraz stara dupa jestem to juz i metabolizm inny. A.serniczek tez sie sam do buzi pchał i okladał gdzie popadnie.
No coz bede sie martwic w styczniu [emoji6]
Ja od poczatku (5tc) brałam duphaston duże dawki A tyc zaczęłam.dopiero od ok 16tc, ale to była sama ciąża, bo po porodzie już byłam z waga wyjściowa
Ja przyjmuję dupka od początku stycznia, mam 35tc i 3kg na plusie. Przyjmowałam również 1,5 roku temu przez 2 miesiące, ale wtedy również nie zaobserwowałam, żebym po nim tyła, a aczkolwiek spotkałam się już z opiniami dziewczyn, że po nim przybierały na wadze. Tak z moich przypuszczeń to sądzę, że może Ci się zatrzymywać woda w organizmie po nim, nie czujesz się taka obrzęknięta?

reklama
No dobra.. to nie mam juz wytłumaczenia [emoji12] po prostu jestem gruba [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
No jestem juz taka pileczka. O wodzie tez myslalam ze toto.
Ale moze to juz taki moj urok. W pierwszej 100kg. A 3mce pozniej 65kg bez diet.
Teraz stara dupa jestem to juz i metabolizm inny. A.serniczek tez sie sam do buzi pchał i okladał gdzie popadnie.
No coz bede sie martwic w styczniu [emoji6]
Jeżeli to woda, to pomoże picie pokrzywy [emoji846]

A dawno nie piłam [emoji39][emoji39][emoji39] moze cos pomoze. Ale zdaje mi sie ze to siedzący tryb zycia swoje robi. Metabolizm na starosc no i wspomniane pamiątki pp serniczku
Jeżeli to woda, to pomoże picie pokrzywy [emoji846]

A dawno nie piłam [emoji39][emoji39][emoji39] moze cos pomoze. Ale zdaje mi sie ze to siedzący tryb zycia swoje robi. Metabolizm na starosc no i wspomniane pamiątki pp serniczku
Serniczek i siedzenie na tyłku niewątpliwie też dorzuca swoją cegiełkę, ale mimo wszystko myślę, że warto spróbować [emoji16] pokrzywa na pewno nie zaszkodzi, bo pytałam mojej położnej ostatnio, jak zaczęły mi palce puchnąć i wyglądać jak serdele [emoji16][emoji23]

No wlasnie po bizuterii widze ze jest cos nie tak. Juz myslalam zeby wyrobić drugą obrączkę na te niecałe 5mcy co jeszcze przede mną [emoji6]
Serniczek i siedzenie na tyłku niewątpliwie też dorzuca swoją cegiełkę, ale mimo wszystko myślę, że warto spróbować [emoji16] pokrzywa na pewno nie zaszkodzi, bo pytałam mojej położnej ostatnio, jak zaczęły mi palce puchnąć i wyglądać jak serdele [emoji16][emoji23]

No wlasnie po bizuterii widze ze jest cos nie tak. Juz myslalam zeby wyrobić drugą obrączkę na te niecałe 5mcy co jeszcze przede mną [emoji6]
Ja obrączkę też już zdjęłam. Teraz opuchlizna mi zeszła już, ale nie będę ryzykować, że znowu nagle w nocy napuchnę i nie będzie szło potem zdjąć [emoji846] myślę, że nie ma sensu wyrabiania na te kilka miesięcy nowej, bo nie przewidzisz jak bardzo jeszcze możesz napuchnąć [emoji16]

To zamienie obraczke na podkladki. Jakies na budowie chlopaki mi wynajdą i sie dopasuje [emoji13][emoji12][emoji6]
Ja obrączkę też już zdjęłam. Teraz opuchlizna mi zeszła już, ale nie będę ryzykować, że znowu nagle w nocy napuchnę i nie będzie szło potem zdjąć [emoji846] myślę, że nie ma sensu wyrabiania na te kilka miesięcy nowej, bo nie przewidzisz jak bardzo jeszcze możesz napuchnąć [emoji16]

reklama
Do góry