reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Ka, może faktycznie tak jest, kto wie? [emoji1] Nie martw się, masz czas, robisz co możesz i we właściwej kolejności moim zdaniem, w końcu więc musi się udać :) możecie jeszcze rozważyć przebadanie męża :) ponoć dużo problemów leży po stronie faceta. U nas też się badaliśmy, bo gin stwierdził, że zanim zacznie mnie faszerować hormonami na stymulację, to musi wykluczyć problem u męża.

Co do progesteronu to istotne jest tylko, żeby brać go we właściwych dniach. Jak się weźmie za wczas to można owulację wstrzymać. Kiedyś z racji obrażenia się na lekarzy stosowałam na własną rękę krem progesteronowy, mąż mi na internecie wynalazł. Wszystko było spoko, tylko potem mi się to cystą na jajniku skończyło i musiałam przez 3 mce brać znienawidzone tabletki antykoncepcyjne... :/

reklama
Colorado, a mąż robił badanie nasienia czy coś jeszcze? Mój idzie w maju, tak żebym miała jeszcze jego wyniki ze sobą [emoji4]

No nic, plus taki, że mogę się jeszcze wina napić [emoji16] Miłego weekendu Kochane [emoji8]

Oczekująca - ja też nie kupuję tego detektora, nie chcę się nakręcać dodatkowo. Lekarz co wizytę nas sprawdza, dla mnie to wystarczające :) czuję ruchy malucha, to jest dla mnie wyznacznik teraz :)

Oluchapoducha iii stopnia brzmi srogo :(

Ka, przykro mi... Ale spójrz na to od tej strony, że teraz przebadasz się od strony progesteronowej, niech lekarz się tutaj popisze, bo to dość częsty ale i prosty problem do wyprostowania [emoji8] może dostaniesz progesteron w tabletkach i wszystko zatrybi [emoji8]
A od ktorego tygodnia czujesz/W którym jesteś teraz - nie wiem czy już pytalam ;p

Ka, samo badanie nasienia, tylko o szerszym profilu badania (u nas było killa opcji do wyboru). To już powie w zasadzie wszystko co trzeba [emoji1] u nas gin zalecił mężowi dwa suplementy na wzmocnienie armii (androvit i cynex). Je trzeba brać co najmniej 3 mce, żeby efekty były widoczne, bo tyle trwa produkcja i dojrzewanie plemników. No i przy aktywnym pożyciu dobrze jest, żeby facet jadł sporo rzeczy z potasem (pomidoru we wszelkie postaci i sporo innych rzeczy) [emoji1]

Ciesz się z wina kochana, potem to dłuższy czas można tylko innym polewać [emoji23][emoji23]

Oczekująca - są kobiety, które same umią się dobrze obserwować, to one będą wiedzieć czy są przed, w trakcie, czy po owulacji. Ja byłam stymulowana hormonalnie i miałam monitoring usg, więc to lekarz wyznaczał mi termin i kolejność brania hormonów. A duphaston też brałam właśnie przy staraniach i potem przez kilkanaście tygodni ciąży, bo też miałam niski progesteron.

Ka, samo badanie nasienia, tylko o szerszym profilu badania (u nas było killa opcji do wyboru). To już powie w zasadzie wszystko co trzeba [emoji1] u nas gin zalecił mężowi dwa suplementy na wzmocnienie armii (androvit i cynex). Je trzeba brać co najmniej 3 mce, żeby efekty były widoczne, bo tyle trwa produkcja i dojrzewanie plemników. No i przy aktywnym pożyciu dobrze jest, żeby facet jadł sporo rzeczy z potasem (pomidoru we wszelkie postaci i sporo innych rzeczy) [emoji1]

Ciesz się z wina kochana, potem to dłuższy czas można tylko innym polewać [emoji23][emoji23]

Oczekująca - są kobiety, które same umią się dobrze obserwować, to one będą wiedzieć czy są przed, w trakcie, czy po owulacji. Ja byłam stymulowana hormonalnie i miałam monitoring usg, więc to lekarz wyznaczał mi termin i kolejność brania hormonów. A duphaston też brałam właśnie przy staraniach i potem przez kilkanaście tygodni ciąży, bo też miałam niski progesteron.
Hmm to chyba nie do mnie, ale zgadzam się ;) ja tam akurat swoją owulacje bardzo odczuwalam, kłucie jajnika , zawsze z taka sama siła tylko w lewej strony.

Hmm to chyba nie do mnie, ale zgadzam się ;) ja tam akurat swoją owulacje bardzo odczuwalam, kłucie jajnika , zawsze z taka sama siła tylko w lewej strony.
Aaaa źle zrozumiałam pytanie, głupia ja [emoji1] myślałam że o ten progesteron pytasz [emoji1]

Ruchy czuję od około 18 tc (mało kiedy, nieregularnie), a tak od 20-21tc to już konkretnie :)

Kupiłam już mężowi androvit i kwas foliowy bo też podobno powinni łykać. Ale muszę podawać jak dziecku bo zapomina [emoji16]

reklama
Do góry