reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Chameleo, w kwestii ketonów to śladowe ilości nie są powodem do zmartwień. Ja co miesiąc robię badanie ogólne moczu i od pewnego momentu ciąży wychodzą mi ciągle śladowe ilości ketonów. Gin powiedział, żebym się nie martwiła, bo to małe ilości, i to kwestia tego, że jest się po prostu na czczo nieco dłużej. Ja jem ostatni posiłek koło 23, a spać chodź około 1-2. Jak mnie coś ssie przed snem, to coś jeszcze małego jem, jakieś pół kromki, albo plaster sera :) z tego co wiem, to niedocukrzenie jest gorsze od trochę podniesionego cukru. Tak więc poeksperymentuj, zjedz coś małego że złożonymi węglami przed snem i zobacz rano :)

I nie stresuj się mierzeniem cukru, bo stres też podbija cukier [emoji1] cukier na czczo masz ok :) obserwuj też swoje samopoczucie, sporo idzie z niego wywnioskować :)

reklama
Zuza co tam u Was? jak podczytujesz to sie odezwij.

Kasia mieliście imprezę w miniony weekend?

Kattaya urodziny robimy 1 maja. Także teraz mam sporo zamieszania. Wszyscy mają majówkę wolną więc można posiedzieć dłużej :)

Ja znowu w ciąży tylko dwa razy miałam badanie ginekologiczne, na pierwszej i ostatniej wizycie. Chodziłam prywatnie.

@Szafirek90 co tam u Ciebie? Jesteś już w domu? Sytuacja opanowana?

Taaa modelka od razu. W czarnych legginsach nogi wyglądają szczuplej [emoji14] A skoro moja waga przed ciążą wskazywała 85,5 a wzrostu mam 160 to BMI 33, czyli jestem na dobrym forum ;)
Odebrałam dziś wózek :D Jestem nim zachwycona :D Na żywo prezentuje się jeszcze ładniej. Lekki, zwrotny, super amortyzacja. Szkoda, że jeszcze 3 miesiące zanim go wypełnię :)

Nagini, nóżki zgrabne masz, nie wykłócaj się [emoji16]

Ja też mam bmi powyżej 30, ale nawet nie chcę sprawdzać ile dokładnie [emoji16][emoji16][emoji16] nie jestem fanką cyferek - zwłaszcza takich nadmiernie nazwijmy to imponujących [emoji1]

Cześć dziewczyny [emoji6] a wiec tak jestem po wizycie u ginekologa i :
Okazało się, ze badanie ginekologiczne on robi co miesiac, ale właśnie od ok 15tc. Takze dzis mialam "szyjka pięknie zamknięta", pytalam tez o wyjazd w góry i powiedział że mam uważać na siebie bo zdarzają się poronienia, ale ja mieszkam na Śląsku wiec różnica miedzy obecnym miejscem a tam gdzie bede to ok 300m.n.p.m powiedział że powinnam nawet tego nie odczuć kiedy mowilam ze moge zrezygnować powiedział że nie widzi przeciwwskazań. Jedyne co to mam codziennie mierzyć ciśnienie, nie przemeczac sie i nie wjeżdżać kolejka w górę. Jesli cos sie ma stać to się stanie i jesli bede dbała o siebie to na pewno ja złego wplywu nie będę na to miala.

Oczekująca, brawo! Dobrze lekarz mówi [emoji1] no i pamiętaj nie dźwigaj niczego ciężkiego i nie bierz gorących kąpieli.[emoji8] Jesteś spokojniejsza? :)

Oczekująca, brawo! Dobrze lekarz mówi [emoji1] no i pamiętaj nie dźwigaj niczego ciężkiego i nie bierz gorących kąpieli.[emoji8] Jesteś spokojniejsza? :)
Niby jestem , ale ja generalnie panikara wiec znow sobie coś wkrecam , bo nie zrobił mi usg (mialam 2 tyg temu i bede miala za półtora tyg na patologii ciąży wiec stwierdził że nie jest za tym żeby ciagle robic usg) i teraz sie zastanawiam czy aby wszystko na pewno ok... ;p
Z tymi górami troche sie stresuje , ale kurde mysle sobie co ma być to będzie przeciez równie dobrze w śmierdzący zanieczyszczonym smogiem mieście tez moze sie cos stać, a po górach nie będę chodziło pochodzę po mieście górskim;)

reklama
Do góry