reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Ainhoa, ale fajny! No, ale skoro piszesz ze drgania... Kurcze, a wyglada tak niewinnie. No, kosci pochwy.. To raczej niemozliwe, ale byc moze odczuwasz spojenie lonowe - przod miednicy nad samym kroczem, tzw. wzgorek lonowy? I tepy bol? Zglos ginowi jak bedziesz na kontroli, jesli bol bylby bardzo silny, idz do lekarza. Bardzo silny czyli paralizujacy lub... hmm... jakbys sobie kosc zlamala. Jesli boli bo boli, ale da sie z tym chodzic, to spokojnie - miednica sie szykuje.
Fasolka, Ty to nazywasz okazaloscia?? To jest brzuszek wersja sportowa! Zgrabny, malutki i w ogole sliczny.

reklama
fasolka35 ale piękny i przecudny brzusiol :-) zazdraszczam .....:-)

totka ja też trzymam kciuki za to, żeby ta ciocia zbłądziła albo coś, jakiś wypadek komunikacyjny. Na razie nie odczuwam ciągnięcia szwu po cc jak zawsze przed okresem więc jak w środę rano ciotka klotka nie przyjedzie to ja ją pierdzielę i idę po kolejny test . Poprzednim razem też test mi wyszedł dopiero kilka dni po terminie odwiedzin ale może dlatego, ze zarodek był kiepski i beta niska. Cholerc...ia wie. Chciałabym Wam w czwartek napisać, że rano pacze a tu zebra różowo biała ale pożyjemy zobaczymy.
W sobotę jedziemy po naszą małą Doris
doris.jpg

juz się nie możemy doczekać. I tak sobie myślę, ze będziemy tylko 150 km od mojego kochanego Gdańska wiec może wyjedziemy w nocy i chociaż na pół dnia wyskoczymy na plaże, tym bardziej że ma być pogoda zeje..sta.
Taka atrakcja dla Fabiana - zamiast na basen to wypad na kilka godzin nad morze he he he niźli jesteśmy.
Raz się żyje .....

Dzewalajna, bedziesz miala przechlapane.. Mlody goldek to skondensowana slodycz i... nadmiar energii. One potrafia wszystko, ale musza miec zajecie 24h/d bo inaczej zaczynaja demolke. A wiesz co? Mozesz miec racje w tymi dwiema kreskami, jak nie teraz, to po przybyciu psiaka - zaczelas juz, lub zaczniesz myslec o czyms jeszcze poza zaciazeniem i wtedy psychika puszcza. Mnie tak wychodzilo... Pierwszy raz jak bylam tu i wloczylismy sie jak bezpanskie kundle od Whitby po York, ale wiedzialam ze Rajmund za miesiac bedzie na urlopie, wiec jak sie nie uda teraz, to zrobimy poprawke, drugi raz jak tu przyjechalam i w pierwszym cyklu juz - wiedzialam ze mamy sie na stale, ze juz sie nie rozstajemy. Karol, to nie pamietam, a teraz zakrecilam sie kupnem domu i zupelnie zapomnialam o "trudzie prokreacji", choc uzywalam ovutestow.

Dziewczyny, na ile starcza Wam baterii R20 w zabawkach dla dzieci?? Zastanawiam się nad kupieniem ładowarki na akumulatorki na właśnie takie baterie, bo jest w Lidlu od czwartku:D

zależy w jakich zabawkach - w fiszerszajsach ja mam oryginalne już od 4lat a niektóre nawet 5 lat i cały czas działają.
A reszta to zależy od użytkowania - jedne starczą na miesiąc inne na pół roku.
Generalnie kup ładowarkę przyda się nie tylko do zabawek.
A przy zabawkach - fakt - hurtownia z bateriami by się przydała.
Ja używam ale nie do wszystkiego. Bo jak się rozładuje bateria w zabawce non stop używanej to biegiem muszę mieć nową bo akumulatorek zanim się naładuje to trochę trwa a naładowany jak leży do i tak się rozładowuje po pewnym czasie.

O sory - pytanie było o R20 a ja pisałam o AA i AAA :-) my nie mamy zabawek z R20 - wszystko na paluszki.

dzewelajna cudny psiaczek!! uwielbiam psy, normalnie kocham,ale niestety póki co w domu niemogę posiadać takiego,a te które mają moi rodzice nie nadają się do miziania i kochania,bo są duże,groźne i nadają się tylko do pilnowania.

Ainhoa taka ładowarka fajna sprawa, tylko faktycznie trzeba się zastanowić czy będziesz potrzebowała tych baterii R20, bo raczej są one teraz żadko spotykane, królują ,,paluszki''

Dziewczyny powiedzcie, bo właśnie przede mną zakup pierwszych spodni ciążowych (chodzenie w legginsach i dresach mi sie znudziło) Jakiej firmy spodnie polecacie, jaki materiał i ewentualnie jakie wskazówki??

Ainhoa, ja mam R20 w karuzelce fiszerszajsa - dosc szybko szlag je trafia bo silniczek, melodyjka i swiatelka to spore obciazenie. W wiekszosci innych zabawek sa paluszki lub pastylki. Ladowarki sa przewaznie na AA i AAA, wiec R20 chyba w to i tak nie pojdzie. Na jak dlugo starczy bateria, zalezy od intensywnosci uzytkowania - trudno powiedziec.

Aga, po mojemu to poki brzuszek nieduzy, sprawdzaly mi sie spodnie z glebokim panelem z przodu. Glebokim, czyli niemal po sam krok i siegajacym wysoko - te spodnie nie spadaly mi z d..., ale jak brzuch wyrosl to nic poza ogrodniczkami mi sie na nim nie trzymalo. Spodnie z malymi wstawkami z bokow w ogole sie nie sprawdzaly bo siegaly zby nisko zeby nie zjezdzac pod brzuch, a jak zaczely z przodu opadac, to tyl zaraz podazal za przodem i.. glupio tak ciagle podciagac gacie. W ogrodniczkach wygladalam jak "bebson", ale bylo mi wygodnie wiec mialam w nosie. Po ostatniej ciazy zostawilam sobie wlasnie te portki z panelem z przodu i 2 pary ogrodniczek - wystarczy.

co do ubrań to myślę dokładnie tak jak kłaczek - najlepsze są spodnie z wstawką z bawełny bo np. całe jeansy (z jeansową wstawką) są beznadziejne bo ani się nie rozciągają ani tyłka/brzucha nie trzymają. Najlepsze spodnie to takie, żeby ta przednia wstawka bawełny/panel były od podbrzusza po same cycki jak ja to mówie :) bo takie płytkie to beznadzieja.

Ja właśnie mam większość zabawek na R20, a mniej na normalne paluszki. Karuzela jest na trzy R20, mata jest na trzy małe paluszki(AAA), fotelik bujaczek też R20 x4:D, huśtawka, którą zamierzam kupić tez na 4 baterie R20.

kłaczek, przecież są ładowarki na R20:D, własnie od czwartku w Lidlu jest ładowarka na AA,AAA,R14,R20 i te bloczkowe.

Co do spodni polecam stąd, ale nie polecam czarnych:D

Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Nie polecam czarnych, bo mam spodnie dresowe, leginsy długie i leginsy 3/4 od tego sprzedawcy i mam te spodnie w kolorach: czarny, grafitowy, szary i brązowy i tylko do czarnych kompletnie wszystko się klei, ale już naprawdę wszystko, tylko czarne mi się skurczyły i tylko czarne rozerwały mi się w kroku (2/3). Natomiast grafitowe, a mam ich dwie pary są zupełnie w porządku, ale czuć różnice w materiale, nie wiem dlaczego...

A mam 3 pary normalnych dresów z panelem, 2 pary leginsów długich i 2 pary 3/4 leginsów.

Ostatnia edycja:
reklama
Z niecierpliwością czekam na pierwsze ruchy... i coś się doczekać nie mogę ;/ A pewnie przez fałdki nieprędko je poczuję, co? Jak to u Was, drogie Ciężarówki było? Napiszcie proszę z jaką wagą przy jakim wzroście zaczynałyście ciążę, i kiedy poczułyście ruchy Maleństwa...

Zwolnienia lekarskie
Powiedzcie mi, LaskY, jak to jest - czy zdarza się, że ciężarne są wzywane na komisje ZUS-owskie? i np. okazuje się, że w opinii lekarzy orzeczników zus zwolnienie zostało wystawione na wyrost?
Wiem, że ciąża to nie choroba, ale ja wybieram się wkrótce do lekarza i zamierzam poprosić o L4 (już do porodu), ale mam jednak pewne wątpliwości... Czy słusznie?

Podbijam :rofl2:

Do góry