reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
byłam dziś u położnej po zaświadczenie do becikowego i przy okazji się zważyłam. Na moje 20kg zdobytych w czasie ciąży zeszło mi do tej pory równo 10. Masakra :( Myślałam, że więcej. Nie karmię, więc teraz to już tylko zwykła dieta i ćwiczenia. Eh :(

december, raz dwa dasz radę, jeszcze trochę samoczynnie do konca pologu powinno zejsc.
Ainhoa, ja biore paczke Huggies'ow dla noworodkow, nie zastanawiam sie nawet ile tam w tej paczce jest, pewnie za duzo ;)

ja jak leżała po cc 4 doby to poszła mi cała paka pampersów newborn. bo to co pampers co chwila a to smułka a to siku.

A dziś różowo nie jest - jedna krecha.

We wtorek okres (może jednak nie będzie :-)) a potem znów testy owulacyjne i czekanie.
I kolejny bezprawny miesiąc z Wami.

Buziaki - trzymam za Was wszystkie kciuki - żeby wszystko było ok i żebyście łatwo i bezproblemowo się rozpakowały.

ja jak leżała po cc 4 doby to poszła mi cała paka pampersów newborn. bo to co pampers co chwila a to smułka a to siku.

A dziś różowo nie jest - jedna krecha.

We wtorek okres (może jednak nie będzie :-)) a potem znów testy owulacyjne i czekanie.
I kolejny bezprawny miesiąc z Wami.

Buziaki - trzymam za Was wszystkie kciuki - żeby wszystko było ok i żebyście łatwo i bezproblemowo się rozpakowały.
A ja trzymam kciuki za następny test;*

ja do szpitala wziełam całą paczkę jedynek , zużyłam gdzieś może z 15szt.
ale ogólnie już licząc od 1 dnia w 1tydzień i 3 dni poszło mi 90pampersów.
a mleko bebilon 800gr starcza mi na 8 dni - przy regularnym karmieniu ;)

December - nie martw się , ja przybrałam 23kg , zaeszło 12, 11 zostało, z czego przed ciążą miałam 26 za dużo więc troszkę jest ;)
brzuch mam jak fale oceanu ;)

Co do Igi to D mi na razie trochę pomaga (na początku pomagał więcej) ale mała z dnia na dzień mniej płacze, ale cholera nie chce spać :wściekła/y:
Ainhoa leżaczek już przetestowany , ale trzeba ją bujać cały czas, i ALbo zaśnie i śpi albo zaraz otwiera oczy... na matę edukacyjną to chyba jeszcze jest za mała.. w wózku nie lubi... więc albo na rękaCh albo w tym bujaczku , choć się wkurzyłam na ten bujak bo poszłam na miasto po baterie do niego - ma melodyjki i wibracje - i kur.wa za duże kupiłam a nie wiem , u nas na osiedlu chyba nie mają takich :/
no wiec cięzko z nią trochę... bo albo zaśnie jak kamień - co może zdarza się raz dziennie - albo przyśnie na 10minut i ją bujaj bo się drze. czasem jak chce zrobić kupę to się budzi i się spina, albo bąki wali., a wali jak stara, hehe ;)
daję jej też espumisan bo miała kolki parę razy jak wróciliśmy ze szpitala, 2x dziennie po 10 kropel.
no i nie wiem, to chyba tyle.

a tutaj pierwszy raz ją wsadziliśmy w bujak.
Zobacz załącznik 484458

dzewelajna- ja również trzyma kciuki, abyś w końcu zobaczyła te dwie kreseczki na tesciku ;))

nadalka- słodkie to Twoje maleństwo ;D choć pewnie jak się rozedrze to już nie jest taka słodka hehe wtedy to raczej mała terrorystka jest ;D

Dzewalajna, jak nie teraz to nastepnym razem - musi sie udac.
Nadalko, na mate malucha zdecydowanie jeszcze za mala - ona jeszcze nie widzi tak dobrze, zeby zajela sie "wisiadlami", ale juz na tym etapie mozesz jej powiesic zabawki czarno-biale bo maluchy zaczynaja widziec swiat od silnych kontrastow.

dzewelajna, kciuki trzymam za rychła drugą kreskę!
nadalka u moich znajomych najbardziej zajmujący okazał sie szal w czarno-biale paseczki. mala sie wgapiala jak w telewizor normalnie ;) spij dziewczyno jak tylko maly wrzaskun zasypia, chocby na godzine w ciagu dnia, zeby miec sile na te nocki!

reklama
To jeszcze zależy kto jaką ma mate, bo mi właśnie dlatego chodziło o matę fiszerszajsa, bo ona gra i świeci do góry i te liście tam się ruszają, więc podejrzewam, że coś co świeci na jakiś może czas zajmie mi małą:D
Co do baterii, ja mam zamiar zainwestować w ładowarkę i akumulatorki, bo okazuje się, że te duże baterie potrzebne są do karuzeli, bujaczka, muzycznego oceanu, maty edukacyjnej, huśtawki (na razie jeszcze jej nie mam, ale licytuje) i wielu innych przyszłych zabawek.

Fisher Price Rainforest Jungle Gym - G - 1 Month Old - YouTube na filmie jest ta mata i akurat miesięczne dziecko:)

Dzisiaj mamy spotkanie na szczycie... Teściowie przyjeżdżają poznać moich rodziców..:D

Zastanawiam się czy skoro ja przytyłam powiedzmy do porodu te 13 kg to schudnę tez mniej więcej połowe z tego czy też 10 kg?

Do góry