reklama
Ka.2606
Fanka BB :)
Cześć Dziewczyny,
Czytam Was już od dłuższego czasu i w końcu postanowiłam się odezwać. Nie jestem w ciąży, ani jeszcze nie staramy się z mężem o dziecko, a to tylko dlatego, że ja wciąż przesuwam termin... Ze względu na swoją wagę właśnie Mam 163cm wzrostu, ważę ok. 100kg (dokładnie nie wiem, bo unikam wagi), więc z wiadomych względów bardzo boję się ciąży. Ale muszę przyznać, że czytanie Was dodaje mi otuchy Powiedzcie proszę czy robiłyście jakieś badania przed ciążą?
Czytam Was już od dłuższego czasu i w końcu postanowiłam się odezwać. Nie jestem w ciąży, ani jeszcze nie staramy się z mężem o dziecko, a to tylko dlatego, że ja wciąż przesuwam termin... Ze względu na swoją wagę właśnie Mam 163cm wzrostu, ważę ok. 100kg (dokładnie nie wiem, bo unikam wagi), więc z wiadomych względów bardzo boję się ciąży. Ale muszę przyznać, że czytanie Was dodaje mi otuchy Powiedzcie proszę czy robiłyście jakieś badania przed ciążą?
asia333podlasie
Hej witam Cie ja nie robilam zadnych badan wiec nie doradze.
Skad jestes? Ile masz lat? I czy masz juz dzieci ☺
Obawy zawsze beda a przekladac nie ma co bo pozniej coraz trudniej tak mi sie wydaje ☺
Skad jestes? Ile masz lat? I czy masz juz dzieci ☺
Obawy zawsze beda a przekladac nie ma co bo pozniej coraz trudniej tak mi sie wydaje ☺
Ka.2606
Hej, Warszawa, 32 lata, żadnych ciąż przede mną. Zegar tyka...Hej witam Cie ja nie robilam zadnych badan wiec nie doradze.
Skad jestes? Ile masz lat? I czy masz juz dzieci [emoji5]
Obawy zawsze beda a przekladac nie ma co bo pozniej coraz trudniej tak mi sie wydaje [emoji5]
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
kamkaz
Trafiłam do szpitala bo strasznie mi się kręciło w głowie, cała się trzęsłam, zwracalam i ogolnie nie mogłam ustac na nogach. 2 osoby musiały mnie prowadzić i tam dowiedzialam się że mam podwyższone ciśnienie.Ja juz tez bym wolala urodzic ale jak mnie wkolko odsylaja. Czemu krwawilas co sie dzialo? I czemu trafilas do szpitala 2 tyg wczesniej?
Po ściągnięciu pessara zaczęłam krwawic, niby szyjka się rozwierała
Napisane na LG-H525n w aplikacji Forum BabyBoom
asia333podlasie
Aha bo mialas paser no u mnie jak na razie brak skutkow odstawienia luteiny ☺
Ka2606 to tym bardziej nie masz na co czekac ja mam 28 lat. Powiem Ci ze obawy nie minal ale tez taka nasza uroda ze te kg nie latwo zgubic a czekac az spadna to tylko czas ucieka. Jak widzisz na naszych przykladach z zachodzeniem w ciaze malo kto mial problem co niby takie oczywiste bo ktos otyly w ciazach nie mamy wiekszych problemow niz te szczuple wiec faceta w obroty i do dziela ☺
Zuza jak tam maly po urodzinach i jak torcik? Z tesciowa lepiej?
Ka2606 to tym bardziej nie masz na co czekac ja mam 28 lat. Powiem Ci ze obawy nie minal ale tez taka nasza uroda ze te kg nie latwo zgubic a czekac az spadna to tylko czas ucieka. Jak widzisz na naszych przykladach z zachodzeniem w ciaze malo kto mial problem co niby takie oczywiste bo ktos otyly w ciazach nie mamy wiekszych problemow niz te szczuple wiec faceta w obroty i do dziela ☺
Zuza jak tam maly po urodzinach i jak torcik? Z tesciowa lepiej?
Ja jak ważyłam 80 kg to odwlekałam zajście w ciążę bo wydawało mi się, ze jestem za gruba i co to będzie jak jeszcze przytyję. Bez ciąży (po rzuceniu palenia) przytyłam na 110 i wtedy się zaczełam starać. Tak,że nie przkładaj jesli już od dłuższego czasu wiesz, ze nie mozesz schudnać. Myślę, że warto sprawdzić cukier i tarczycę. Niewykryta cukrzyca może powodować wady rozwojowe u dziecka.
M.a.r.t.a_w
Zaangażowana w BB
Nie wytrzymałam i zrobiłam test (5dni przed @) .... Wyszedł negatywny .... Wiem że za wcześnie ... W sumie to nie wiem co myślałam .... Teraz się smuce i tracę nadzieję ....
Ka.2606
Dzięki za odpowiedzi, chyba faktycznie czas brać się do roboty tarczycę mam pod kontrolą, bo od lat leczę się na niedoczynność, a cukier wiem, że powinnam, ale się boję
reklama
asia333podlasie
Nie trac nadzieji a po drugie nasza Mimi jak dolaczyla do nas to tez za pierwszym razem sie nie udalo ale miesiac pozniej juz byly 2 kreski. Dopiero zaczynasz strania ja tez w 2 cs zaszlam i tak trzymam kciuki ☺Nie wytrzymałam i zrobiłam test (5dni przed @) .... Wyszedł negatywny .... Wiem że za wcześnie ... W sumie to nie wiem co myślałam .... Teraz się smuce i tracę nadzieję ....
Podziel się: