reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Mimi, ja z dietą w ciąży mam kompletnie nie po drodze. Nie idzie mi i tyle. Ratuje się aktywnością fizyczną, ale z tym powoli coraz trudniej im większy mam brzuch.

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

Mimi mozesz opisac swoj porod bo juz nie pamietam. ☺ aj dziewczyny cale zycie a na pewno wiekszosc jestesmy otyle to i w ciazy nie ma co sie odchudzac.
Jak tam mimi jutro ma byc @? Moze nie przyjdzie☺

Mimi mozesz opisac swoj porod bo juz nie pamietam. ☺ aj dziewczyny cale zycie a na pewno wiekszosc jestesmy otyle to i w ciazy nie ma co sie odchudzac.
Jak tam mimi jutro ma byc @? Moze nie przyjdzie☺
Tak w skrócie to miałam wywolywany poród bo odeszły mi wody, meczylam się ponad 22 godziny i jak już byłam praktycznie nieprzytomna to zrobili vacum. .... :/

@ ma przyjść jutro lub w poniedziałek. Zobaczymy...

Asiu ja czuję się generalnie dobrze. Choć dziś nie miałam siły na nic.A Ty jak się czujesz?
Mimi o rany!22h?Niewyobrażalne...Mi się lekarz położył na brzuchu żeby wypchnąć Kubusia jak jego puls zaczął słabnąć.Później nikt o tym nie pamiętał,dlatego teraz mam nadzieję,że wszystko uda nam się tak zorganizować że mąż będzie ze mną.
Paulina wspominałaś że w brzuchu masz zrosty,to przez woreczek?Też wiele przeszłaś...Długo dochodziłaś do siebie?Sepsa?Koszmar...:(

Napisane na GT-I8190 w aplikacji Forum BabyBoom

Zuza zrosty mam po szyciu, w ogole to poszlam na szybki zabieg laserowy usuniecia wyrostka. Laserem sie nie dalo a jak mnie otworzyli cieciem to ponad litr ropy rozlal sie lekarzon na spodnie i buty. Wyrostek zgnil i od tego prawdopodobnie zrobila sie sepsa. Trafilam na OIOM w stanie krytycznym podobno 20% na przeżycie, nie oddychalam samodzielnie i jelita przestaly pracowac. Ja oczywiscie o niczym nie wiedzialam :) Co moi rodzice przeszli i maz to ich.. mama zaczela lysiec ze stresu. Nawet ksiadz byl. Po 2tyg powoli wracalam do zycia, als zanim wyszlam ze szpitala minely dwa miesiace bo poszlo mi na pluca. Najbardziej przerazajace jest to, ze nie bylam w ogole swiadoma co sie dzieje, nie wiedzialabym ze umarlam. Rozumiesz? Zasypiasz na stole ze swiadomoscia ze za 30min sie obudzisz i bedzie ok, a tu nagle nic.. i nic nie wiesz. Niezla jazda! :o
Ciezko to przezylam, balam sie w nocy zasnac bo sie nie obudze. Myslalam o psychologu ale sama powoli dalam sobie z tym rade. :)
A bakteria ktora mnie zaatakowala to E.Coli takze moja ginka jest przeczulona jak mam zapalenie pecherza i od razu daje antybiotyk bo urosepsa to podobno nsjgorsza zmora, z niej sie rzadko wychodzi.

Taka oto moja historia.

Zuza przy moim porodzie lekarz ważący ze 150 kg non stop się na mnie rzucał aż dech tracilam. To była jakaś masakra.... A mąż był ze mną.
Mi się wydaje ze nie chciał zrobić cesarki z uwagi na moją wagę

reklama
Paulina jestem w szoku!Takie sytuacje to się w filmach ogląda :o
Kamkaz ma rację jesteś silną kobietą!!!
Mimi masakra z tymi lekarzami...Dlatego teraz poród mnie tak przeraża:(

Napisane na GT-I8190 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry