reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

kąpiemy ok 19-20tej potem mleko i nie chce spać, teraz też warjuje :/ marudzi, piszczy, pakuje do buzi wszystko... smaruje jej żelem dziąsła ale średnio pomaga, tą camilie też zakropiłam ze 2 razy i też dupa...
karina moja marta wazy ok 7300 to twój Kuba to klocuś taki ;) ile on ma już? ;)
aisha a twoj maz zrezygnowal z pracy czy go zwolnili? mojego meza zwolnili jak bylam w ciazy, od lutego zaczal nowa prace i jest zadowolony.

reklama
aleks upaćkany marchewką ;) ciekawe kiedy mojej podam, jeszcze z tydzień... na razie bebiko wprowadzę
a marta jak uśnie o tej 22/23 to śpi mi do 6/7 rano. ostatnio sie nie budzi na jedzenie w nocy. jak juz sie obudzi o tej 6/7 to juz nie chce dalej spac... a ja bym jeszcze z checia pospala ;) bo ja zaczelam sie sama budzic na te karmienia z przyzwyczajenia ;) i wstaje np o 2giej czy 4 tej ide wstawic wodę bo mysle ze zaraz sie mala obudzi ;) po czym klade sie spac dalej

Olucha ale przynajmniej ci śpi do 6-7 a u nas pobudka ok 3 i tez śpi do 6-7. Może mogłabym go przytrzymać dłużej żeby dłużej pospal ale wole żeby chodził wcześniej spać i się do tego przyzwyczaił. Bo dziecko koleżanki to do północy siedzi a później o 6 nie chce do żłobka wstawać,no tak go od początku nauczyła.
Mój dwa dni był mega grzeczny,normalnie dziecka swojego nie poznawałam a dziś zaś marudny. Nauczył się kilku nowych dźwięków i udało mu się dziś pierwszy raz stopę wsadzić do buzi :)
Mój waży dziś ok 6700. Zatem w dwa tyg 400g przybrał. Fajnie :)
Aleks po wczorajszej marchewce zrobił dziś 3 dość rzadkie kupki wiec na razie odstawiłam. Jutro dynia.
Mój mąż sam się zwolnił. Wiec ani ubezpieczenia ani zasiłku ani nic. I bardziej mnie wkurza będąc w domu niż pomaga. Pracy na razie nie szuka bo ma problemy ze zdrowiem,jest na antybiotyku.
Ehh

Hej dziewczyny
Usg echo serduszka wyszlo ok aczkolwiek zestresowalam sie bo waga nie urosla i pomiary sa praktycznie takie same jak 2 tyg temu
IEII9KXBQxSRVcJBCPSHIIAsyIbJmQCkDIEHFHjF8AMU9UHwQwzFUaLMBLPTwZ8AcaHSAQAYTqOOLCip8IU05CbyzQSyDVPfMCANk0wEdmYSxix3MJAPNN80gwA44ZEBy1UA64ECKN0h8kkAGogjhpyjAuIHOH9MQgAMEBU2BQyirNNBAEkkAISmklNYQByUH6VBARZxKVACiAwUEADs=
Ginka na wizycie uspokoila mnie ze mimo to i tak wymiary sa zgodne z tyg ciazy i ze za tydzien mam przyjsc to zobaczymy czy maly urósł czy nie i wtedy szpital i podadza mi sterydy na plucka dla malego i moze szybciej rozwiążą ciaze
IEII9KXBQxSRVcJBCPSHIIAsyIbJmQCkDIEHFHjF8AMU9UHwQwzFUaLMBLPTwZ8AcaHSAQAYTqOOLCip8IU05CbyzQSyDVPfMCANk0wEdmYSxix3MJAPNN80gwA44ZEBy1UA64ECKN0h8kkAGogjhpyjAuIHOH9MQgAMEBU2BQyirNNBAEkkAISmklNYQByUH6VBARZxKVACiAwUEADs=

Szyjka sie skrocila ale jest jeszcze zamknieta wiec mam lezec i dalej brac leki ahhh Wod jest ok afi 10 wiec wiecej niz bylo ale dalej w dolnej granicy normy.

dziewczyny nie mam kiedy pisac zawsze brak czasu . U nas ok czekam na @ bo test negatywny no ale to dopiero pierwszy miesiac wiec luzik.
Aisha dziekuje za link zaraz poczytam i wstawie sobie. U nas mały ma zapalenie spojówek i ciagle oczka trze strasznie mu przezzkadza choć juz jest lepiej.
CO do rzadszej kupy alexa to tez jest tak ze dziecko musi sie przyzwyczaić do nowych pokarmów i kupy mogą być inne niż są zazwyczaj.

Olucha a ile Marta ci spi w dzień ? Może jest wyspana i nie chce spać .Mikołaj jak mi spi raz tylko w dzień to juz po 19 jest zmeczony i ładnie zasypia na noc choć są i dni że po mleku zaczyna się zabawa .

Mikołaj zaczyna sam chodzic Nie boji się i puszcza się od mebli i idzie do póki sie nie przewróci. Trzeba być za nim krok w krok bo juz sobie siniaki nabił.

Lucalew dobrze ze z serduszkiem ok wiesz jak to jest z pomiarami nie zawsze sa wiarygodne. Dobrze że w razie co dadzą ci zastrzyki na płucka bedzie ok. Nie martw się bedzie dobrze jeszcze kilka tyg i maluszek bedzie przy tobie.

lucalew ja tez dostalam ten zastrzyk na szybsze dojrzewanie pluc u dziecka, jak trafilam na patologie bo zapisy ktg byly zle. jednak doczekalam do daty porodu i z dzieckiem bylo ok. o wodach nic mi nigdy nie mowili, ale jak mi odeszly to mialam ich malo.
olenka moja w dzien malo spi, drzemki ma po ok 40min nie więcej, moja bratanica to śpi po 3 godziny np i brat moze cos zrobic w domu, a ja nie mogę ;) za to w nocy mi śpi ładnie.
aisha jakie plany na dzis? u mnie pogoda kiepska, zimno :/ ma padac przez 3 dni a na dzialke chcielismy znowu jechac tam na wies

HeJ dziewczyny, ale wam zazdroszcze tych problemów z kupkami, karmieniem, nie spaniem w nocy itp:( u nas bez większych zmian Mała co chwile łapie infekcje i crp rosnie i spada, dostaje 3 antybiotyki...z serduszkiem nadal nic konkretnego nie wiadomo, nie wiemy nawet kiedy o jaka to dokładnie bedzie operacja:( moze dzis sie czegoś wiecej dowiem...jeździmy tam codziennie i zajmuje nam to ok 5 h dziennie, jestem juz troche zmęczona , miałabym ochote pojechać gdzieś i odpocząć ale nie mam sumienia zostawić tam Malutkiej samej tymbardziej ze dowoze jej mleko...:(
nie chudne prawie w ogole tzn schudłam 11 kg i od 2 tych waga stoi a nawet urosła ok pol kilo..pomimo diety podczas karmiena nie moge schudnac..to tez mnie irytuje i drażni.. Czytałam ze podczas karmienia raczej leci sie z wagi u mnie jakos to nie działa...:(
ja mam laktator elektryczny "medela" i polecam:)

Jeraha Myślimy o was musi sie w koncu ułożyć , oby te infekcje odpuściły i żyby malutka wyzdrowiała.
Z tym karmieniem tojest inaczejukażdego może gdyby mała ciagneła byloly inaczej nie pomoge w tym temacie bo ja chudlam ale tez tylko do pewnego momentu.
Olucha to dobrze ze macie choc nocki ładne u nas dzisiaj teżbez pobudki było a zazwyczaj 2 razy trzeba dać herbatke.
Wdzień mi spi zazwyczaj raz tak okolo 2 h.

Oleńka kciuki za kolejny miesiac staran chyba ze moze jednak teraz juz sie udalo :-)

Jeraha caly czas trzymam mocno kciuki za Was, duzoooo zdrowka dla malutkiej, zeby juz skonczyly sie te infekcje.
Jesli chodzi o wage to moze stoi bo stresu masz za duzo wtedy w organizmie wzrasta kortyzol ktory powoduje ze sie nie chudnie albo bardzo trudno zrzucic wtedy wage. U jednych stres powoduje co prawda spaeek wagi ale bardziej z tego ze nic wtedy nie jedza.
Takze mysle ze jak juz z malutka bedzie lepiej i stesu bedzie mniej to w koncu ruszy u Ciebie waga, trzymam mocno kciuki :-)

Ja dzis czuje sie lepeij bo wczoraj to byla masakra, no tak mnie brzuch rozbolal i byl twardy a potem jeszcze glowa mnie rozbolala i bylo mi nie dobrze, zalamalam sie wczoraj tym wszystkim. Dzis na szczescie brzuch miekki i nie boli.

reklama
Olucha w zeszłym tygodniu Kubus miał koło 7 kg [emoji33][emoji33][emoji33]

Lucalew serduszko ok .., bedzie dobrze .., takie cos normalne ze stresuje ale bedzie dobrze [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Jeraha zycze wam z całego serca aby mała szybko wróciła do domu i zeby serduszko było zdrowe [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Duzo siły zycze i tulę mocno [emoji8][emoji8][emoji8]

Ja jeszcze okresu nie dostałam [emoji15][emoji15][emoji15]

Do góry