reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ostrów Wielkopolski i okolice

hej świeżo upieczona mamusiu:-)...a ze tak z innej beczki zapytam czy za poród rodzinny sie płaci??? jak dałaś sobie rade przy porodzie? czy to był twój pierwszy poród...ja sie boje jak nie wiem....

reklama
i z tego co wiem to lekarza nie ma przy porodzie tak jak kolezanka mówiła tylko w razie komplikacji...a ze tak szczerze powiem to tomek g to jest znajomy mojej rodziny, ale mimo to przy porodzie mojej kuzynki i tak go nie było, bo tak naprawde nie był do niczego potrzeby

Musek dobrze że się odezwałaś, ale ja Cię bardzo proszę napisz jak tam synek:-)

Martusia połowa sukcesu przy porodzie to pozytywne nastawienie, nie możesz sobie wkręcać że nie dasz rady - bo dasz. Jak już się zacznie to wiele rzeczy będzie dziać się samo, a wszystko czego dowiesz o porodzie w szkole tylko Ci pomoże. Najważniejsza rzecz to współpracować z położną.
A co do lekarza to jak rodziłam to przyszedł do mnie raz zbadać mnie i tyle go widziałam. Teraz np. chodzę do Tomka G. bo to ciąża bliźniacza i wiadomo że będę mieć cięcie więc w takim przypadku uważam jak najbardziej stosowne chodzenie do lekarza pracującego w szpitalu.
W pierwszej ciąży chodziłam do lekarza z poza Ostrowa i nikt później w szpitalu ani słowem nic na ten temat nie powiedział, a dużo osób mnie straszyło że jak w ciąży prowadził mnie lekarz z innego miasta to będą mnie gorzej traktować. Guzik prawda - jak dla mnie to już nie te czasy. Teraz zależy im na pacjentkach.

hej ja jestem w 16 tyg...:-) i chodze do woszczyny...no bojka tomek jest dobrym lekarzem, przynajmiej takie jest moje zdanie..no boje sie jak nie wiem ale mysle ze wszystko jakos sie ułozy i nie bedzie tak zle hehe

a czuje sie w miare dobrze toska... na poczatku nie mialam zadnych mdłosci ani nic wiec ciaza narazie bezproblemowo, oprócz tego ze strasznie spuchły mi nogi i bola...

nie bo dopiero mi sie to dzisiaj przytrafiło,,,a wizytę mam 27 dopiero...jak mi do jutra nie przejdzie to bedę do niego dzwonić:-(

reklama
Do góry