reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ostatnie usg

Ewelka20

Fanka BB :)
Hey Kobietki Powiedzcie mi,w którym tyg mialyscie robione ostatnie usg?Jestem w 33 tyg ciąży,a usg miałam robione w 28 i mój lekarz powiedział,że teraz będzie robił dopiero w 40 tyg o_O .Zaznaczę,że chodzę do gin na NFZ.

reklama
I dlatego nie chodzę do ginekologa na NFZ... :) Niby płacisz składki, a jak przyjdzie co do czego to ograniczenia są. Chodzę prywatnie i usg mam na każdej wizycie, czyli co 3-4tyg ;)

Teoretycznie na NFZ naleza sie tylko 3 badania usg. Jedno na kazdy trymestr. Chyba ze cos sie dzieje w ciazy jakies komplikacje no to czesciej. Ja w pierwszej ciazy prowadzonej na NFZ istatnie mialam w 36tc a potem juz przy porodzie. Teraz chodze prywatnie czyli co 3tyg mam badanie.

Dlatego nie chodzilam na NFZ, koleżanka w dniu porodu dowiedziala się jaka płeć. Na usg tylko mówił wszystko ok i koniec. A ja prywatnie chodzilam i co 2 tyś pod koniec ciąży i za każdym razem zdjęcia usg:)

Ja chodziłam na NFZ w pierwszej i drugiej ciąży.
W pierwszej ciąży usg miałam 9-10 tydzień, około 20 tygodnia i później ok 32 tygodnia. Później od 38tyg jeździłam na KTG do szpitala i tam lekarz zawsze badał i robił usg już na każdej wizycie , jakoś 2 razy w tygodniu.
W drugiej usg miałam jak wyżej + od 32tyg co 2 tygodnie dodatkowo ze względu na złe wymiary dziecka. Wszystko tak jak wspomniałam na NFZ

Ja cala ciążę miałam co 3 tygodnie... od 30 tyg co dwa tygodnie od 36 tygodnia co dwa trzy dni ktg... ciąża przebiegała prawidłowo... chodziłam prywatnie wolałam częściej kontrolować i sprawdzać czy wszystko ok u mojej Nadusi kolejna ciążę nie zamierzam inaczej kontrolować...

reklama
Do góry