reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

osłonki na piersi, wkładki laktacyjne... wszystko o dodatkach

reklama
Ja polecam Babyono. Można je kupić za ok 10 zł. Duże, cienkie i dyskretne. Jak dla mnie najlepsze. Przetestowałam J&J, Penaten, Rossmanowskie, Aventu, Belli (najgorsze - całe sutki w wacie) i tylko Babyono mi podpasowały. Reszta jak dla mnie za mała i za gruba. W nocy się przesuwały w staniku i zalewałam mlekiem wszystkie poduchy. W dodatku pod bluzką wyglądały tragicznie... :no: wszystko się odzanczało :tak:!

tylko baby ono...

próbowałam chyba wszystkich a ww. wiążą mleczko w żel jako jedyne i tylko w nich mam suche piersi... rewelacja:tak:

a dla mnie najlepsze sa J&J i Penaten ;-)

najwieksza porazka to Bella - po 3 wkladki w jednej miseczce i co? powodz :-:)wściekła/y::no:

Właśnie szukam czegoś co mogło by osłonić zbolałe przy karmieniu sutki.
Nie bardzo rozumiem na czym polega różnica między osłonkami na piersi (takie w kształcie prostokąta), a muszlami laktacyjnymi.
Siostra męża mówila także o jakiś nakładkach na piersi, które mają oslaniać pierś ale także ją wentylować.
Czy może ktoś tajemniczony wytłumaczyć o co chodzi, bo się zagubiłam. :)
Acha i jakiej firmy wybrać te cudeńka (na pewno będę chciala takie przez które dziecko może ssać ale może potrzebne będą też jakieś inne ochraniacze :) ), bo siostra męża mówiła, że jakieś miała twardsze a teraz kupiła miększe. Te miększe to chyba była firma o nazwie MM albo M&M.

Z góry serdecznie diękuję za wyjaśnienia.
Pozdrawiam Hania

Ja uzywalam oslonek na piersi jak karmilam moje coreczki:tak::tak::tak:Mlode nie umialy ssac z samej piersi bo byly wczesniaczkami i mialy za male buzki:no:Jeszcze jak lezalam w szpitalu to siostra mi kupila i od tego czasu caly czas tak karmilam:tak::tak::tak:
Ja mialam firmy avent:tak:Bylam z nich bardzo zadowolona i jak twierdzila moja polzona nie mialy one zadnego złego wplywu na karmeinie piersia:tak::tak::tak:A male mogly sobie spokojnie ssac

reklama
Ja używam kauczukowych chicco i jestem bardzo zadowolona niestety ciężko ich dostać i kiedy mi się zużyły kupiłam aventa silikonowe ale mój synek nawet nie chciał się na nie popatrzeć myślę, że dlatego że były dużo twardsze niż kauczukowe. No i musiałam zamówić takie same przez internet. Teraz mam problem bo nie moge synka od nich odzwyczaić i karmię przez osłonki już czwarty miesiąc. Jeśli chodzi o miękkość to silikonowe są twardsze nią kauczukowe, trudniej się przez nie ssie i dlatego podobno łatwiej je póżniej odstawić. A jeśli chodzi o muszle to nosi się je w biustonoszu po aby brodawka nie miała kontaktu z biustonoszem

Ostatnia edycja:
Do góry