reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Oskar 29 tydz 1570 gr...

Dziewczyny mam pytanko - Oskar ma juz 7,5 miesiaca i dalej sie nie przewraca (zrobil to wczesniej dwa razy - mysle , ze przypadkowo ) czy powinnam sie tym martwic?? czy poprostu dac mu czas.... ???

reklama
Witaj
Super masz syna :tak: waży i wygląda imponująco
Co do obrotów to chyba powinnaś zacząć je z nim ćwiczyć i starać się dostać do tego neurologa
Obrót najlepiej ćwiczyć kładąc dziecko na pleckach i pokazując mu zabawkę po czym przesuwasz zabawkę w jedną stronę aby mały chciał ją dosięgnąć i tym samym obracał się w strone zabawki, początkowo będziesz musiała mu pomagać aby doszło do obrotu, tzn łapiąc za udko pomóc przetoczyć mu miednicę;-)
Tak sie bawcie moze za kilka dni młody załapie.
Życze sukcesów

Dzieki :D
staram sie go stymulowac, na boczki juz sie sam przekreca ale na brzuch nie chce :/ a co gorsze to dzisiaj zaczal sie przekrecac z brzucha na plecy :/ chyba nie ta kolejnosc ....:/
Ogolnie sam sie podnosi do siadania jak tylko ma okazje i chce wstawac na nogi....

Jeśli sam chce siadać i w dodatku wstawac to według mnie nie masz powodu do obaw
po prostu turlanie z plecków na brzuch przyjdzie mu troszkę później
a z brzuszka na plecy to przeważnie dzieci prędzej załapują

Dzieki za odpowiedz.:)

Mam nadzieje , ze wkoncu zacznie sie sam obracac ... Jak lezy na boczku to wystarczy go tylko lekko popchac i ladnie sie przeklada na brzuch i probuje pelzac.... w styczniu lece do polski to wybiore sie prywatnie do neurologa i jakiegos rehablitanta...

Oskar wlasnie zaczal sie przewracac z brzucha na plecy :)
pelza i nie mozna go zostawic samego w pokoju :)
jestem szczesliwa bo juz zaczelam sie martwic :)

dzieki :)

poprawiam - przewrca sie z plecow na brzuch :)( we wczesniejszym poscie zle napisalam)

i musze sie pochwalic , ze dodzwonilam se do szpitala i wkoncu sobie o nas przpomnieli ... w styczniu wizyta u pediatry...

reklama
Monia to Oskar mistrz jest !!!!!!!!!!!!! I taki cudny!!!!
Waga fantazastyczna jaki cały malec..... Jeremek ma teraz 7 i pół miesiaca korygowany wiek to 5 misiecy przewraca sie na boczki siega po zabawki raz z jednej raz z drugiej strony ale o pełzaniu to on chyba jeszcze nie pomyslał nawet.... no martwie sie jak kazda mama ale jak mi mówia dziewczyny ze spokojnie ma czas to ja spokojnie sie martwie bez paniki :)
Jestem z uk i z perspektywy czau stwierdzam ze jestem bardzo zadowolnona- trafiłam na dobry szpital wspaniałych lekarzy i kompetentny personel.... w styczniu mam wizyte w klinice to dowiem sie wiecej o moim małym szczesciu...
Zdrowia życze i buzialki dla dzielnego Oskara(okazuje sie ze Oskary to wyjatkowi mężczyzni )

Ostatnia edycja:
Do góry