reklama
Osinka
Marcowa Mama Agatki 2006
dziękuję bardzo 8)
pamiętam żeby przepisać jeszcze kilka przepisów na zapiekanki - to trochę potrwa, bo ciasta mam w kompie
pamiętam żeby przepisać jeszcze kilka przepisów na zapiekanki - to trochę potrwa, bo ciasta mam w kompie
Osinka
Marcowa Mama Agatki 2006
ależ proszę bardzo
Szarlotka
1/2 kostki masła (tej 250g)
2 jajka
3 szkl. mąki
3/4 szkl. cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
cukier waniliowy
1 kg jabłek np. szarej renety + cynamon + cukier
(ok.1/2 szkl.)
Mąkę przesiać, dodać jajka, cukier, miękkie masło, proszek. Dobrze wygnieść, jedną częścią ciasta wylepić dno tortownicy(24-26 cm), drugą schować na 1 godz. do zamrażalnika.
Jabłka zetrzeć na tarce (grube oczka), dodać cukier i cynamon, poddusić i wystudzić.
Na ciasto wyłożyć jabłka, na wierzchu zetrzeć na tarce (grube oczka) drugą część
ciasta. Piec w 180 stopniach ok 30-40 minut.
Szarlotka
1/2 kostki masła (tej 250g)
2 jajka
3 szkl. mąki
3/4 szkl. cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
cukier waniliowy
1 kg jabłek np. szarej renety + cynamon + cukier
(ok.1/2 szkl.)
Mąkę przesiać, dodać jajka, cukier, miękkie masło, proszek. Dobrze wygnieść, jedną częścią ciasta wylepić dno tortownicy(24-26 cm), drugą schować na 1 godz. do zamrażalnika.
Jabłka zetrzeć na tarce (grube oczka), dodać cukier i cynamon, poddusić i wystudzić.
Na ciasto wyłożyć jabłka, na wierzchu zetrzeć na tarce (grube oczka) drugą część
ciasta. Piec w 180 stopniach ok 30-40 minut.
Osinka
Marcowa Mama Agatki 2006
nie ma za co, mam dużo przepisów, wszystkie wypróbowane, w razie czego pytajcie
też robiłam tę szarlotkę i wstyd się przyznać, ale 3/4 sama pożarłam
dziś robię sernik ;D
też robiłam tę szarlotkę i wstyd się przyznać, ale 3/4 sama pożarłam
dziś robię sernik ;D
reklama
Podziel się: