reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

reklama
Mój od dwóch dni nic tylko na stojaka podskakuje i mam problem z umyciem pupy po kupcianiu bo mi zaraz z umywalki wyskoczy :) :) :)
i zaczyna przewracać się z brzuszka na plecki i robić mostek :) :)

No prosze Brawo! A mi dzis nie do smiechu, bylismy na szczepionce i niestety nie dostał jej bo dał taki popis...ze jakby wogole ta głowa mu leciała do tyłu jak lekarka go ciagneła za raczki :-[ Na brzuchu jak lezy to jeszcze ja troche dzwiga ale na plecach to nie za ciekawie. No i neurolog ma sie wypowiedziec czy nie ma przeciwskazan do normalnej szczepionki i zalecic ewentualnie jakas...buu. Czułam ze cos jest nie za bardzo z ta jego łepetynka bo inne rzeczy jak na dziecko w tym wieku robi prawidłowo np podnosi nogi, trzyma zabawke, głuzy itd...ale martwie sie ogolnie tym i jeszcze te zapisy do neurologow sa takie długie, moze uda mi sie bez zapisu dostac to by nam poprzednia szczepionka nie przepadła, a juz miałam taki dobry humor jutro idziemy na wesele, wczoraj kupiłam se kiecke a tu bryndza bo ja to od razu sie zamartwiam :-[

Angie nic sie nie smuc!!! Napewno wszystko jest oki!!! A jak nie to poprostu moze potrzebna bedzie tylko jakas rehabilitacja i juz!Wazne ze nie jest chory i nic zlego sie nie dzieje!!!! Kazda dzidzia rozwija sie w swoim tepie i niema sie co przejmowac!!!
Pokaz fotke lepiej jak wygladasz w tej kiecce hihi :)

gratulacje dla Wiktorka!!

Angie nie martw się, na pewno wszystko w swoim czasie

a moja Weronika ostatnio zrobiła się bardzo wrażliwa na dźwięki - miesiąc temu mogłam przy niej odkurzać w pokoju, a teraz tylko włączyliśmy od razu przerażenie w oczach i ryk... głośniejszych rozmów się przestrasza... nie wiem, wasze też tak mają?

Angie trzymam kciuki aby udało Wam sie szybko dostac do lekarza a najwazniejsze aby powiedział ze to nic groznego.
Trzymaj sie mocno i baw sie dobrze na weselisku.

Angie, mój siostrzeniec tak miał. To podobno słabe napięcie mięśni barkowych. Po rehabilitacji jest ok. Szczepiony był normalnie. Nie martw się :-)

Angie, my czekaliśmy na neurologa 2 miesiące :(
Jak bardzo się martwisz i ewentualnie chciałabyś już zacząć rehabilitację to poproś pediatrę o skierowanie na tą rehabitację. W tym ośrodku zbada go lekarz i zleci jakieś ćwiczenia do czasu wizyty u neurologa. ( u nas tak było) . Napewno do wizyty u lekarza u neurologa wszystko będzie już ok. A rehabilitacja to sama przyjemność dla dziecka i dla mamy. Więc się nie zamartwiaj i baw się dobrze na weselichu

Angie nie martw się gdyż tak jak mówi Abryz rehabilitacja czyni cuda,kładz Oleczka czesto na brzuszku lub na swoich nogach a tez zobaczysz co powie neurolog.
U mojej kolezanki tez było osłabienie miesniowe i rehabilitacja pomogła i synus sie pieknie rozwija :) :)

reklama
Do góry