reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

reklama
heh...Niezle sa te dziciaki...Gratulacje dla wszystkich! Ja juz normalnie zapomnialam jak to bylo jak Alek nie chodzil a przecierz to bylo tak nie dawno jakis miesiac dopiero chodzi zupelnie samodzielnie a czasem tak jak dzis np to juz nie moge za nim nadazyc tak zapierdziela, ze szok..normalnie uciekl mi dzis na spacerze i sobie nagle kucnal i cos tam dorwal w trawie, jak go dognielam to patrze a on co trzyma w lapkach...? wyschnieta psia kupe!!:wściekła/y::szok: Myslalam ze sie wsiaekne. Wytarlam mu rece chustczka nawilzajaca ale i tak musialam szybko wrocic do domu bo jakos tak balam sie jakich chorobsk szczegonie teraz jak i tak ma jakas biegune:baffled:

nie wiemczy juz o tymmowilyscie bomam straaaaszne zaleglosc ale mampytanie czy wasze dzieci juz mowia tak np slowa wozek torba???..... mojej sasiadkicorka ze stycznia mowi calymi zdaniami a to tylko 3mies starsza od zosi a zosiamowi ale podstawowe slowa mama tata daj nie na wuja uła i takie tam proste..

ee odkrywaca z Alka:-D

czarownic moaj nie mowi zdaniami nawet nie laczy dwoch wyrazow,kazde slow pojedyncze mowi dosc wyrazien,choc to nie 100% ale cos ostatnio niechce za duzo gadac:confused:

Ja to wogole nie slyszalm jeszcze jak dziecko takie male mowi cos wiecej niz tata czy mama i takie am...i caly czas nie moge sie nadziwic waszym dzieciaczkom ze taie rozgadane:szok: Moj mowi tylko tata i czasami mama (juz kiedys mowil o wiele wiecej jak tylko cwiczyl gloski) ale nie tak rozumne jak tata i Aga jeszcze i jakies tam niezrozumiale slowa po swojemu a i jeszcze ha ha- ze niby pies szczeka;-) Ale co tam moj siostrzeniec nie mowil nic do 3 roku zycia a teraz paszcza u sie nie zamyka:tak:

Tak sobie porównując, to moja przy waszych szkrabach bardzo malutko mówi. W sumie to tylko pojedyńcze wyrazy.
A tak przy okazji to wyciągłyście już szczebelki z łóżeczka ??? Ja ostatnio wyciągłam i bardzo sobie chwalę, najbardziej poranki gdy Amelka przychodzi do nas do łóżka z kołderką i poduszką, zawsze to 30 minut leniuchowania dłużej :))))))))

Ja też ostatnio wyciągnęłam i jest fajnie, jak jest śpiąca (w dzień) idzie do łóżeczka, bierze swoja maskotkę i woła mama, żebym jej dała smoczka i... śpi:tak:

reklama
Czarownica żartujesz chyba - nic z tych rzeczy. Parę słów - mama tata baba dziadzia hau hau i tyle

Ostatnio nauczyl się kółko :)

No i mówi "nana" co znaczy że cos chce

i raz powiedział "dla" przez przypadek chyba jak niósł coś dla Hani i mu się skojarzyło

"Hania" próbuje wyraźnie powiedzieć ale nie udaje mu się.

Aga

Do góry