reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

Moje dziecko teraz jest na etapie chowanie rzeczy ważnych i niezbędnych do życia :happy2: Potrafi wyciągnąć mój portfel z torebki i wrzucić do szafki z garnkami, ostatnio pilota znalazłam w szufladzie ze skarpetkami, lelefon komórkowy leżał w pojemniku na brudną bieliznę. Oczywiście wszystko jest starannie przykryte :-p

reklama
a ja się pochwalę - a właściwie Weronikę - nareszcie zaczęła chodzić!! :tak: :-D :-)
na razie na krótkich dystansach, najlepiej na miękkiej trawce albo na dywanie - ale wstaje sama bez podpierania się i stoi cała szczęśliwa, a następnie rusza do przodu - rączki w górze dla równowagi i idzie... jak to super wygląda, jestem bardzo szczęśliwa :-)

gartuluje dla Weronisi:tak::-)brawo brawo

:-Dmaluszki maja zabawe,a my niezle musimy sie naglowkowac gdzie co moze byc.Ja szukalam jej spinki chyba z da miesiace,juz myslam,ze moze ja zjadla:confused:,wczoraj W,.robil pozadki w swojej torbie i na dnie znalazl zgubiona spinke:-Dbardzo lubi tez chowac smokczi,na dzien dzisiejszy nie moge znaleac chyba z trzech:no:
Uwielbia tez pomagac w rozwieszaniu prania,mozecie sobie wyobraziec jak to wyglada,oczywiscie pozniej wszytsko sciaga i zanosi do swojego pokoju:-D

Dzieciaki maja teraz 100 pomyslow na minute, oczywiscie zazwyczaj zeby cos zbroic.
Z ostatnich nabytych umiejetnosci to moje dziecko niedawno sie nauczylo gwizdac na gwizdkach bo wczesniej nie potrafil a dzis dopiero zalapal picie ze slomki wiec wreszcze mozemy kozytac z bidonu z rorka ktory kupilismy i lezal z tydzien ale z niekapka jeszcze dluzej uczyl sie pic wiec nie jest tak zle ale tak prosto ze zwyklego kubka jak chcialam mu dac pare razy to ucieka:sorry2:

ola o - no to gratulacje - super :tak:
angie - no no no - mój dopiero zakumał kubek niekapek - a słomki to tylko zwija w kłębki i zjada
maxin - niezła z niej pracownica:tak:

a moj Mirek wczoraj w sklepie o mało nie ukradł piłki - jesteśmy przy kasie i już prawie wychodzimy a ja patrzą a on w łapkach ma piłkę i musiałam ją kupić bo nie było szans mu jej zabrać :szok:

Próbuje sama jeść łyżką, pomaga przy ubieraniu (podaje rączkę, nóżkę, stópkę). Chodzi sama po schodach do góry (trzyma się ściany), na dół za rączkę, buduje wieże z 3 klocków (czasem z 4), sorter - najlepszy przyjaciel, ogląda sama książczki - udając ze czyta, wszystko małpuje co robię, Zaczyna pokazywac obrazki w ksiązce. Na to co chce pokazuje palcem, potrafi się nieźle dogadac na migi, okropnie się złosci jak nie wiem o co jej chodzi. WYMUSZA !!!! POkazuje że zrobił kupę, umie pokazac skad jest siku. Umie kopnąć piłkę jak się o to poprosi, umie też ją rzucić, karmi wszystkich dookoła plastikowymi zabawkiami, CHODZI DO TYŁU!!!,

Oluś od jakiegos czasu juz umie chodzic do tylu... bardzo dobrze mu wychodzi bieganie... po schodach chodzi za raczke z mamusia.... wynosi pieluszke do kosza po przebraniu... sam je takie rzeczy ktore moze nabic sobie na widelec... pije z kubka niekapka.... czasami uda mu sie zawola ze chce kupke zanim ja zrobi do pieluszki....

gosiek:-Dna moja tez musze uwazrac kiedy bym wyszla z kartkami,a innym razem z ciastaki,gumami,tak trzeba na nie patrzyc:-D

gluszek prosze prosze jak pannica sie rozwija swietnie

aggusa brawo dla syncia:tak:

ja to wam powiem,ze tyle rzeczy co robia juz nasze pociechy,ciezko spamietac wszystkie:laugh2:ja na razie czekam na nowa umiejetnosc czyli podskoki,juz parwie jej wychodzi jeszcze nie odrywa sie od podlogi,ale wie o co chodzi.Czekam tez az wkoncu zacznie laczyc wyrazy i sama zacznie jesc.
z roreczki szybko nauczyla sie pic,gwidac tez juz dosc dawno i chodzenie do tylu bylo jej mania 3 tyg temu,ale tak szybko sie rozwija,ze czlowiek zapomina:-D

reklama
no ja nawet nic tutaj nie wypisuje bo za duzo tego wszystkiego, z kazdym dniem to sie zmienia i trudno spamietac wszystkie umiejetnosci jakie posiadl Wiktor :)

Do góry