reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Osiągnięcia rozwojowe naszych bobasków :)

Ewe ja sie cieszę, że Aga już tak zasuwa, ale zgadzam sie z Głuszek, na początku jak chodzi tak niezdarnie to jest ciężko. Teraz też jak już biega nie jest lekko i jestem wykończona po spacerze bo Aga wszędzie musi zajrzeć, wdrapać sie itp. wszystko jest interesujące i wszędzie jej pełno, ale i tak wolę jak chodzi, można już sie z nią zupełnie innaczej pobwic np. "zagrac" w piłkę, Aga tez uwielbia prowdzić wózek ma taką małą spacerowkę.

reklama
tak sie zastanawiam, bo Marcysia tez juz chodzi,ale co jakiś czas klapie na tyłek więc to nie jest jeszcze takie "chodzenie-chodzenie" i mam pytanie w związku z tym czy wyjmować szczebelki z łóżeczk juz teraz?czy póxniej,bo ona w sumie nie wykazuje jeszcze wielkiej checi na wydostanie się ze swojego małego więzienia, ale co jak przegapię moment i coś wykombinuje i wyskoczy np.jak synek mojego kuzyna.Jak to było z Waszymi dzieciaczkami bo widzę, że niektóre z Was juz wyjęły szczeble?

Tamarunia no to gratulacje dla Hawsuni:-)
Obydwie Natalki tez spryciule:tak:

Moj maly coraz czesciej wstaje sam bez podpierania i coraz dluzej stoi, pozatym zaczal pchac taki chodzik pchacz no i w zwizku z tym robi kroczki do przodu choc nadal nie chce byc prowadzany ale sam jak sobie pcha to idzie:tak: Aa.. Gluszek chyba wiem o co ci chodzi z tym brawo w poziomie bo moj tez tak najczesciej robi...cudak;-)

N mi sie wydaje ze Hafsa tak szybko pewnie chodzic nie bedzie, tzn tak:dzis np opierala sie o mnie , zlapala rownowage i poszla do taty a bylo to dobre 2 metry, wiec juz sie zaczyna, Jak Bog da to mzoe w ciagu miesiaca chodzenia bedzie opanowane. Natomiast tak pewnie za dwie raczki to od 10 miesiaca chodzi, o raczkowaniu mowy nie bylo

Maxin a te halo halo w wykonaniu dzieci sa cudowne, Hafsa rowniez to robi, stoi np przy stole, bierze komorke i udaje ze rozmawia z nami, super sparawa, wydaje takie dzwikei jakby wawala sie z kims w jakoas dyskusje:)

aha no i jestem pod wrazeniem jak szybko wasze dzieci zaczely chodzic!!!!
po prostu gratuluje!!!!

Lilith kiedy mala Judi zaczela chodzic bo pamietam ze ona wszytsko zaczela robic szybko!

tak po kilka kroczkow jak miala cos kolo 7 miesiecy i tygodnia.
a juz calkowicie samodzielnie chodzic po mieszkaniu 21 stycznia czyli 8 miesiecy i 4 dni:)

ale ja wam powiem ze prawda Jud tez ucieka itd ale mnie to odpowiada ze chodzi.bo wsumie jak juz sie jej znudzi idzie poprostu z nami i fajnie to wyglada.ja tam za nia nie biega , najwyzej sie wywali itd

Lilth ja biegam bo ona wszytsko podnosi z ziemi i wkłada do buzi. Do tego jeżdża na rowerach po osiedlu, bigają dzieci za piłka i raczej nie patrza ze takie cos małego majta im sie miedzy nogami.

Marysia hihihi teraz to jest niezly trening Gluszek,ona sie wybiega zmeczy,a ty przy niej

Tamarunia pewnie sie doczekasz szybciej niz myslisz,troche nabierze pewnosci i zacznie biegac

Angie super postepy,musi uroczo wasz bobas wygladac

Gunia Agi juz wieki niewiedzielismy co u was???Tez biega mala super

reklama
gLUSZEK NO NA OSIEDLU TEZ BIEGAM.A;LE ONA MA JUZ ZA SOBA TEN OKRES I TYLKO KIEPY ZBIERA:) Uwielbiam z nia chodzic do nas na lotnisko tam puszcze i sie nie boje bo nic sie jej nie stanie:)

Do góry