reklama
Zależy jakie masz oczekiwania. Miniu ma alergię skórną i orzechy to jedyna rzecz w której mogę prać jego spioszki. Prawda że nie są one tak doprana jak po normalnym proszku ale to dla nas jedyne wyjście.
Raz na jakiś czas piorę śpioszki i tetry w czymś niemieckim co się nazywa Dalli - DALLI Sensitiv. Sprawdza się dobrze i nie uczula.
Raz na jakiś czas piorę śpioszki i tetry w czymś niemieckim co się nazywa Dalli - DALLI Sensitiv. Sprawdza się dobrze i nie uczula.
Orzechy piorące swoje właściwości zawdzięczają dzięki zawartej w łupinie saponinie, czyli naturalnemu detergentowi, który posiada właściwości odtłuszczająco-myjące. Otóż SAPONINĘ zawiera kasztanowiec oraz jego owoce (na marginesie dodam jako ciekawostkę, drzewo to przywędrowało do polski pod koniec XVI wieku a jego pochodzenie to Indie).
Polecam przeczytać artykuł poświęcony ekologicznemu czyszczeniu i tego typu chwytach marketingowych
Ekologiczne czyszczenie – pranie | Jak wyczyścić?
Polecam przeczytać artykuł poświęcony ekologicznemu czyszczeniu i tego typu chwytach marketingowych
Ekologiczne czyszczenie – pranie | Jak wyczyścić?
Żeby pranie nie szarzało należy dodawać sody to fakt.
W linku nic nie jest napisane o tym w jakiej ilości saponina w kasztanach występuje i czy nadają się w ogóle do prania ( o skrobi tez tam ktoś wspomniał, nie wiem czy to ich nie dyskwalifikuje?).
Mydlnica lekarska? Super. Rozpoznaj, nazbieraj, podziel na wygodne porcje, chętnie kupię!
W linku nic nie jest napisane o tym w jakiej ilości saponina w kasztanach występuje i czy nadają się w ogóle do prania ( o skrobi tez tam ktoś wspomniał, nie wiem czy to ich nie dyskwalifikuje?).
Mydlnica lekarska? Super. Rozpoznaj, nazbieraj, podziel na wygodne porcje, chętnie kupię!
99Kasia
Zaangażowana w BB
Używałam - na początku było dobrze, ale z czasem zauważyłam, że ubrania ciemnieją. Tosia potem dostała wysypki po założeniu bielizny wypranej w tych orzechach, także zdecydowanie je odstawiłam. Nie polecam.
reklama